Üzenőfal

Caran   2012-02-12 17:28:45
Ok, fejezzük be, ahogy látom teljesen vakvágányra raktad magad. Még annyit, hogy ha én kivitelező lennék, akkor eszembe sem jutna kivitelezni egy olyan ügyfélnek, aki eleve bizalmatlansággal fordul hozzám, és besuvasztásról meg egyebekről beszél.
Építkező   2012-02-12 17:11:53
Caran!

Elbeszélünk egymás mellett. Részemről lezárva.

üdv
Caran   2012-02-12 17:07:15
Annyit tettem, hogy az érdeklődésedre adtam egy linket, amin bővebb infókat találhattál a termékekről. Hogy ez neked miért jelent ekkora problémát, az rejtély. Fogalmam sincs róla, hogy miért nem található több információ az interneten a Hit Line készülékekről. Ezenkívül adtam azt a tanácsot, hogy szerintem ne ez alapján hozz döntést, hanem ha lehetőséged lesz, akkor akár személyesen, akárhogyan járj utána, MERT rengetegen dicsérték ezeket a készülékeket itt is, és máshol is. Azt gondolom, hogy az általam leírtak hasznos és meggondolandó tanácsok voltak, ezért is érthetetlen a problémázásod.
Építkező   2012-02-12 16:56:04
Caran!

Van a dolognak egy anyagi része. Ahhoz, hogy egy laikus dönteni tudjon, mit dönteni....érdeklődni egy termék iránt, ezt-azt tudnia illik róla. Sok százezer forintról van szó. Namost ha van egy termék, ami akár jó is lehetne, de semmit nem tudni róla az egyetlen magyar forráson keresztül sem, akkor az elgondolkodtat. Az is ha ezt felvetem és kioktatás, értetlenkedés és "kartell-ellenkórus" fogad, ahelyett, hogy Az akinek a kérdést feltettem....válaszolna. Egyszerűen, tárgyilagosan. Azt is lehet mondani, hogy..."itt, és itt tudod megnézni, járj utána". Ehelyett egy - már bocsánat - ismeretlen ember azt mondja, hogy figyelmetlen vagyok mert nem vettem észre a 122 oldal hozzászólás közt a válaszát, és különben is nem kell benne megbízni, meg nézzem meg kinek mi a véleménye róla. Szerinted ez a korrekt válasz egy egyébként teljesen jogos kérdésre?

Fölösleges a kifigurázás, mert ez nem a meghitt kandallótűzről szól, hanem - egyenlőre - arról, hogy lesz-e kandallótűz. Hogy milyen terméket vesz az ember. Még egy vacak joghurtra is rá kell írni, hogy mi a származási ország! Egy háromszáz ezer forintos készüléknél meg meg kell sértődni ugyanezen kérdésen? Meg azon, hogy vizsgálta-e már valaki, hogy tényleg olyan-e mint állítják?
Tényleg úgy gondolod, hogy ezt nem kell tudni vétel előtt?!

Van itt két termék, a Supra meg a Radeco, amit bárhol meg lehet nézni, utána járni. És van itt egy harmadik, amiről mondanak ezt-azt, de megsértődnek ha rákérdezel? Tudjuk 2 cégről hogy jó, akkor a harmadikra is igaz?
Nem azt mondtam, hogy nem jó (honnan is tudnám ), hanem azt mondtam, hogy nem tudom jó-e! Honnan tudnám, amikor még a füstcső mérete sincs odaírva melléjük. Csak centik, kw, meg ár. Ez nekem kevés, akkor is, ha csípi a szemedet!

Az meg, hogy ez egy nyilvános fórum:igaz. De miből gondolod, hogy Te vagy az a személy akinek válaszolnia kell az itt feltett kérdésre, amit nem is hozzád intéztek. Miért
Caran   2012-02-12 16:35:43
A fával való fűtés egy meghitt, nyugodt hangulatú dolog. Az a tapasztalatom, hogy általában azok választanak kandallót, cserépkályhát (a gáz helyett), akik az életben barátságos, kedves, segítőkész emberek, hiszen csak így jöhet létre az a varázslatos hangulat, amit egy kandalló adhat az embernek. Úgy tűnik, hogy itt is vannak kivételek. Persze lehet anyázva is gyújtóst vágni meg méregből fát behordani, de azt már megette a fene...
Építkező   2012-02-12 16:17:59
Átugrottam, ha észre vetted....
Építkező   2012-02-12 16:17:10
Egyébként már arra sem. Feltettem a kérdéseimet, kaptam rá ilyen-olyan választ, én is elmondtam mit gondolok. Ennyi.
Caran   2012-02-12 16:15:21
Akkor egyszerűen átugrod a véleményeimet mindenféle kommentár nélkül. Egyébként errefelé máshogy szokták megköszönni a segítséget, de úgy tűnik máshol más a divat. Sok sikert az építkezéshez!
Építkező   2012-02-12 16:08:01
Csak én nem a Te véleményedre vagyok kíváncsi, hanem a szakemberére. Nézd ezt el nekem.
Caran   2012-02-12 16:04:13
Már ne is haragudj, de ez nyilvános fórum, ahol minden regisztrált tag leírhatja a véleményét, ráadásul ezt én a témával szoros kapcsolatban teszem, általában segítő szándékkal. Veled kapcsolatban is így tettem, ha emlékszel. Nem az én problémám, de ezzel a stílussal és habitussal elég sok bonyodalom elé fogsz nézni majd az építkezés során. Persze te tudod.
Építkező   2012-02-12 15:55:55
Caran!

