Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
temporiska   2011-12-25 07:44:06
Szia Kandallós!
Kérdésem az lenne, hogy Temporis kandallón lévő konvekciós burkolatból történő meleglevegő elszívás esetén mindíg menni kell-e a ventillátornak? Ki lehet-e kapcsolni, ha a távolabbi helyiségek nem igénylik a meleget?
Másik kérdésem az, hogy hogyan lehet a Temporist "túlhajtani", ugyanis nem szeretnék ebbe a hibába esni. Mennyi ideig lehet pl. 3-as állásbann használni ha a tisztaüveg mindíg 2-es állásban van?
Temporiska
A kandallós   2011-12-24 15:51:51
Szabó István!

Nem a teljesítményére gondoltam. A fizikai méretére. Ahhoz, hogy 8-10 kW-t leadjon, óránként 2-3 kg fát el kell égetni benne, különben nem lesz 10 kW. Na ez lesz igen nehézkes, a tűztér mérte miatt.
De most maradjunk annyiban, hogy minden nagyon jó, és minden nagyon szép, és nagyon boldog ünnepeket Mndenkinek!
Szabó István   2011-12-24 10:19:08
Kandallós!

Köszi a választ! Valóban drágák, de azért nem olyan kicsik. Persze, vannak kisebbek, de azért az f4-5-600-as sorozat kellően nagy:8-10 kw, névlegesen.

Üdv: SzabóIstván
A kandallós   2011-12-20 20:35:53
Szabó István!

Jók, ehhez kétség nem fér. De drágák is, szerintem irreálisan.
Használhatóságukról nem vagyok meggyőződve, mert nagyon picik, alig fér beléjük tüzelő. Kicsi helységbe, vagy közel passzív házba jók lehetnek.
Hogy magas minőség, az tuti biztos. Az ár-érték arány, szerintem, a Supránál jobb.
Azt nem tudom, hogy teljesen zártak-e, vagy csak az elsődleges levegőt fogadják kintről. Ha csak az utóbbi, akkor inkább Suprában gondolkodnék, ha a másodlagos is kintről jön, akkor az jó. (de akkor is drága)
Szabó István   2011-12-20 14:51:15
Kandallós!

Mi a véleménye a Jotul kályhákról? A CB rendszerűekre gondolok, amik képesek külső levegő fogadására.
Biztos látott már, mi a benyomása? Őszintén, jót, rosszat! Nagyon kíváncsi vagyok, mert árban felsőkategóriás, vajon minőségben is?

