Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
A kandallós   2011-01-30 17:17:22
kazse!
Bocs a késői válaszért!
Az Astrához ez tökéletes lehet, de 200-as átmérővel, vagy 220-as. Erre kellene egy pontos számítás.
Szabó István   2011-01-28 13:38:12
Szia Kandallós!

Sokat merengek ezeken a teljesen zárt tűztérbetéteken. Tök jók. De.... bizonyos szempontból úgy gondolom jobbak amik mégis a lakás levegőjét használják. Manapság amikor a háromrétegű műanyagablakok és a vastag hőszigetelések korát éljük, nem egészségesebb mégis egy olyan berendezés ami elégeti a lakás baktériumoktól és egyéb dolgoktól hemzsegő levegőjét? Feltéve persze ha meg tudom teremteni a levegő utánpótlását. Sokat gondolkodom az egészséges lakóklímán. Mi a véleményed erről?
kazse   2011-01-27 06:48:38
SZeretnenk egy kandallot de nincs kemenyunk.
Max 4m lehetne a szerelt kemeny ossz magassaga alacsony dolesszogu tetonk miatt.
Lehet e ilyen rovid kemenyben megfelelo huzat,(supra astra lenne a betet)vagy hagyjam az egeszet?
nagypal   2011-01-25 21:49:55
Megkaptam a mailt, egy kicsit el vagyok a munkával havazva de igyekszem válaszolni.
A meleg önmagában kevés mert nagyon fontos a szellőzés is A fa száradásához szükséges két évet sajnos ki kell várni. Próbáltam minden féle fával de ha nem teljesen száraz akkor nincs folytonégés de van korom bőven, én tavaly tavasszal vettem egy kamionnyi méteres hasított gyertyánt erdélyből, ősszel már talán használhatom. Most fabrikettel fűtök.
Alkesz   2011-01-25 10:21:07
Illetve még egy kérdés, ami félig-meddig költői: a ZRT-re megadott méretek a tűztér méretére vonatkoznak? Külső vagy belső? Fahasáb hosszúság miatt kérdezem.
Alkesz   2011-01-25 08:43:42
Kandallós!
Várom az árajánlatodat...:)
Alkesz   2011-01-24 10:16:03
Felvettem Nagypal-al a kapcsolatot mélen, hátha tud segíteni ezügyben. Más téma: Ha valaki Abonyban vagy a környékén lakik! Most akarok rendelni Erdélyből, de csak egy kamionnyit hoznak ki, az meg nekem sok. az egész kb 230-240 mázsa, bükk, méteres hasított. Ha valakit érdekelne a fele az kérem jelezze. Én a köv. hónap elején szeretném megvenni. 1600 Ft/mázsáért adják. Lepakolni saját magunknak kell és biztosítani kell mérlegelési helyet. Én Abonyban ezt meg tudom oldani. Viszont ha a közelben laksz, de nem pontosan itt, akkor neked kell róla gondoskodni.
Más kérdés: palatetős a házam, ha az összevágott fát lennék olyan marha hogy felhordanám, akkor a nyári kánikulában ugyan száradna-e annyit, hogy a következő szezonban tudjak vele fűteni? Ha nyáron felmegyek a padlásra 40-45 fok tuti van..
A kandallós   2011-01-24 08:44:15
Alkesz!
Erre próbálnék én is rávezetni Mindenkit: ez a legbiztonságosabb, de szerintem a legkomfortosabb rendszer is! Nem kavar port, nem csinál huzatot, csöndes, és ha végiggondolja az ember, lehet, hogy többe sem kerül.
Alkesz   2011-01-23 15:14:51
Ennyi erővel akár felesleges is a kandallóventilátor. Kicsit nagyobb csak a beruházás és tessék, TÖKÉLETES!:ld.alábbi hozzászólást...
nagypal 2010-04-18 21:58:29
Alkesz   2011-01-23 13:43:52
Kandallós!
Természetesen senkit sem szerettem volna sajátkezű legétechnikai rendszer kiépítésére biztatni! Ha ez annak tűnt, akkr mea culpa! Egyszerűen Andreasz véleményére lettem volna kíváncsi alábbiakkal. A személyes felmérésed során majd visszatérünk erre, nem akarom az üzenőfalat ezzel terhelni.
A kandallós   2011-01-22 21:54:12
Kedves MINDENKI!
