Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
A kandallós   2010-11-04 09:10:28
Super Tempo!

Moderator csak a füstcsőszakasz függőleges szakaszában lehet. Ja, és csak az acél güstjáratban. Utólagos elhelyezése elég bonyolult. De Temporishoz nem is szoktunk használni, hiszen ha tudom a belépő levegőt szabályozni, nem nagyon van mit variálnom a kilépővel. A duplafalú "léghűtéses" deflektor pedig teszi a dolgát folyamatosan:küldi vissza a meleget a készülék aljára.
A tömítőzsinór érdekes kérdés. Nekem az Oreán ötödik éve jó, napi használat mellett. (még ennyit szeretném, ha kibírna, mert nem olcsó a cseréje) Voltam olyan F100-as tűzérnél (ezt már nem is gyártja a Supra, legalább 8-10 éve), amelynél 12 évet bírt az eredeti tömítés, de van olyan Megrendelőm is, akinél évente 3-4 cserét kellene csinálni, és az sem lenne elég.
Szóval erre nincs recept.
Mikor ildomos cserélni? Ha kikeményedett, vagy foszlik.
Vásárolni a RATH Hungaria-nál érdemes, illetve az Ő helyi forgalmazójuknál. a Temporisban nem egyedi a dolog, de mondjuk az Orea esetében más a helyzet. Oda eredeti Supra tömítőgarnitura jöhet csak szóba.
SuperTempo   2010-11-02 19:48:49
Kandallós!

Normál használat mellett egy temporis tömítőzsinórja meddig bírja? Az elhasználtság jelei? Házilagosan cserélhető? Minőségi tömítőanyagot hol lehet vásárolni?
SuperTempo   2010-11-02 19:46:57
Kandallós!

A moderátort csak az acél füstcsőszakaszba lehet beépíteni? Schiedel SR20 kéménybe máshová? Utólagos elhelyezésre van lehetőség nagyobb atombomba bevetése nélkül?
A kandallós   2010-10-31 14:57:13
petre!
Ez az egy, ami nem valószínű. Mármint, hogy elrepedt az öntvény. Persze, az öntvény reped, de az Oreában nincs öntvény. Vagyis csak a dupla hátlap belső fala, de az vastag is, nincs is hozzá kapcsolódó elem, tehát nem reped. De ha reped sem gond, hiszen nem szimplafalú készülékről beszélünk, a test pedig speciális lemezből van, ami ellentétben az öntvénnyel: nem reped.
Garancia nem lesz, az szinte biztos, és szerintem jogos is.
Én a körbeépítésben keresném a problémát. Amit max. el tudok képzelni, az tömítés, bár ez sem valószínű.
Kémény vagy szellőzési gondra tippelek, ami a nem tökéletes körbeépítés miatt azt eredményezte, hogy a füst bekerült a konvekciós burkolat alá.
Hogy hagyan történhetett? Erre sajnos egy a magyarázat: minden kandalló legnagyobb ellensége a tulajdonosa. Soha senki nem állította, hogy a Supra kandallókat nem lehet tönkretenni akár egy helytelen kéményméretezéssel, akár egy nem tökéletes körbeépítéssel, akár a tüzeléssel. Az egy dolog, hogy előírás szerinti kéményhuzat, beépítés és tüzelés mellett ennek a valószínűsége nulla. ismerve a Supra minőségi tesztjeit.
petre   2010-10-30 17:55:29
Sziasztok,
Egy párszor már kértem és kaptam segítséget az orea58-al kapcsolatban amit nagyon köszönök. Idáig remekül működött (2010.szept. lett kész), de két napja a meleglevegő csövön okádta a füstöt. (Még mindig cigányszag van a házban :-)) Mást nem tudok elképzelni hogy megrepedt vagy szétjött az öntvény, pedig akác és más keményfát használtunk. A kandallót én építettem be.
Ha esetleg cserélnem kellene, szerintetek milyen esélyem van a garanciára, vagy a javíthatóságra? (fel van tüntetve hogy kell az építtetőtől a számla) és a legfőbb kérdésem: HOGY TÖRTÉNHETETT EZ EGY SUPRÁVAL!?

