Üzenőfal

bobby   2013-11-29 22:17:31
Ma reggel 6 óra égés után olyan parázságy volt még hogy nem kellett aprófát raknom rá hanem mehetett egyből a normál. A 7 órát lazán tudja, de szerintem benne van több is. Az üveg lényegében teljesen tiszta maradt, csak az alján volt minimális elszíneződés, nagyon meg vagyok elégedve mind az üveg tisztaságával, mind az égésidővel. Most már látom hogy ez a készülék tényleg tudja azt amit ígér! Megéri a plusz befektetés, egy normál kandallóval nem összehasonlítható. Én egy magyar gyártmányú nem alsókategóriás készülékkel fűtöttem ki 3 szezont, de sem égésidőben, sem komfortban nem veheti fel a versenyt a suprával. Egy problémám volt, de úgy néz ki az is megszűnt, úgyhogy most már maradék nélkül tudok örülni a készülékemnek.
A kandallós   2013-11-29 17:46:37
bobby!

ennek örülök, és várom a fejleményeket. Ami talán segíthet az az lenne, ha minél nagyobb darabokban kerülne be a fa a kialakult parázságyra. Ez növeli az égésidőt.
bobby   2013-11-28 20:40:25
Üdv!
Kivettem egy lemezt, az eredmény patyolat tiszta üveg. Viszont teljesen betolt primernél is lángol a fám. Mindenesetre az alap probléma úgy néz ki megszűnt.. Ha meg tudni fogja a 6-7 órát egy rárakással akkor maradéktalanul elégedett leszek. Köszönöm hogy próbál segíteni.
bobby   2013-11-28 13:34:05
A fa hasogatva fedett helyen van tárolva. Esetleg az hogy félkemény fával indítom a tüzet begyújtásnál okozhatja-e a problémát? Ráadásul a lakásba bekerülő fa sem kerül egyből elhasználásra, mivel bent is van egy nagy fatárolóm. Tehát a fa bent is szárad kb. egy hetet. A szekundert pár napon belül megpróbálom megnövelni. A folyamatos parázságyat nehéz tartani, mivel ha este rakok rá reggelre épp annyi marad hogy újra tudjam gyújtani. Ezek szerint ilyen rárakásnál ugyanúgy meg kéne várnom míg kialakul a parázságy és csak a következő rárakást lefolytani. Egyébként a 8 órás égésidőt símán hozza, csak eza korom, kátrány ne lenne. Annyit kérdeznék még hogy mennyivel csökkenti az égésidőt a szekunder megnövelése? Előre is köszönöm segítségét.
A kandallós   2013-11-27 22:03:46
Kedves Farmosi Család!

Köszönjük, és örülök, hogy végre sikerült eltalálnunk a megfelelő üzemmódot. Remélem sok örömük lesz a kandallóban!
A kandallós   2013-11-27 22:02:33
bobby!

Pedig kátrány csak a nedvességből lehet. Hogyan van tárolva a fa?
A pillangószelep is okozhat üveg kormozódást, mert elzárja a kimenő füst útját.
A szekunder levegő növelése jelenthet megoldást kormozódásra, de a kátrányképződésre nem.
Amit leírt, az egyértelműen tüzelő problémára utal.
Próbálja meg kisebbre hasogatni a fát, és mindenképpen figyelni rá, hogy a 3-4 cm vastag parázságy folyamatosan meglegyen a készülékben. Ha ez nincs, akkor az alacsony tűztérhőmérséklet okozhatja a leírt eredményt.
A leírtakból nem érzem szükségességét a moderátornak. Először tegyük helyre a kormozódást, szűnjön meg a kátrányosodás, és utána, ha kell, akkor vizsgáljuk meg komolyan a moderátor kérdést.
Farmosi   2013-11-26 12:40:26
Pár napja üzemel egy Hit Line kandalló nálunk. Tavasszal épült, ám tapasztalatlanságunk, hozzá nem értésünk, no meg az időjárás miatt csak most ("Kandallós" hathatós segítségével) kezdtük el használni. Hihetetlen! Befűti az egész házat (~140 m2), a gázkazán napok óta semmit, de tényleg semmit nem csinál!
bobby   2013-11-25 21:02:21
Tisztelt Kandallós!
Supra Orlando kályhám üvege kormolódik, kátrányosodik. A fa amivel tüzelek több mint 3 éves, biztos száraz. A kéményem az úgynevezett 5 téglás szigetelt. A huzatot pillangózárral próbálom állítgatni. A begyújtást, ill. a tüzelést többek közt az itt olvasottak alapján csinálom. A kályhával néha az az érzésem mintha nem kapna elég levegőt, van hogy üzem melegen rárakok egy nagyobb keményfát és teljesen kihúzott primer állásnál is csak parázslik nem ég lánggal. Illetve még azt tapasztaltam hogy a betett fa egy része ég csak nem az egész, és mondjuk balról jobbra halad folyamatosan a tűz. Olvastam a szekunder levegő növeléséről, ön szerint az megoldás lehetne-e nálam. Illetve érdeklődnék hogy moderátort ki tud szakszerűen beépíteni, hová lehet ilyen problémával fordulni. Bármi ötletet szívesen fogadok.
Ka   2013-10-25 08:45:06
Kedves Kandallós,

Elküldtem az info@kandallosok.hu-ra, a választ köszönöm előre is
A kandallós   2013-10-24 21:47:28
Ka!

Kaphatnék egy emailt? Nem szeretek nyilvánosan félreérthető dolgokról írni.
Ka   2013-10-24 13:23:16
T.Cím,

Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy a kandallóbetét köré mindenképp kell e samott tégla, ha kisméretű téglával szeretném körbeépíteni? Valamint a kivezető csőre kell e szigetelő paplant tenni.Már teljesen összezavarodtam, a sok okos tanácstól, ezért kérném szíves segítségét.
Köszönettel
A kandallós   2013-10-17 22:08:01
Seatom!

Cserépkályhába nem szoktunk huzatszabályozót építeni.
Egyébként van valóban ilyen típus, nálunk is szokott lenni. De jól megépített cserépkályhába teljesen felesleges.
A beszerelés lehetőségeiről mindenképpen a helyileg illetékes kéményseprőnél kellene tájékozódni. Nem mindenhol nézik jó szemmel ezt a Világon szinte mindenhol alkalmazott módszert.
seatom   2013-10-17 11:34:44
Kandallós!

Hova érdemes a moderátort beépíteni? Az ebay-en láttam olyan fajtát, ami a kéménytisztító ajtó helyére építhető be. Hatékonyan dolgoznak ezek a típusok is? Mivel a kéménytisztító nyílás alul van, és a cserépkályhám kb. 170 cm magasan csatlakozik a kéménybe, ezért merült fel bennem a kérdés. Gondoltam egyszerűbb lenne azt az ajtót cserélnem, mint csövet fűrészelni stb... Válaszát előre is köszönöm.
A kandallós   2013-05-22 20:56:20
P_Peti!

Akitől megrendeltétek, nem mondta el?
P_Peti   2013-05-22 08:10:25
Kedves Kandallós!

Az lenne a kérdésem hogy a diplomat 11 b és bo között mi a látható különbség? Mivel sajnos nem láttam de így is megrendeltük a BO-t tudni szeretném hogy mire figyeljek oda a kiszállításnál, hogy nehogy b-t kapjak.


Válaszod előre is nagyon köszönöm


Üdv: Peti


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenőfalra! Regisztráljon és kérdezzen tőlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kőkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenő fotók illusztrációk!