Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
Antocian   2012-02-20 07:47:50
Kandallós,

a moderátor (vagy draught regulator) nem jelent plusz zajforrást, pl. különösen szeles időben? Hiszen akkor gyakorlatilag egy nyitott csövem lesz szinte mindig..(a kémény). Ahogy én gondolom, a kéményben mindig van valamennyi Pa huzat (8-10? Pa) és ha megindul a meleg levegő felfelé, az a kialakuló hőmérsékletkülönbség miatt növeli a huzatot, akár (30 Pa-ra is). Gondolom a moderátor ezt szabályozza vissza - nincs "nagy hangja" a levegőnek?.
Más: tapasztalatok alapján gondolom, szeles helyen, magasabban fekvő épület (nem völgyben fekvő) esetén nagyobb a kialakuló huzat mértéke, jól gondolom?
A kandallós   2012-02-17 08:38:44
Antocian!

Nem KP egyik adat sem, ne felejtsük, szilárdtüzelésről és atmoszferikus készülékről beszélünk, ahol minden tényező változó. AKÁR ennyit is bírhat, igen.
Az Oreához egyébként semmi köze, attól teljesen más elven működik a szabályozása, az égése, a hőhasznosítása is. (folytonégő.hu-n, passzívház kandalló néven megtalálható)
A 6 Pa huzat irreálisan alacsony. Ezért veszélyes. Ajtónyitásnál. Ennél jó lenne picit többet produkálni.
Antocian   2012-02-16 19:06:12
Kandallós,

tehát akkor egy-két apróságot leszámítva (mint a bélés, a külső levegő valamint a másodlagos levegő előmelegítése) akkor majdhogynem egy Orea, pillangószeleppel.. vagy nem?
Hogy érted hogy veszélyes? Csak vissza kell nyitni a huzatszabályzót ajtónyitás előtt, és akkor nincs gond ugye?
Akkor 2-3 hasábbal (6-7 kg) elvan a 10 órát.. nem rossz..
A kandallós   2012-02-16 18:04:53
Antocian!

A Taranis 6 Pa-tól működőképes. Ez iszonyatosan alacsony érték, kb. egy közepes lélegzetvétel. Ennél a számnál az ajtónyitás lesz veszélyes, mert nyitott ajtóval ez túl kevés a huzatból.
Teljesen folytonégő, bár minimális az égéstere. Minimális, és teljesen más, mint bármelyik kandallónak. Ő óránként 70 deka fával el van, 3 kW körül produkál. Nem is fér bele 2 hasábnál több.
Mehet külső levegő nélkül, de azért kerül sokba (többek között), mert képes hermetikusan is dolgozni.
Antocian   2012-02-16 16:01:28
Kandallós,

a Taranis az "mennyire" folytonégő? Ugye, van samott belső, sc2, stb.. tud akár 12-14 órát is? Vannak erre tapasztalatok valakinél? Úgy olvastam, hogy folytonégő üzemmódban is lead 3kW-ot.. ez pedig bőven elegendő 70-80m2 hőntartásához legalábbis nálam, ahogy számolom, kb. napi 45 KW kell.. Mennyi fa fér bele egyáltalán?
A másik kérdés: elüzemel ez külső levegő nélkül is gondolom (vagyis minden szabályozhatóság megmarad)? Persze az ismert dolgok nélkül, mint páraelszívó, stb.. A katalógusa alapján egyáltalán nem érzékeny a kémény tulajdonságaira - akkor az se zavarná, ha a külső levegőt 2,5m magasról kapná (tudom, nem optimális, de több mint a semmi..)?
A kandallós   2012-02-16 12:14:41
Caran!
Köszönöm, ezt nem lehet elég sokat hangsúlyozni.
A kandallós   2012-02-16 12:13:58
Babun!