Köszi
Péter
A kandallós   2010-10-28 10:45:35
baajnus!
De, gond lesz a huzattal. Ezt borítékolhatjuk. Egyszer a kémény mérete, másszor a magas kilépő füstgázhőmérséklet miatt. A kettő együtt mindenképpen problémás lesz. Lehet persze méreteztetni a kéményt, hogy erről számokban is meggyőződjünk, de tapasztalat alapján én biztosra veszem, hogy ezen a kéményen a Lyon B túl lesz terhelve!
Fontos megemlíteni, hogy garancia sem lesz rá, hiszen a tartósan 20 Pa feletti huzaton üzemeltetett berendezésre nincsen garancia!
Valamiféle huzatszabályozásról gondoskodni kell! A legegyszerűbb, ha aki beüzemeli a kandallót kémény oldalon, mér egy huzatot, és beépít, majd beszabályoz egy pillangószelepet. Ez persze tényleg a legolcsóbb megoldás, a maga hátrányaival. Nem szerencsés bezárni a füstöt a kandallóba (hiszen a pillangószeleppel ezt teszem), főleg nem vízteresbe, ahol a füst szilárd részecskéi könnyen keveredhetnek a víztér belső oldalán esetleg megjelenő nedvességgel. Abból pedig jó nem szokott származni. Javaslom megnézni a Moderator címszó alatt a huzatszabályozás egyik, valóban korrekt módját. Erről mindenképpen beszéljen kandallójánk beépítőjével!
baajnus   2010-10-27 16:28:26
Jó napot kívánok!
Mostanság fogok beépíteni egy Lyon b típusú vízteres kandallót 150 es füst csonkja van.A kéményem viszont 18szor 20 cm-es.Szeretném kérdezni nem -e lesz túl nagy a kéményem?Ki tudnám esetleg számolni?kandallóm adataiban olyan van, hogy huzatigény max(mbar)0.2! Ez mit jelent? Előre is köszönöm.
A kandallós   2010-10-26 08:19:06
istvanzsolt!
Nem, méghozzá kategorikus nem. Szabályosan egy kéménybe egy készüléket lehet bekötni.
Én mindenképpen olyan készüléket javasolnék, amely hermetikusan zárt a lakótér felé, és ezért nem lehet belőle visszaáramlás. Ezekről bővebben a www.folytonego.hu oldalon olvashatsz. A teljesítmény szerintem nagyjából mindegy, hiszen kiegészítésként maximum 30Wattal számolunk légköbméterenként. Meg aztán a teljesítmény nagyjából úgyis csak attól függ, mennyi fát tüzelsz egy egységnyi idő alatt. A 10 kW feletti teljesítményeket jellemzően soha nem használjuk ki.
istvanzsolt   2010-10-25 15:03:41
központi fütés még nincs mivel még a tegnapelőtt lettek beszerelve az ablakok, most vakolunk, gipszkarton plafon stb, ugyhogy soká lessz még lakhato, DE leszz központi fütés, szerintem gázra is mivel kell nyáron a meleg viz és nem igazán szeretnék tüzet gyujtani a vegyestüzelésu kazánba, mert azt is szeretnék:)
a másik hogy ugyanabba a 250 mm es kéménybe szeretném bekötni a pincébe a vegyestüzelésü kazánt és a nappaliba a kandallot, ez lehetséges e ha zárt tüzterü betétet veszek?
és a lényeg, milyet ajánlatok, mert nem vagyok szaki:)
A kandallós   2010-10-25 14:51:02
istvanzsolt!
Az első, amit tisztázni kell: folytonégő üzemmódban a folytonégő 4-5 kW körüli teljesítményt produkál. Ez temperálásra bőven-bőven elég.
Névleges üzemmódban viszont 13 kW teljesítmény körül számolhatunk.
