Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
A kandallós   2010-12-13 12:55:34
Zotya!
Mikori a Tertiod?
Jellemzően mondjuk így jártál, mert a tömítésre korlátozott a gari, azt hiszem fél év, de lehet, hogy 1.
Amire én gondolok: tisztításnál fizikailag sérülhetett a zsinór a törölgetésnél. Ami még elő szokott fordulni: ajtó zárásnál a kihullott parazsat odacsípem az ajtóval.
A 15.000.- forintot én sokallom, de utánanézek.
zotya   2010-12-13 10:08:20
Üdv KAndallos!

Mostanság tapasztaltam(Tertio 76), hogy az üveg mögötti tömítő zsinor alul elkezdett foszlani, s szinte már por alakjában tartja a zsinort az üveg.
Ez garanciális probléma? Vagy így jártam? Tisztitó szerrel van takarítva amit a kecskeméti importőrtől vásárolok folyamatosan. Elvileg 15 ezer ft-t mondott a tömítő zsinórra?
Valós lehet ez a dolog?
A kandallós   2010-12-09 16:12:20
Szilvasij!
Szerintem kettő gond lehet: fa és huzat.
A fa alatt nem csak aszárazságot értem. PARÁZSÁGY!!! Ez a lelke mindennek. Ha ez nincs, nincs üzemi hőmérséklet, nics tökéletes működés.
Ha a huzat túl nagy (meleg kémény esetében) akkor egy moderátor segíthet a helyzeten. Ezt egyszerű leellenőrizni! Nyitott kéményajtó mellett (extra odafigyeléssel) kell tüzelni egy keveset, és figyelni, hogy viselkedik az Astra. Ha jobb a helyzet, érdemes a moderátort felrakatni(szakemberrel beállíttatva). Ez teljesen szabálytalan tüzelési megoldás lesz, nagyon figyeljünk oda, és csak próba jelleggel alkalmazzuk! Ja, és nem én mondtam! (de így tudunk meggyőződni róla a legegszerűbben, valóban kell-e a moderátor. Ha nem kell, ne adjunk érte egy halom pénzt!
A kandallós   2010-12-09 15:56:56
folytatás:
Használjuk is műszerként őket! Azzal, hogy megvettük a jó berendezést, még csak az első lépést tettük meg.
Szabó Úr!
Nyugodtan vegyen Temporist, nem lesz hézag az ajtónál sem az üveg, sem a készülék felé! Azért, remélem, van annyira fejlett a hazai piac, hogy csupán marketinggel nem lehet mindent eladni. Szerintem úgy a Temporis, mint a Zrt-k már bizonyítottak, akár itt az üzenőfalon is!
A kandallós   2010-12-09 15:47:11
Kedves Mindenki!
Most valahogy ilyen időszak van, biztos van valami a levegőben. Pár dolgot szeretnék elmondani, annak, aki megtiszteli honlapunkat a figyelmével:
1. Igen, a hermetikusság talán egy enyhe túlzás, vagy nem is tudom. Ezek a készülékek (Temporis, ZRT-k, Taranis) igenis, hogy zártak a lakás felé. DE: ne feledjük, hogy a szigetelésük szálas szigetelőanyag, amitől nem várhatjuk el, sem azt, hogy az idők végtelenjéig szigeteljenek, sem azt, hogy mindenféle nyomási viszonyok mellett tökéletesen zárjanak.
A zárt égésterű gázkazánok többsége is, amennyire tudom, 50 Pa-ig számítanak zártnak. Ez hasonlóan működik a kandallóknál is. Bizonyos nyomásig zártak (Temporis, Taranis, ZRT).
DE itt a második de. A füstcső bekötéseket is, meg a külső levegő bevezetéseket is illő ehhez mérten megoldani. Szigetelve, illetve úgy megválogatni a felhasznált anyagokat, hogy azok is legalább ezt a zártságot biztosítsák.
Ja, és akkor még nem beszéltünk a mozgó alkatrészekről, amelyeknek hidegen és melegen is kell tudniuk mozogni! Ezeknek is biztosítaniuk kell legalább ezt a zártsági szintet!
Szóval a kérdés összetettebb annál, semmint, hogy kategorikusan azt mondjuk, Á, vagy B.
Ami tény:
Normál felhasználási körülmények között ezek a berendezések tökéletesen biztosítják azt, hogy belőlük visszaáramlás ne legyen az épület felé. Itt fontos, hogy a kémény működjön, hogy mekkora nyomáskülönbségekről beszélünk, hogy (és sajnos volt ilyen is) ezek a készülékek csak adig zártak, amíg ki nem nyitjuk az ajtajukat, hogy megrakjuk....
Nagyon fontos lenne továbbá a rendszeres karbantatás. ZRT készülékeknél néha előfordul, hogy első begyújtásnál a tömítés kicsit beleragad a festékbe ajtónyitásnál, elmozdul, és vége a tömítettségnek. Gyakran látjuk, hogy a háztartási tisztítók tönkreteszik a tömítést. Egy idő után a nedves fa kátránya is megkeményíti a zsinórt. Szóval, akármerről is nézzük, ezek finom holmik, mintegy műszerek. Hsz
szilvasij   2010-12-09 11:28:14
Sziasztok! Van egy supra astra kandallóm és a leírt tíz óra helyett 3 max 4 óra múlva már parázs sincs. Száraz, keményfával fűtök. Miért van ez? Mit lehetne tenni, hogy tovább égjen? Köszi a választ. Üdv: SzilvasiJ
SuperTempo   2010-12-09 10:42:09
Tisztelt Szabó Úr!

