Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
Bazsi   2010-10-19 22:29:36
Szia Kandallós!

Szeretnék kandallót a családi házamba, kiegészítő fűtésre (hetente kb 3 napot vagyok ott). Schiedel
UniPlus 200as kémény áll rendelkezésre. A ház alsö szintje kb. száz négyzetméter. Valószínüleg nem csak egyszer-egyszer lenne begyújtva. Jó minőségű égéstérre gondoltam, tartok a nagyon olcsó betétektől. Ma utamba akadt egy kandalló-szaküzlet, amely Supra kandallókat árult. Leginkább a Temporist ajánlották, de mondták, hogy amire nekem kell, az Astra is megfelelne. Le a kalappal a minőség előtt, de nekem az ár picit húzós. Tudnál-tudnátok-e ajánlani olyan tűzteret, amely hasonló kvalitásokkal bír, de olcsóbb?

Köszönöm!
nagypal   2010-10-13 22:58:33
Bocsi, de egy kicsit el vagyok havazva. Elvégre szezon van. A fordított rendszerről már többször írtam. A lényeg az, hogy nem a forró levegőt vezetem el csöveken a távolabbi helyiségekbe, hanem közel ugyanazzal a hardverrel létrehozok egy lassú belső légáramlatot a házon belül. A hardver ugyan az, csövek, légszelepek, ventillátor.....
A kandallós helyiségbe levegő befúvás, a távolabbi helyiségek elszívás, ha az ajtók túl jól zárnak akkor az azokra kell alsó légáteresztő rács. a szobákból elszívott levegőt a kandallós helyiségbe fújom be) Jóval kisebb levegőáramlás ezáltal kisebb venti kell, és sokkal jobb a hőmérséklet eloszlása. A kisebb ventilátor olcsóbb és sokkal csendesebb. Persze mehet az egész hővisszanyerős rendszerrel is.
gyurma   2010-09-27 18:49:12
Szia Nagypal!
Érdekelne, hogy mit nevezel fordított rendszernek.
Meg lehetne valahol nézni a neten a te rendszeredet? Én is ZRT+ és légfűtés kombót akarok egyszintes 95 m2-es jól szigetelt házba és keresem a tökéletest közelítő megoldást.
lakatos   2010-09-26 15:26:49
Űdv mindenkinek kéményel kapcsolatos folyamatos levegő vissza áramlás kandallóban mit lehetne teni vele.
nagypal   2010-09-22 23:22:28
Fókaidomár
1m3 gáz energiatartalma 34MJ, 1kg száraz (SZÁRAZ) keményfa 16-17MJ. A legjobb (kettős égésű) kandallók hatásfoka 70-80% között van.