Már ne is haragudj, de nem veled beszélgetek!
Bocs!
Caran   2012-02-12 15:30:27
Szerintem itt is, és pl. az általam linkelt oldalon is megtalálsz kb. mindent, ami szükséges lehet ezekről a készülékekről. Több infóval a Supra vagy az Edilkamin sem szolgál a honlapján. Egyszerűbb lett volna egy szimpla "hol gyártják, mi a honlapjuk" kérdéssel kopogtatni, ahelyett, hogy eleve gyanakvással, bizalmatlansággal rontasz be ide, suvasztásokat meg egyebeket emlegetve.
Építkező   2012-02-12 14:19:56
Kandallós!

Ön szerint nem jogos az igény?!

Azt sem értem miért lett most Hit Line, ha már egyszer ZRT volt, főleg hogy a szlovákok nem is így hívják. Vagy ez egy olyan autó, ami márkajelzés nélkül jön ki és mindenki azt ragaszt rá amit akar?!

Amúgy a gyártó linkje:

http://www.jdmetal.sk/

A kandalló valószínűleg oké, miért is ne lenne az. A konkurenciát nézve nem is drága.

Az ember nem weblap alapján választ kandallót, senki sem hülye. de ha vmi felkelti az érdeklődését, nem árt ha ezt-azt talál róla, mégha ez furcsának is tűnhet!

Nem megsértődni kell, hanem kiírni, hogy ez egy szlovák kandalló, itt meg itt készítik, itt meg itt tudsz utána nézni.
Szerintem.

További szép napot minden kedves fórumozónak, és örülök hogy segíthettem!
A kandallós   2012-02-12 12:56:21
Caran!

Egyetértek, köszönöm. Ha az alapján vásárolnánk, van-e egy gyártónak honlapja, szerintem elég sok jó dolog kimaradna az életünkből. Nem csak kandalló fronton.
A kandallós   2012-02-12 12:53:12
Építkező!

Nem hiszem, hogy titok lenne, többször felmerült már a kérdések között, többször megválaszoltuk, hogy Szlovákiában készül a kandalló, a JD Metal gyártja. Nem olvasta elég figyelmesen a hozzászólásokat, biztosan elkerülte a figyelmét.

A garanciát, attól függetlenül, hogy Ön kitől szeretné kapni, az fogja adni, akitől a készüléket megvásárolja. Nem más. A gyártó 1-1,5% kedvezményt biztosít a forgalmazónak, amiből Ő tudja fedezni a garanciális javításokat. Egyébként ez így logikus, és csak így működőképes. Sem a francia, sem a német, sem az osztrák nem fog Magyarországra rohangászni, ha gond van. (sőt a szlovák sem ).

Nem kötelező megbízni a "besúvasztott" termékeinkben, Mindenki Maga dönti el, miben bízik meg.
Mi ezeket a termékeket találjuk ma a legjobbaknak, ezeket forgalmazzuk, építjük be. Hogy ezek hogyan működnek? Olvassa el az üzenőfalon, mennyire találják jónak, akik használják.

Mellékesen megkérdezném, a Radeco termékekről mit tud? Hol készülnek, ki gyártja, ki ad garanciát és milyet? Mire?

A szlovák készülékek CE minősítését ugyanúgy független bevizsgáló laborok állítják ki, mint bármelyik másik készülékét a Világon.

Konkrétan a légtömörségre történő vizsgálati jegyzőkönyv számát nem tudom (nem is hiszem, hogy ilyen lenne, akár a Supránál, akár másoknál), de szívesen utána tudok járni a dolognak.

Ha úgy érzi, titkolódzunk, bennünk sem kell megbízni. Dehogyis.
Ha úgy gondolja, kevés információt kap a honlapunkról, annak pedig csak örülünk, ha jelzi felénk. Ebből tanulunk, ettől tudunk előre lépni.
A későbbi kérdezők nevében köszönjük, hogy hozzászólásával segíti munkánkat.


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenőfalra! Regisztráljon és kérdezzen tőlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kőkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenő fotók illusztrációk!