Az a rés amiről ír, már a szigeteléseken belül van, a légtömörségbe nem szól bele. Egyébként ezügyben ajánlom a www.folytonego.hu üzenőfalán nemrég elhelyezett hozzászólásomat.
Szabó István   2010-12-09 10:15:41
Sziasztok Srácok!

Rég jártam itt, Temporist akarok venni a házamba, de most megdöbbentett amit olvastam: tényleg van rés az ajtókeret és az üveg között? Ha ez igaz, akkor ez az egész Temporis mese a légtömörségről egy szimpla kis hazugság! Tényleg van rés??

Üdv: Szabo István
SuperTempo   2010-12-08 19:46:14
A lemezt eltaláltad, de csak csendben nehogy Kandallós meghallja, mert tudod nem szereti mikor az amatőrök okoskodnak a szakmájába. Egyébként nekem az a lemez állítgatás onnan indult ki, hogy nem szimmetrikusan volt beszerelve, hanem a másodlevegő beeresztése bal jobb viszonylatban 4-6 mm volt (mérésére ajánlom a gyurmát, egy gombócot mindkét oldalra, ajtó rácsuk...kinyit, gyurmák le éles késsel kettévág, mér) kérdeztem is Kandallóst, hogy annak szimmetrikusnak kell-e lennie, mondta igen na erre már bátrabban nekimentem, és végül nekem az 5-5 mm jött be legjobban (persze azért előtte biztos kipróbáltam 10 féle beállítással) Viszont amit a bedurrantásról mondasz az igaz, kis tűz nem tűz. Mi plusz fokokba meg se próbáljuk, úgyis csak ablaknyitogatás lesz belőle. 10 Kw az 10 Kw.
Csabás   2010-12-08 07:39:43
Szegény asszonykád..h,miket használsz :-)))
Hogy te miket nem trükközöl..azt hittem én vagyok a legbetegesebb ilyen téren..is.Szval melyik lemez az amiket álítasz,az ami rávezeti az üvegre a másodlagost?Hát itt még dolgozok a korom mentesítésen,de nem tok más magyarázatot,mint,h nincs megrakva rendesen,nincs kellő tűztér hőfok..stb,de azért nincs,mert még így is,h mind a 4 el van vezetve,is k.rva meleg van a nappaliba(icipici parasztház tiszta szobája),talán ha végre beköszönt a mínuszos tél,talán megdurranthatjuk.Ja és gratu,a helikopter egyébként is kókler :-D
SuperTempo   2010-12-07 19:44:31
Persze az a csiklószíj az csuklószíj...Freudi elszólás. Bocs!
SuperTempo   2010-12-07 19:43:13
Köszi, sikerült megoldanom a fényképezést. Bár nekem már van burkolat a temporis körül de hát persze luk az kell legyen a kürtőn, másképp hol jönne ki a meleg. Viszont nekem csak a hátsó konvekciós elvezetések vannak lecsövezve, az elsők fűtik a nappalit. A fotómasinát időzítőre állítottam, szép lassan benyúltam ameddig értem és a csiklószíján beleengedtem a