Üzenőfal

A kandallós   2011-11-23 08:58:12
Super Tempo!

A befújás kockázatmentes, ezért itt nem is annyira fontos a szakember általi tervezés.
Az elszívásos levegő továbbítás gondot jelenthet , amikor raktok a tűzre. Ha az elszívás erősebb a kémény huzatánál, ajtónyitáskor biztosan mindet kiránt a tűztérből! Itt MINDIG méretezni kellene!
SuperTempo   2011-11-22 12:27:06
Kedves Kandallós!

Bár "régi motoros" vagyok, ezt lszi részletezd már ki, elszívás vs. befúvás kockázatait!

köszi!
A kandallós   2011-11-22 09:24:29
Lufi!

Érdemes végigolvasni az üzenőfalat, felvenni a kapcsolatot a "Tervezővel".
A lényeg, hogy a kandallós szobába enyhén befújunk, a többi fűtendő helységben pedig enyhén elszívunk. A meleg pedig teszi dolgát.

Teljesen mindegy, hogy mennyezet alatt, vagy felett. Elszívásos rendszernél felette jobb, hiszen itt nagyteljesítményű (zajos) ventillátorról beszélünk. Ismételten: ELSZÍVÁSOS RENDSZER PONTOS TERVEZÉST IGÉNYEL!!!!
Lufi   2011-11-20 19:48:07
Köszi a gyors választ!
Megkérlek pár sorban össze tudnád foglalni, mit is jelent a "Nagypál-féle". módszer?
Illetve kérdezném, hogy az elszívásos rendszer, az a padlástéren keresztűl vagy a házban valósul meg?
Elnézést a tudatlanságomért, de most kezdem ezt a témát körbe járni.
Lufi
A kandallós   2011-11-20 19:29:08
Lufi!

Javaslom a Nagypál-féle fordított rendszert, vagy gépész gárda által tervezett elszívásos rendszer kiépítését. Ennél fontos, hogy szakember méretezze, a kémény huzatának ismeretében kell ventillátor teljesítményt választani.
A kandallós   2011-11-20 19:27:46
Temporiska!

Szeintem gyújtósnak tökéletes. Tüzifaként ódzkodnék tőle, azért a Temporis csak béleletlen oldalakkal készült lemez tűztér! Ami nem gond, de bizonyos elővigyázatosságot igényel. Figyeljünk Rá, meg fogja hálálni!
Lufi   2011-11-20 19:17:02
Kedves Kandallós!
Idén sikerült befejeznem az egyszintes, 120m2, amerikai konyhás házunkat. A nappali falán található egy fatüzelésű kandalló (13kW). A kandalló a nappali-konyha részt teljesen befűti (~70m2), viszont a folyosóról nyíló szobákba nem jut el a meleg. Kérem, adjon tanácsot, hogyan tudnám a ház más részeibe is elvezetni a meleget, amit a kandalló ad.
Köszönettel
Lufi
temporiska   2011-11-18 22:05:29
Kedves Kandallós!
Az lenne a kérdésem, hogy temporis 2d kandallóban a nyárfa alkalmazható-e fűtésre, akár úgy, hogy vegyesen keményfával (természetesen nem folytonégő üzemmódban), illetve fenyő vagy nyárfa alkalmas-e gyujtósnak?
Üdv.: Temporiska
SuperTempo   2011-11-17 08:19:30
Köszi a gyors választ! A vezérlés kézi lesz, be/ki és 2 fokozat. Azért így mert a mindennap más igényhez csak így lehet alkalmazkodni. Ahol éppen meleg kell oda pumpálunk majd egy kicsit. Pl: esti fűrdés előtt az ember már tudja mire lesz szüksége - pár plusz hasáb a temporisba, fürdő venti bekapcs, és lőn meleg a fürdőben. A kiépítés még úgy sem lesz könnyű, hogy a csövek meg a befúvó anemosztátok a régi rendszer miatt már megvannak. Na majd eldicsekszem a tapasztalatokkal, ha meglesz.
A kandallós   2011-11-16 11:55:02
SuperTempo!
Örülök, hogy újra itt!
Nekem is a teljesen megszabadítás tetszene. Négy nyíláson dőljön a meleg!
Az elszívó ventillátor méretezése nagyon fontos, meg a vezérlése is! Ne tudjon visszaszívni a Temporisból rárakásnál!
SuperTempo   2011-11-15 15:05:44
ezek után a két közelebbi helyiséget is ezzel a módszerrel akarom megfűteni. A kérdés, hogy ne csak mellébeszéljek: A temporis 2 konv kivezetéseire kötött alucsövet csak vágjam el a plafon alatt 1 méterrel, vagy szedjen e ki teljesen, leszedve a bilincseket is és így mind a 4 konv nyílást szabaddá téve? Nekem az utóbbi tetszene inkább, gondolom így ahőelosztás homogénebb tudna lenni.
SuperTempo   2011-11-15 15:02:15
Hai T. Kandallós!

