Üzenőfal

jirzi   2014-03-07 15:26:50
Szép délutánt Mindenkinek!
Kandallóstól szeretném megkérdezni, hogy milyen távolságra hajlandóak elmenni munka ügyben? Szlovákia szóba jöhet?
A kandallós   2014-03-07 09:45:49
lajoska!
Nem egyszerű feladat, passzív házba nagy kandallót tenni. Hirtelen nem is tudom, mit javasoljak.
Első nekifutásra a Supra Taranis jut eszembe, ami kifejezetten passzív házakba való.
Ami talán egy picit bezavar, az a 8 kW körüli hőigény. Ezt a Taranis nem tudja fedezni. Ami a leírtak alapján nem is lenne gond, mert látványnak szánjuk.
A Taranisból a 16:9 változatra gondolnék.Az szép, nagy látványt nyújt.
lajoska   2014-03-06 13:09:21
Tisztelt Kandallósok!

Passzív házat tervezünk építeni. Ebbe szeretnénk valamilyen kandalló megoldást. Olyat ami szép, nagy, de elbírja az épület. A nappali 78 négyzetméter (konyha, étkező, előszoba egyben). Az egész ház közel 200 négyzetméteres, hőigénye a tervező szerint 7-8 kW.
Modern lakás lesz, és a kandalló látványt szolgálna. Ezért is valami nagyméretűt szeretnénk. Legjobban az tetszene, ha csak egy üveglapot látnánk, mögötte a tűzzel. Mit ajánlanának?
A kandallós   2014-03-05 18:09:59
Anyaboszi!

Köszönjük a dícséretet, jól esik.
Ha ez lenne az egyetlen fűtés, akkor valami olyan megoldást kellene találni, amely hamar adja a meleget, de sokáig meg is tartja. Erre igazán a tűzhely és a cserépkályha kombinációja lenne alkalmas. Ha pincéről van szó, gondolom nem nagy az egész. Egy kis platnis rész, amiben egyszerűen megrakhatják a tüzet, és azonnal melegít, majd átmegy a füst egy picike kis kályha részbe, ami meg tartani fogja a meleget. Az sem gond, ha a kettő nem egy helységben van. A Balaton mellett több ilyenünk működik,ez elég bevált dolognak tűnik.
Bontott csempéből úgy 3-400.000.- forint körül megúszható a dolog, kompletten. Szállítással, anyaggal, építéssel, garanciával.
De mindenképpen jó lenne egy alaprajz, hogy lássuk, miről is beszélünk.
Anyaboszi   2014-03-05 12:42:54
Előszzör is gratulálni szeretnék a gyönyörű kandallókhoz amiket építettek. Másodszor pedig balatoni pincémbe szeretnék egy olyan fűtési lehetőséget, amiben nem baj ha lehet főzni vagy sütni. Unokáim nagyon szeretik a házi süteményeket... Nekem pedig visszahozzná a gyermekkoromat... A lehetőségekről érdeklődnék és egy nagyjábóli árra is kíváncsi lennék. Várom mielőbbi válaszát, de addig is jó egészséget kívánok a csodálatos kandallók építéséhez. Üdv
A kandallós   2014-03-02 13:21:11
Csokigyáros!
Örülök neki, hogy sikerült megoldani a kérdést. Remélem minden rendben lesz a továbbiakban is, és köszönjük a bizalmat.
A kandallós   2014-03-02 13:18:43
Diláj!

Csokigyáros volt olyan szíves, és elmondta, amit el kellett volna nekem mondanom. Köszönet érte. Szívemből szólt.
csokigyáros   2014-03-02 10:44:15
Diláj!

A Kratki nem zárt, nekem is ilyen volt, ki kellett cserélnem. Egy pár óra tüzelés után fájt fejünk,krákogtunk, égett a szemünk..., szinte mindig. Kijött a Kandallós és megmondta, nincs bejövő elég bejövő levegő. De baj volt az is, hogy a kupolát ásványgyapottal szigetelték, és ez folyamatosan jött be a lakásba. Erre lett allergiás a nejem, mint kiderült.
Szóval kicserélték a tűzteret valami cseh folytonégőre, ami kívülről kapja a teljes levegőt, és újraépítették a kupolát, a gyapot lap kikerült belőle.
Mintha elvágták volna a köhögést!
Javaslom Neked is a külső levegős tűzteret, és csak rendesen körbeépítve. Nem olcsó, de így, ahogy én csináltam: kétszer fizettem egy kandallóért, így még drágább. Ez csak egy jótanács.
A kandallós   2014-02-28 08:51:52
Kristina!

