Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
Jusztin   2010-03-21 09:50:28
Üdvözlet mindenkinek !

Kandallóra, mint megújuló energiaforrás támogatásával kapcsolatban, van valakinek tapasztalat vagy ismerete ?

Válaszokat előre is köszönöm !
Szabó István   2010-03-21 09:48:34
Kandallós!

A cég nevét nem írom le, de egy nagyon "király" cégről van szó!

Köszi a válaszokat!

Üdv: Szabó István
A kandallós   2010-03-21 09:40:45
Szabó István
Érdekes. A kezelésiről annyit, hogy a Suprát két cég hozza be Magyarországra, mindenki más Tőlük veszi. Az egyiknek én fordítottam a kezelésijeit, az eredeti, Supra által kiadottakból, oroszról. Ebben biztos nincs olyan, hogy ne használják folyamatosan! Az benne van, hogy nem tanácsos folyamatosan folytonégő üzemmódban használni, mert ekkor az üveg kormozódása erőteljesebb lehet, de ez is igaziból azokra a típusokra érvényes, ahol le tudom zárni a másodlagos levegőt. De, hogy TILOS lenne, az érdekes. Arra tudok tippelni, hogy a másik cég mossa kezeit, ha bármi történne a készülékkel. "Ha van sapkád..." Érdekes hozzáállás.
Én az első Supra tűzteremet (F-100) tizenhét éve építettem be. Ez egy lemezkészülék, 17 telet végigfűtött vele egy középkorú házaspár, és a mai napig még lángterelőt sem cseréltünk benne! Pedig tényleg intenzíven használják!
Az azonban ettől függetlenül tény marad, hogy a kandallók legnagyobb ellensége legtöbb esetben a tulajdonosa, használója. Ezért születhetett hasonló kezelési.
Ami a cégeket és kínálatukat illeti, sajnos nem lepődöm meg. Mindenki csak eladni akar, és ez egyre nehezebb. Ha behztam a Vevőt, az már fél siker- ezt tudjuk. Szerencsére azonban a Vevők egyre jobban igénylik a korrekt információkat, úgyhogy, bízom benne, ettől tisztulhat a kereskedelem. Talán még az én életemben eljutunk oda, hogy a korrekt információkkal, szolgáltatásokkal piacra lépőknek lesz esélyük a gagyizós, kókler, számlanélkülolcsóbbanadom-ozókkal szemben.
Régen annak volt becsülete, aki a nevét adta a munkájához, ma pont annak, aki sunnyog, nem ért hozzá, becsap, átver. Nehéz ügy, de ha a Megrendőlői oldal egyértelművé teszi, hogy nem vevő erre, akkor van esélyünk változtatni rajta! Ezért köszönöm a történetet, azt hogy felkerült az üzenőfalra. Én annak is örültem volna, ha ez névvel van fönt.
Szabó István   2010-03-21 06:43:26
Nagypal, Kandallós!

Köszi a válaszokat!

A neten megleltem egy Supra astra használati útmutatóját. Meglepett!
azt írja, hogy folytonégő üzemmódban tartósan használni TILOS! De gyakorlatilag a továbbiakban még az olvasható, hogy szinte semmilyen üzemmódban nem lehet használni!
Ez nem egy folytonégő betét??
Ha meg azért írják, hogy károsodás esetén lehessen lobogtatni, az kissé tisztességtelen.
" Mondtuk, hogy szinte semmilyen üzemmódban ne használd!" Hát ez vicces!
Valójában mi az élettartalma egy folytonégő tűztérnek rendeltetésszerű használattal?