Lahat kicsit hosszú leszek: van ugye a nappalinkban egy temporis. a 4 konvekciós kivezetésből kettő, alu csővel fel van vezetve a padlásra, azon keresztül 2 helyiségbe. az áramlást a gyári ventillátor segíti. a csőhosszak 4 és 6 m. A nappali 4,5 m magas a többi helyiség 2,75 így a nappali fala mögött már ott a padlás így ott kényelmes csövezgetni. most messzebbi két helyiségbe is szeretném elvezetni a meleglevegőt, de azok már túl hosszúak, így külön elszívó ventillátorokkal akarom megoldani, amik a kandalló fölötti meleg,de már nem forró levegőt nyomnák át a távolabbi két fűtendő helyiségbe. folytatom...
A kandallós   2011-11-11 11:48:41
Én 2.1!
Akkor nem is várható el a folytonégő kandallókra jellemző lángkép. Az Eco Star ugyanis szabályozhatóságában ettől a szinttől messze áll.
Már csak azért is, mert az a berendezés a szobából használja a levegőt. Nem zárt a lakás felé, mint a kandallóbetétek többsége.
Ezért a nyári kellemetlen szag is a lakásban. Ha a lakásban a légnyomás alacsonyabb, mint azon kívül, akkor a levegő a kéményen befelé fog áramlani. Hozza magával természetesen a koromszagot is. Ez ellen egy hermetikusan zárt, külső levegős készülék garantált védelmet jelent.
A kandallós   2011-11-11 11:42:43
Ibolya!
Nem gond, erre már léteznek megfelelő megoldások.
Itt is bocsánat, hogy csak most válaszolok!
A kandallós   2011-11-11 11:39:38
takicsali!
Bocsánat a késői válaszért!
A kormozódás, ha csak a jobb felső sarokan van, szerintem a tömítés miatt lehet. Idővel ezek veszítenek rugalmasságukból. Ennek az időnek a hossza függ a tisztítás meilyenségétől, a fa minőségétől, de még a használattól is.
Két-három évente azért egy ilyen kategóriájú készüléknél, gyakori használat, illetve üvegtisztítás mellett aktuális lehet a csere.
Ennek eldöntésére szolgálna az éves karbantartás, amit iszállási díj elleneében biztosítunk minden általunk üzembe helyezett kandallóhoz. Sajnos nagyon kevesen kérik.
Momentán a kézzel történő megigazítást javasolnám, amivel 1-2 szezont még biztosan használni lehet a tömítést, ha azon nincs fizikai sérülés, foszlás.
Sajnos ezen a készüléken az ajtón, nem a testen van a zsinór, ami különös elővigyázatosságot igényel a takarítás során.


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenőfalra! Regisztráljon és kérdezzen tőlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kőkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenő fotók illusztrációk!