Természetesen a dupla üvegezés benne van az árban. A külső üveg teliben, fekete szélekkel, a belső pedig reflexiós, visszaveri a hőt az égéstér belsejébe.
A mi esetünkben azért fontos az ilyen üvegezés, mert a nappali hőigénye szerintem nem több 2 kW-nál. Egy ekkora üveg, ha csak sima, szimpla, akkor 4-5 kW-ot melegítene a nappaliba. Ráadásul olyan meleget ad, ami nem a levegőt, hanem az útjába kerülő tárgyakat fűti. Tehát a szellőztető rendszer nem tudja elszállítani a keletkezett többlethőt. Nagyon-nagyon meleget csinálna a kandalló a nappaliba!
Az R DS70 esetében a dupla üvegezés, a kerámia bélés, a dupla lángterelés, a légfüggönnyel hűtött alsó lángterelő, az utánégetés, az öntvény füstcső és az örvénykamra, valamint a külső légbevezetés (100%-ban fedezi a működést), és az állítható lábszerkezet is mind alapáron tartoznak a készülékhez.
kristina   2014-02-27 12:52:16
Kandallós!

Megkaptam, és bár egy kicsit drága, de nagyon tetszik.Ez az ár már a két üveggel van? Ugye azért nem kell külön fizetni?
Biztosan kell nekem a kettő üveg?
A kandallós   2014-02-27 08:31:50
Kristina!

Bocsánat, még nem. Tegnap késő este jöttünk meg, már nem volt energiám. Ma estig átküldöm az anyagot.Köszönöm türelmét.
kristina   2014-02-26 20:47:18
Jó estét Kandallós!

Sajnos nem kaptam semmit. Elküldte?
A kandallós   2014-02-25 19:41:15
Kristina!

Üdv újból itt!
Emailben el tudom küldeni a kért kandalló adatait.
A Hit Line betéteknél mindenképpen komolyabb készülékről beszélünk, de az ára is jóval magasabb.
Ár-érték arányban mindkét készülék nagyon jó, de alacsony sugárzó hő tartományban leadott teljesítménye miatt én mindenképpen az R 70 DS típust javasolnám. A telefonban elmondottak alapján pedig a mi nappalink hőigénye egészen alacsony. Érzésem szerint ide a Hit Line sok lenne.
Természetesen ez is külső levegős kandalló, működéséhez a levegő 100%-ban a lakáson kívülről érkezik. A kiépített légcsatorna és a kémény is tökéletes lesz. Mindkettő paraméter megegyezik a Hit Line adataival.
Az R 70 DS adatai, méretei, rajza megtekinthetők a honlap jobb oldalán lévő "HOSSZANÉGŐ TŰZTEREK" ábrára kattintva. Talán ez a leggyorsabb.
kristina   2014-02-25 10:43:51
Üdvözlöm!

A felkínált típusok közül a DS 70-es kandalló érdekelne, mert nagyon tetszik a telibe üveges ajtaja. Mindenképpen modern kandallót akarunk.
Megküldené a méreteit, a pontos árát. Ugye akkor ez biztosan jobb a Hit Line tűztérnél? Nem csinál olyan meleget majd a nappaliba?
A levegőt erre is rá lehet kötni ugye?
diláj   2014-02-25 08:07:11
Kandallós!

Bocs, nem voltam pár napig.
Igen a konyha az étkező és a nappali is egy légtér. Ez miért gond a kandalló szempontjából?
Mindenképpen zárt tűztérre gondoltam. Az Astra vagy a Kratki nem zártak? Ajtó van rajtuk. Vagy ez nem elég? A Hit Line mitől más?


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenőfalra! Regisztráljon és kérdezzen tőlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kőkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenő fotók illusztrációk!