Igen, ez esetben radiátorokat kell felszerelni, keringető szivattyút (legalább egyet), vezérlést, és ildomos lenne egy puffertartályt is, ami elhagyható, de nem éri meg.
A kandallós   2012-02-16 12:12:13
Építkező!
Annyiban igen, hogy itt utóégető kamráról beszélünk, ahol a már utóégetéssel egyszer elégetett füst részecskék el nem égett részei kerülnek hasznosításra, amit a többieknél nem láttam. Utóégető kamra, kompozit lángterelő, valamint NEM A TŰZTÉR SZIGETELÉSÉNEK HATÁSÁRA elért igen magas tűztérhőmérséklet teszi egyedivé az SC2-t.
Caran   2012-02-15 14:37:49
Ez bizony nagyon igaz kandallós. Száraz fa alapvető. Persze ez mindenhol, de ezeknél a készülékeknél fokozottabban. Csontszáraz bükkel és gyertyánnal nyomatom a Supra M58-at. Nagyon hamar felfűti a lakást, aztán már mehet is a folytonégés, amiről szintén csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Komfortos, kényelmes, takarékos, szép, látványos. Próbáltam egy éves akáccal, na az már nem tetszett neki annyira :) Szóval kedves Építkező, az első dolgod a tüzifa beszerzése legyen, legalább 2 éves fa kell, ha azt akarod, hogy azt is kapd, amiért megveszel majd egy ilyen készüléket.
Babun   2012-02-15 14:36:27
Tisztelt Cég!

Az lenne a kérdésem, hogy a központi fűtéses kandallókhoz a többi helyiségben (ahol nincs ott a kandalló) mi szükséges, hogy, meleg legyen? Úgy értem, oda radiátorokat kell beszerelni? Eddig nem kandallófűtésben gondolkoztunk, emiatt egyáltalán nem ismerem ezt a fűtési formát.

Köszönettel:

Babun
Építkező   2012-02-15 14:30:17
Kandallós, Nagypál!

Köszönöm, nagyjából értem.

Különbözik ebben az "sc2" kérdésben egy jotul cb-rendszerű kandalló, egy haas&soon clean technology, vagy egy supra temporis, orea stb? Vagy igazán nem, csak mindenki saját néven védette le a fagázok elégetése technológiát?

A kandallós   2012-02-15 13:46:17
Építkező!

Köszönjük Nagypálnak a tökéletes jellemzést, Annyit szeretnék hozzátenni, hogy precizitásukért cserébe az Sc2 készülékek igen kényesek az üzemeltetés körülményeire! A fára, a kéményre, a parázságyra... A királyok királyi kiszolgálást várnak el, de cserébe is nagyon sokat adnak!
nagypal   2012-02-15 12:29:23
Építkező!
Mivel mindkettő van itthon így van rálátásom a különbségre.
A Hit-Line egy nagyon jó kis kandalló, úgy is mondhatnám, hogy jó iparosmunka. Masszív és jól teszi a dolgát.
Az SC2 egy finom műszer. Nem csak teszi a dolgát, hanem mindezt művészi fokon teszi. Tele van finom technikai megoldással. Igazi műszaki inyencség. Sokkal kevesebb fával hamarabb, eléri a folytonégő üzemmódot ezért sokkal takarékosabb.
Az SC2 egy más dimenzió, a kályhák királya, egy technikai finomságokkal teli high end készülék. Mérnökként is csak csodálni tudom.
A kandallós   2012-02-15 08:47:21
Építkező!

Az SC2 a Supra védjegye. Tulajdonképpen a füstgáz háromszoros elégetését jelenti. A Suprának is csak elvétve vannak ilyen készülékei. Ezt azért nem egyszerű összehozni. (Orea)
A Hit Line kiképzésénél fogva csak kétszeresre képes, viszont lényegesen nagyobb fűtőteljesítmény mellett.
A fizikán nem lehet erőszakot venni.
Építkező   2012-02-15 04:12:59
Nagypál!

Köszönöm, én is ilyesfélén gondoltam.

A Hit Line, akkor nem sc2 kandalló? Vagy igen?Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!