Elmesélek valamit, mert siralmas, de vicces is! Tegnap történt: találtam egy kandallós céget a közelemben, aki a weblap szerint forgalmaz ZRT+P-ket és Temporisokat meg minden Suprát. Na felhívtam. Kérdezem, tudnak-e árakat mondani nekem. Azt mondja a hölgy: nem tudunk. Kérdem: hogy hogy? Ja mert én kértem e-mailben árlistát. Átküldeni nem tudnak! Kérdem: Én tudom melyik készülék érdekel, elég, ha így telefonban megmondják azok árait. Sajnos nem tudják -volt a válasz- mert nincs nekik árlista!! De megadják a főnökük számát, hívjam föl. Jó- mondom: OKÉ. Kérdem tőle: Ha bemegyek személyesen a boltba és rábökök egy tűztérre, csak meg tudják mondani mennyibe kerül??! Sajnos azt sem - jött a felelet. Hú ez érdekes. Mégis bementem a boltba ( a cégnek 3 bemutató terme is van). Ott ül 1 hölgy. Mondom miért jöttem. Nevezetesen, hogy lássak élőben egy ZRT+P-t, meg 1 Temporist. Hát Ő nem tudja milyenek azok, meg hogy néznek ki. Kérdezi, hogy én láttam-e már ilyet. Mondom: képen igen. Mondja: nézzek már szét, hátha felismerem az ottl lévő betétek közt.
Értitek?! Nem látott még olyan terméket, amit forgalmaz! Ott is hagytam. Az Isten mentsen meg mindenkit az ilyen cégektől!

Üdv: Szabó István
Jusztin   2010-03-20 20:04:30
Peti
Ok ! Köszi !
Peti   2010-03-20 19:21:07
Kandallós.
1 sec-et csúsztam.
Peti   2010-03-20 19:20:23
Jusztin.
Sokat informálódtam sokfelé, nekem mindenhol a minimum 0,8-ast javasoltak. Csak gázfűtésnél engednek vékonyabbat illetve alu csövet.
Szerintem ne add alább 0,8.
A kandallós   2010-03-20 19:20:22
Jusztin
Szerintem elég, bár a szabvány, tudtommal 0,8-ast kér!
Jusztin   2010-03-20 19:00:53
Kandallós !

A 180-as saválló füstcsőhöz elég a 0.6 mm-es falvastagság, vagy vastagabb kell ?
nagypal   2010-03-20 18:20:53
bubas
küldjed nyugodtan a nagypalkukacchelloponthu ra. Ha tudok akkor segítek.
bubas   2010-03-20 11:01:46
nagypal
szeretnélek megkérni,ha küldenék neked is egy skiccet a házról, mivel neked van tapasztalatod, talán meg tudnád mondani működne e a fűtés a te módszereddel.
Nagyon megköszönném.
üdv
bubas   2010-03-20 10:57:58
Kandallós
Küldtem neked egy skiccet a házamról emailben.
Annyi lenne még hogy ha nem temporist választom,hanem ZRT+P-t, a nagypál féle levegőkeringetéssel működne e a fűtés.
Várom a válaszodat emailen vagy akár itt.
Üdv Bubas
bubas   2010-03-20 09:34:09
nagypal
Valószínű úgy fogok eljárni mint te. Hővisszanyerős levegőztetésen eddig is gondolkodtam,mivel elég jól le lesz szigetelve a házam.
De így nem biztos hogy kell temporis,hanem elég a ZRT+P,ahogy nálad.
Így a konvekciós burkolat,ventillátor,csövezés összegét ráfordítom a hővisszanyerős levegőztetésre.
Már csak egy ZRT+P készülék kellenne a Kandallóstól.
A kandallós   2010-03-20 08:58:05
Szabó István
Sajnos működő kandallónk, kémlny híján, nincs. De tervezzük a költözést!
Telefonos egyeztetés alapján lehet a boltba jönni!
nagypal   2010-03-19 21:26:37
bubas
Igen nálam hővisszanyerős szellőző rendszer van. A szobákból és a fürdőkből elszívás és a nappaliba befúvás, csak nálam nem az elszívott levegő megy vissza a nappaliba. Az elszívott levegő egy ellenáramú hőcserélőn keresztül felmelegíti a beszívott külső levegőt. A hőcserélő és a rendszer hatásfoka 65%, tehát az elszívott levegő hőjének 65%át nyerem vissza. A távolabbi helyiségek fűtése ugyanúgy a házon belül létrejött belső levegő áramlással jut el a helyiségekbe.
A fútés szempontjából ugyanaz történik: elszivás a hálókból, befúvás a nappaliba és ettől létrejön egy belső légáramlat a meleg levegővel.


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!