lukba. Úgyhogy meglettek az informatív képek, de minden okés. A szél persze már megint (tudom Kandallós leveszi a hajamat) az üvegkormosodás felől fúj. A múlt szezon végére minden lehető trükköt, Harry Potter mágiát, és a maradék sármomat bevetve sikerült korom nélkül fűteni. Erre most kormosodik a bal alulsó része az üvegnek!! Erre akartam megvizsgálni, hogy elméletet gyárthassak azt, hogy a másodlevegő betáp nem-e asszimetrikus, ergó asszimetrikus lasz a füstölés. Hát a franciák nem adták meg ezt a könnyű lehetőséget a magyarázatra, mert a betáp az szépen szimmetrikusan okosan van kialakítva. Tehát tovább kellett gondolkodnom. Aztán beugrott az isteni szikra: múlt évben sokat bajlódtam, míg eltaláltam a jó öblítőlevegő mennyiséget-áramlási sebességet produkáló állását annak a vaslemeznek ami ezért felelős. Megmértem és elállítódott (vsz lazán húztam meg a rögzítőcsavarjait) visszaállítottam és lőn csoda. Nincs korom. Harry Potter?! Elbújhat!
Csabás   2010-12-07 08:05:13
Igen jó a szemed :-)))Idén még csak próba,kísérletező idény van,de sajna a csöveket már fixesre kitömítve kötöttem,mert nem akartam sehol szivárgást,de anno körbe szaglásztam,s a másodlagos flexi cső sima aba bilincsel van rögzítve(Supra :-))kb 60-70 mm-es,de Kandallós kijavít ha nem pont akkora,(ja egy kicsit horpadt is a miénk Supra .-))(de tudom,h én vagyok nehéz eset)Remélem tudtam segíteni,pá!
SuperTempo   2010-12-06 11:17:08
Csabás!

Ha jól láttam a képeken, neked még nincsen körbeépítve a temporisod. Ha nincs mind a négy konvekciós elvezetésed bekötve, és haklandó vagy még egy kicsit fényképészkedni, kérnék még pár fotót.

Az a részlet kellene, hogy a másodlagos levegő flexi alu csöve hogyan köt rá arra a részre ahonnan aztán a kandalló szétosztja és beszívja az üvegöblítő levegőt. Ezt úgy tudod megtenni, hogy bedugod a fényképezőt (vagy ha az nagy akkor mobilt) a konvekciós burkolat alá a z első két luk valamelyikén, és az eleje-közepe felé célzol. Jó lenne ha mindkét lukból lőnél pár képet.

Remélem nem túl nagy kérés. Előre is kösz.

SuperTempo   2010-12-02 10:55:42
Csabás!

Azt akartam leelenőrizni, hogy nem történt e olyan malőr a gyártás során, amitől az üveg lejjebb került beszerelésre mint kellett volna. Az üveg teteje és a keret között van egy kis rés (a tiéden is) ami ezek szerint a levegőáramlás miatt direkt így lett kialakítva.


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!