Ha veszel frissen vágott fát (azt kapsz akkor is ha száraznak mondják) annak nedvességtartalma 50-60% mire két év alatt kiszárad 20% alá a tömege a vételkori tömeg 60%-a lesz. Ha 2000 forintért veszed a fát annak kilója a kiszáradás után 3300Ft/kg lesz. Két kiló fa = 1m3 gázzal 66Ft szorozva a a hatásfokkal 82Ft. szemben a 130Ft os gáz árral.
Ha viszont nem kettős égéső folytonégő kandallót veszel akkor a hatásfok zárt tüztérnél 30-50% a hatásfok ekkor már szinte semmit sem spórolsz. Nyílt tüztérnél a hatásfok 10% amihez nem árt egy erdőt is venni.
Csak légfűtéssel tudod megoldani. ZRT+P vagy Temporis. Nekem az előbbi van és azzal fűtök 165nm2-t, jól szigetelt házban és egy jó légtecnikával. Én semmiképpen nem a forró levegőt vinném a másik helyiségekbe, hanem fordított rendszert építenék. Nálam is az van. Nem túl drágán megoldható. Már több helyre építetttem be. Lassan szabadalmaztatom.
Fókaidomár   2010-09-20 17:07:53
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni tőletek, fűti-e valaki a lakását csupán kandallóval. Érdekelne tapasztalat levegő elvezetéssel, vagy vízteres kandallóval.
Nekem van egy 85 nm-es lakásom aminek a fűtését szeretném megoldani. sok a gázszámlám és mindig fázunk. Mivel ez egy nagy belmagasságú polgári ház ezért sok köbm gáz fogy. a mennyezet hőszigetelését már megcsináltam, a falaim 60 cm vastag téglafalak.
Előre is köszönöm!
davidz   2010-09-20 00:51:08
Kedves Kandallós!
Nagyon köszönjük a segítséget és kíváncsian várjuk, hogy miként reagál a SUPRA...még az is lehet, hogy el akarják majd vinni a múzeumukba???
Egyáltalán nem bántódtunk meg, mi szeretjük Őt, tavasszal 2-2,5 hónapig már használtuk és tökéletesen működött, már ahhoz képest tökéletesen, ahogy mi vártuk, hogy működjön...
Egyszer, ha Erdőkertesen járunk, mindenképpen megnézünk egy szuper mai darabot is!!!
A párom egyébként azt mondja, hogy szerinte nincs akadálya, hogy valamikor majd, csak a kandallóbetétet kicseréljük, hacsak a SUPRA nem változtatta meg a betétek méreteit, mert csak a kereten vannak csavarok, a betét a fém lábon csücsül.
Azért jó lenne tudni, hogy hol kellene megnézni azokat a fránya tömítéseket!
És mi az, hogy "milyen állapotban van a lángterelő"?
Egyébként hogyan tud hibásan üzemelni egy kandalló, mi lehet a hibája(esetleg füstöl)?
Bocs még egy dolog!
Egyik ismerősünk azt mondta, hogy Ő a cserépkályhályába éjszakára néhány szem német barnaszén brikettet tesz, mert az még sokáig adja a meleget.
A kandallókba csak fa, fabrikett, papírbrikett stb. barnaszénbrikett nem???
Lehet, hogy ezt tudni kellene...

A ventillátor nélküli "meleg-átvitel" kapcsán elolvastam Csabás sorait és bár nem sokat értettem belőle, az eredmény nagyon tetszik és a további fejlemények is nagyon érdekelnek!
Csak az nem tetszik, hogy át kell vágni a födémet és ki kell dobálni mindent a kissé túlzsúfolt padlásunkról, hogy csöveket lehessen fektetni...
Nem lehet ezt valahol a plafon alatt megoldani?
Nagyon ciki, ha az ember eltalál egy gerendát és egy rakás lyukat furkál a plafonon, meg szigetelt vezetéken vezeti a meleget, ahelyett, hogy a plafon közvetlen közelében ( ha a belmagasság engedi) vezetné a sima csöveket, amelyek már "útközben" is fűthetnek...
De lehet, hogy ez nem ilyen egyszerű...miért nem???
Kicsit sok lett a kérdés, bocs!
A kandallós   2010-09-18 19:50:02
elaca!
Szia, ma is küldtem egy Hölgyet Hozzád cserépkályha miatt. Beszéltetek?
elaca   2010-09-17 21:08:41
Üdv mindenkinek!
nagypal!
Ha áttudnád küldeni a kandallódról készült képeket,megköszönném,jöhetnek az építési folyamatról készültek is az elacahun@gmail.com címre.Előre is köszi

elaca
A kandallós   2010-09-17 10:02:21
davidz!
Írtam a Suprának, remélem találnak valamit az "ŐS-SUPRÁRÓL" Nem bántás, de múzeumi darab! Annál inkább csoda, hogy ilyen állapotban van! Én az első Supra kandallót 18 éve építettem be, azóta is hibátlanul üzemel. Ti most ezt jócskán felülmúltátok! Gratulálok hozzá, szerintem nem volt rossz vétel!
A kandallós   2010-09-17 09:59:55
Pontifex Maximus!
Valóban az Orea elég jó dolog. Én a burkolat nélküli változatot használom. Burkoltat könnyűszerkezete házban szoktunk használni, vagy ha el kell vezetni a meleget. Ennek kicsit ellentmond, hogy az Oreához még nincs gyári ventillátor. Az Orea 220.000.- körül indul, ha szerencsénk van 1-2 nap az érkezése. CSAK 2 ÉVE KIVÁGOTT FÁVAL SZERETHETŐ A KÉSZÜLÉK!!!!
A kandallós   2010-09-17 09:56:33
Csabás!
Népszerű lettél, pedig csak jól és ésszerűen választottál! Köszönjük a tanácsokat, meg a tapasztalatokat!
Pontifex Maximus   2010-09-16 20:17:47
Üdv,