Köszönettel. Szabó István
A kandallós   2011-12-20 12:32:32
attila!
A Zuziant annyira nem ismerem, de meglepne, ha valóban tudná a folytonégést, ugyanis én nem találtam benne azokat a dolgokat, ami biztosítaná kis lángon a magas tűztérhőmérsékletet. A levegője valamelyest szabályozható, de ezzel, szerintem, ki is fújt.
Mai épületben 100 nm hőigénye kb. 7 kW lehet. Az Astra tud 10-et. (nem folytonégő üzemmódban.)
A hődobbal csínján kell bánni. Méretezni ildomos, hogy ne kátrányosítsuk el a kéményt. Ha nem jó a méretezés, több kárt csinálunk, mint hasznot!!!
Nyugodtan lehet írni, kérdezni az Önnepek alatt is, nem nagy dolog válaszolnom. Most legalább van egy kis idő erre is.
attila   2011-12-19 21:52:29
T. Kandallós
Az ASTRA elérhető áron lenne de a 10kw nem tul kevés 230 lég m2-re Elvileg a Zuzian is folytonégő,mert ha igen talán ezt megprobálnám eladni. Vagy egy hődobbal tudnék ebből is valamit kicsikarni? Megigérem több kérdésem nem lessz! Köszönöm sokat segitett!
A kandallós   2011-12-18 20:06:51
attila!
A kettő nagyjából egy kategória, bár a Zizian egy picit kiforrottabb. Egy ASTRA, a Suprától, vagy egy ZRT azért teljesen más. Igaz, ezek drágábbak is. De a különbözetet fa felhasználásban két-három év alatt visszahozza, nem beszélve a komfortérzetről.
attila   2011-12-17 21:21:33
Köszönöm a főlvilágositást!
Sajnos a vásárlásnál nem lettem főlvilágositva, pedig elmondtam hogyan szeretném használni a tűzteret, és a zuzian helyett vettem meg ezt.
A kandallós   2011-12-17 09:22:01
Attila!
Első lépésként, szerintem az a kémény messzemenőleg nem ehhez a készülékhez való. Másodikként, ettől a kandallótól nem is várható el, hogy tiszta legyen az üvege, hiszen nincsen méretezett és tervezett levegőöblítés az üvegnél. Még azoknál sem moindig tiszta, ahol ez meg van. Ott is két éve kivágott fával kell tüzelni, ideális kémény és huzatérték mellett.
Ha tényleg 17 Kw-t akar kapni az ember a kandallójából, ahhoz legalább 20-21 kW-nyi fát el kell benne égessen. Óránként. Nem két éve kivágott akácból ez 7-8 kg, két éve vágottból 4-5 kg, óránként.
Mint az autó: magas lóerőszámot csak magas fogyasztás mellett produkálhatsz!
Ez a kandalló a meleget nem fogja tartani, semmit nem is érdemes vele csinálni. Nem arra lett kitalálva. A samottozás csak ront a helyzeten, mert még a szimpla öntvény falak is el fognak repedni, akkor pedig teljesen vége a kandallónak.
A füstcő hosszán lehetne egy picit nyerni, akkor begyújtani lenne lényegesen nehezebb, illetve ésszel kell tenni a dolgot, nehogy túl legyen hűtve a füst, és kátrányosodni kezdjen a kémény. Mivel a mértete elég rázós, ezért több könyököt nem tennék bele, csak a hosszát próbálnám növelni.
Talán még egy méretezett hőhasznosító is jó lehet, mert egy ekkora kandallóból biztosan dől ki a meleg.
Mindenestre erre a felhasználásra ez egy igen rossz választás volt. Egy folytonégőt jobban lehetett volna használni, lényegesen kevesebb fával, és sokkal komfortosabban. Igaz, drágább is. (talán)
attila   2011-12-16 13:53:53
T. kandallós!
Pantherm 68-as tűzterem van(17KW). 14*25 -ös belméretű kéményt épitettünk. A füstcső hossza kb. 1,2 fm. Külső levegő nincs. A lakás 80m2. A problémám a következő. Egy hete volt a próba fűtés, már a második nap az üveg átláthatatlan kormos lett, pedig csak akácfával fűtök. Meg igazán nagy meleget sem csinál. Nagyot csalódtam benne. a kűrtő egyenlőre nincs kész de tűzálló gk. -bol lessz. Nem tudom mitévő legyek mert alig bírtam össze spórolni a rá valót, és sajnos csak ezzel tudok fűteni. A samott tégla megoldás lehet? vagy a füstcső hosszán kell változtatni több könyökkel?
A kandallós   2011-12-08 09:58:04
geza!

Mindenképpen moderátort javasolnék. A Grox, tudtommal, feltorlasztja a meleget a kijáratnál, amivel még melegebb lesz a kéményünk. Ez viszont nem szerencsés.
A moderátor viszont ellenkezőleg: csökkenti a kéményhőmérsékletet, ezzel szabályozza a huzatot. Nincs torlódás. Ennek létjogosultságát bizonyítja a kéményajtó-teszt is. Ami még nagyon fontos: a moderátor állandóan, fa minőség, fűtési intenzitás, külső hőmérséklet, időjárási viszonyok-azaz minden külső tényező figyelembe vételével teszi majd a dolgát: tartja az ideális 15Pa körül a huzatot.
geza   2011-12-07 17:12:29
T. Kandallós!
Tertio 67 -esem van,180-as saválló kéménnyel.
Megmértem a huzatot két órával a begyujtás után
műszerrel 36Pa lett. Mit tanácsol? Grox huzat szabályzót vagy moderátort. Ha megnyitom a tisztító nyílást betudom szabályozni 12 és 20Pa közé.
Köszönettel Géza.
A kandallós   2011-11-25 20:30:58
Zotya!
Jogos a felvetés.
Ha rendben a fa, rendben a rárakott mennyiség, átjárható a rostély, akkor csak a huzatra gyanakodhatunk. Az okozhatja a vetemedést.
Ha nem romlik a helyzet látványosan, nem érdemes foglalkozni vele, nem befolyásolja az égést. Visszaegyengetni nem lehet, de mivel kárt nem csinál, nem is kell.
zotya   2011-11-25 17:20:58
Üdv Kandallós!

Már tavaly is írtam ,hogy a rostély elkezdett púposodni. Most már eléggé látszódik. Ez mitől lehet?száraz fával fűtök, soha nem volt túlhajtva.
Ebből lehet nekem valami károm? Vissza lehet szted egyengetni?A normál égést ezt valamilyen szempontból akadályozza?


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!