Arról, hogy ennek az épületnek az önálló fűtésére ez elég-e, nem nyilatkoznék. Én semmi esetre sem bíznám a fűtésemet csak kandallóra. Mellé valami fűtés kell. Ha meg, mert gondolom, központi fűtés azért van, akkor bőven elég, rásegíteni, kiváltani valamekkora részét.
Misi   2010-10-25 07:49:16
Nagypal!
Nagyon jó ötletnek tartom a fordított megoldásodat. Házunk adottsága olyan, hogy ez nekünk is tökéletes lenne. Kérlek adj tanácsot pár kérdésben:
A kandalló Orea 59 a helyiség amiben van 70 légköbméter. De ebben a légtérben van a konyhai elszívó, a gáztűzhely is. Ezért a falon van egy szellőző nyílás ami természetesen a kandallónknak is szükséges. Itt jön a kérdés, hogy a távolabbi blokkból -ami szintén 70 légköb- elszívatom a levegőt, ott meglesz a vákum, de a kandallós helyiségben lesz-e túlnyomás a fali szellőző miatt? Beindul-e a cirkuláció, ill. a friss levegő betáplálás megszűnik-e?
2. kérdés:
Mint említettem két 70l égköbméteres helyiség között kell a levegő mozgását segíteni, mekkora csőátmérőt, ill. mekkora teljesítményű ventillátort javasolsz? A vezeték hossza szűk 8 méter, kettő kanyarral.
3. kédés:
A megszívandó blokk az emeleten van, gondolom az elszívó nyílást kialakíthatom közvetlenül a járófelületen, de a beömlő nyílást kialakíthatom-e a földsziten lévő kandallós helyiség menyezete alatt?
Köszönöm
istvanzsolt   2010-10-24 19:54:44
Helo, ma találtam, erre az oldalra és jo néhány hozzászolást elolvastam, szeretnék segitséget kérni, nagyon szeretnék eggy kandallot a nappalimba ami az előszobával, konyhával kb 45 nm, DE mivel nincs plafonom csak kb 5,5 méter magassan ez elég sok kobméter, fent az emeleti részen eggy folyosó van (nyitott a nappali fele) és onnan nyilnak a fenti szobák. a ház kap majd eggy 10 cm es EPS szigetelést a 30 cm es porotherm falra, a tetőtéren már van 20 cm isover uveggyapot. lehet hogy meggondolom a szobák meleglevegővel valo futését is, a ház alapterulete 98 nm szintenként. Valyon erre elég lenne eggy 10-12 kw os folytonégő tüztér?
A kandallós   2010-10-21 13:00:51
Lakatos!
Tudom, most már késő, de pont az ilyenek elkerülésére tökéleteseek a Temporis és a ZRT+P készülékek is!
A kandallós   2010-10-21 13:00:03
Lakatos!

Vagy meg kellene emelni a kéményt, vagy légterelőt tenni a tetejére. Első lépésként, ha valahol bukóra nyitva van egy ablak, az is segíthet!
A kandallós   2010-10-21 12:58:51
Bazsi!
Jó az elképzelés, bár a kereskedővel nem értek egyet. A Temporis és az Astra ugyanis két teljesen eltérő készülék. Ha nem jó valakinek a sport kocsi, ajánlok neki egy babakocsit? Mind a kettőnek kereke van, sőt kocsi is mind a kettő.
A Temporis egy HERMETIKUSAN ZÁRT, csak külső levegővel, a lakás légháztartásától függetlenül működő, tökéletesen szabályozható elsődleges és másodlagos levegőellátással felszerelt, lábakon álló, konvekciós burkolattal ellátott, triplafalú lemez kandallóbetét. Teljesítménye 12-13 kW.
Ezzel szemben az Astra egy szimplafalú öntvénykandalló, amely egyáltalán nem független a lakás légháztartásától.
A Temporis jó, de legalább drága is. Nagyon.
Hasonló égési jellemzőkkel bírnak a ZRT+P készülékek, amelyek lényegesen olcsóbbak.


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!