Egy gyors technikai kérdés. 14x14 kéményre keresek tüzteret, lentebb dicsérték a Supra Orea 58 és 59 tipust, ami kapható konvekciós burkolattal illetve nélküle. Mikor jó ha van burkolat, mivel ez opcionális. Nagyságrendileg mi az ára a készülékeknek, milyen határidővel szállithatóak megrendeléstől? (Tudom, euroárfolyam, bár most éppen javul.)
Csabás   2010-09-16 18:55:14
Üdv Mindenki!
Hát nem sok extra van ebben,sztem,csak a gyári előírásokat próbáltam betartani,több kevesebb sikerrel,szval:
sajnos már a külső levegő is flexibilis csövön érkezik,ami mint közismert nagyobb légellenálással bír,mint a sima falú cső,de még ilyen meleg időben történő próba gyújtás is meggyőzött,h a huzattal nem lesz gond,
a lényeg,az általam ismert többi Temporis használóval ellentétben,150-es spirálkorcolt horganyzott csövet használtam a konvekciós burkolattól,a levegő elvezetésre,az összes könyök, törés,toldás ahol csak lehetett,szintén sima falú horgany cső,mindenhol hőáló pasztával légtömörre tömítve,sajnos van 1-2 hely ahova semiflex(fél-flexibilis)cső került,a 3 fali és egy menyezeti beömlőkre egyszerű alu szellőző rács(minél kissebb légellenállás).
A tapasztalat még így meleg időben is,h 9!!!!m-re elvezetve is megindul az áramlás,úgy,hogy akkor mág a padláson menő csövek nem voltak szigetelve,a függőkön 1,5 m után a kandalló fölött,rendesen hajszárítós érzés volt:-))).
Most ennyi,ha igazán fűtünk,meg teljesen elkészül,még írok,ha vkit érdekel.Pá és Temporis Forever!!!
davidz   2010-09-15 23:25:11
Tisztelt Kandallósmesterek!

Most újra regisztráltam, mert elfelejtettem az adataimat...
Tavasszal érdeklődtem a kandallónk kapcsán, aztán abbamaradt, mert jött a meleg nyár.
Kérdésem ugyanaz:
Használtan vásároltunk egy SUPRA RIVOLI B fantázianevű öntöttvas betétű kandallót.
Nem tudunk róla semmit, kor, teljesítmény, tulajdonságok, csak annyit, amit a régi tulajnál láttunk, szépen befűtötte a nagyméretű nappali-étkezőjét...és szép állapotban van.
Készítettem róla fotókat, megpróbálom átküldeni, lefotóztam a fémtáblácskát is, ami valami azonosítószámot is tartalmaz.

Ha tudnak segíteni azt megköszönném, mert szeretnénk megfelelő módon használni és többet tudni róla.
Pl. van-e ennek másodlagos levegő bevezetése vajon, de akkor miért kormosodik az üveg, vagy hová kell szigetelést tennünk és milyet a falra-e vagy bele a kandallóba valahová...

Ha valami gyári leírás lenne, megpróbálnám lefordítani, franciát még úgysem tanultam...

Ja, és nagyon érdekelne a ventillátor nélküli többhelyiséges fűtés megoldás, igaz, hogy nem Temporis-unk van, de hátha sikerülne a gyerekszobákat ( négy csemeténk van) jobban felfűteni!!!
Ha Csabás esetleg mostanában nem nyilatkozik, akkoris lehet kérni erről infot, mert közeledik a hideg idő?

Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!