Nincs ellenemre, ha hivatkozások kerülnek fel az üzenőfalra. DE:
- NAGYON KÉREK MINDENKIT, CSAK OLYAN HIVATKOZÁSOK KERÜLJENEK FEL, AMELYEK NEM ELLENKEZNEK A HONLAP ALAPVETŐ ELVEIVEL!
Másszóval: a hivatkozás senkit ne buzdítson saját kezű kivitelezésre, tervek és pontos számítások nélkül! Ne jelentsen senkire veszélyt, még akkor sem, ha ennek a valószínűsége igen kicsi! Nem szeretnénk ilyen eseményekhez asszisztálni, és főképpen nem szeretnénk, ha bármilyen ilyen esemény azért következne be, mert ezen a honlapon láttak valamit, ami....
Jelen esetben a ventillátorok szívott rendszer kiépítésére valók, amely rendszereket a BA Kandalló Kft nem telepít, sőt telepítését senkinek nem javasolja.
Az Üzenőfal moderáció nélkül működik, továbbra is várjuk Mindenki hozzászólását, de kérem, hagyjuk meg Mindenkinek az esélyt, hogy maga döntsön. Rossz, vagy legalábbis szerintünk rossz, döntést ne sugalljunk senkinek!
Köszönöm!
A kandallós   2011-01-22 21:43:50
Alkesz!
A vezérlés árát is belevetted a számításba, ahol olcsóbnak tűnő dolgok vannak? Garancia?
A kandallós   2011-01-22 21:36:38
Takiati!
A Temporis kettes ventillátora 52.000.- forint, 230 köbmétert szállít.
Előnye, hogy a Temporis fűtőfelületéhez van tervezve a kapacitása. Nem mindegy, hogy mekkora felületen mennyi levegőt áramoltatunk egységnyi idő alatt. Ha pillanatok alatt átpörgetek nagy mennyiségű levegőt, annak semmi értelme. Mint ahogy az ellenkezőjének sem.
További érv mellette az, hogy ezzel egy nyomott rendszerem lesz, amellyel kizárt, hogy akár meghibásodás, akár nem rendeltetésszerű használat miatt füstöt továbbítsak mondjuk a gyermekszobába. A szívott rendszerben ez potenciálisan benne van! (még ha nem is gondolunk rá, meg ha "miért pont nálam ..."
Mi légtechnikát csak nagyon ritkán csinálunk, hiszen nem szakmánk. Talán meg tudnék én is oldani egy rendszerméretezést, de ez működhetne nálam, itthon. Más Családjának az életét nem veszélyeztethetem az esetleges hibáimmal! Van erre nagyon korrekt Partnerünk, akiben jobban bízunk, mint magunkban.
Persze nem kényszer, otthon magának Mindenki azt csinál, amit akar. Mi viszont ezzel nem játszunk. Alkesz megközelítése szerintem nagyon helytelen, 3 kislány mellett. Ha ezzel kezdek, hogy a legolcsóbb legyen, az eleve nem szerencsés. Legyen a legjobb, legbiztonságosabb. Aztán ha ezt tudom mennyibe kerül, akkor lehet lefelé haladni. Itt azonban ne feledjük, hogy ha árban lefelé lépünk, akkor az árak oltárán valamit fel kell áldoznunk: hatásfok, hang, biztonság...
Alkesz   2011-01-22 21:23:18
Természetesen én is nyomottban gondolkozok, bent lenne a tűztér köré épített légtérben, valahol alul, hogy azért ne kapjon óriási hőt. Nyilván szeretnék mindenféle telepítgetés előtt Andreasz-al értekezni, akár rajtad keresztül is Kandallós!
A kandallós   2011-01-22 21:19:01
Alkesz!
Megkaptam, megnézem, és összehozunk valamit.
A ventillátorról annyit, hogy mindenképpen a nyomott rendszert kellene előnyben részesíteni, hiszen a szívott életveszélyes, és rendes országokban már régóta nem is telepítik. Nálunk mégis ez a sláger, mert általában tervezés nélkül is jól működik, és viszonylag olcsó.
A légtechnika kérdésében biztos rászánnám azt az összeget, ami erre kell. Nagyot lehet hibázni, és lehet, hogy 30 év alatt egyszer fog csak visszaszívni, de akkor abba valaki belehal. Ki veszi a lelkére? Megér pár tízezret?


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!