Üzenőfal

Barkos   2014-06-23 16:40:08
KEdves Kandallós Csapat!

Segítséget kérnék az alábbi témában: Házunk építésekor kértem a kivitelezőt olyan kémény kialakítására, amire később mobilkandallót, cserépkályhát tudok telepíteni. Leier készkéményt csináltak, idáig gondolom nincs is baj. a gond ott kezdődött, hogy aki a fa lépcsőt csinálta asztalos, sajnos pont úgy vezette a pofapallót, hogy eltakarja a bekötőnyílást. Jelenlegi információim szerint a pofapallót megbontani nem igazán lehet.
Kérdésem, hogy létezik-e olyan megoldás, hogy a falat megbontva, valamilyen módon új bekötőnyílást lehessen kialakítani a kéményen? Minden megoldás érdekel...
ELőre is nagyon köszönöm!
Szabó István   2014-06-06 10:51:52
Kedves Cselló!

Megértem, abszolút. Semmi gond :-).

Üdv: István
cselló   2014-06-06 10:11:06
Kedves István!

Nem, sajnos én nem játszom semmilyen hangszeren. (szép is lett volna Békáson a panelben) De ez ugyanolyan álom számomra, mint a kandalló. Az utóbbit talán hamarabb megvalósítjuk.
Szegény nagypapám gyártott egy olasz cégnek alkatrészeket hangszerekhez. Asztalos műhelye volt. Kicsi.
Minden történet érdekel, ami segíthet a kandallónk jobbá tételéhez, de nem szívesen tenném közszemlére az elérhetőségeimet. Bankkártyát, okostelefont sem használok, pontgyűjtő kártyáim sincsenek. Így sincs az embereknek magánszférájuk. Bocsánat, nem akartam ezzel megbántani, sőt hálás vagyok a kedvességéért.
Szabó István   2014-06-05 20:43:21
Cselló!

Nincs mit! Kérlek adj egy e-mailt és elmesélem a mi házunk történetét a fatüzeléssel! ráadásul a párom hegedű, tesója és felesége cselló, úgyhogy lehet, hogy ismerünk is....megbeszélnénk :-)
cselló   2014-06-05 17:45:33
Köszönet a segítségért, István. Mint kiderül, én a csellózáshoz értek, a kandallóhoz kevésbé. Bár nő létemre nem jövök zavarba mondjuk egy izzócserétől.
A házunk A kategóriás energetikai tanusítványt kapott, nem tudom ez mond-e valamit.
A kandalló az alsó szint közepén lesz, és én arra gondoltam, felvinnénk a meleget a tetőtérbe, és onnan elmenne a szobákba.
Szóval lent konyha-étkező-nappali egyben, kandalló mögött egy szoba, meg fent három kicsi szoba egy közös előtérrel.
Kicsit tartok a fatüzeléstől. Panelból költöztünk ki, Békásmegyerről. Soha nem volt kandallónk, mindig csak álmodoztunk róla. Ezért szeretnénk tanácsokat kérni, meg olyan céggel építtetni, aki tényleg ért is hozzá, nem csak addig vesz minket emberszámba, amíg kifizetjük az árát. Sajnos az utóbbival többször is találkoztunk az építkezés során. Nem szeretnénk ismét ebbe a hibába esni.
A vízteressel mi is erre jutottunk, az nem lehet alternatíva.
Szabó István   2014-06-05 11:52:45
Cselló!

A vízteres sem működik, sőt nem is működtethető ha nincs áram! mindenképp légfűtés! De hogy mennyire tud eloszlani a meleg az nagyban függ a beosztástól. Lehet ezen persze javítani, de a beosztás sok mindent megmond. A lényeg: mekkora ennek a háznak a hőigénye? hogy van szigetelve? Mert jó lehet bele egy 12 kw-os is, de sok lehet a 8 kw-os is ....minden a hőszükséglettől függ. A fűtési tapasztalat meg karácsonyra megjön :-)...mert aki elkezd októberben fűteni, az megtanulja karácsonyra szépen...sőt jóval előbb!! :-)
cselló   2014-06-05 10:44:47
Tisztelt Kandallósok!

Kandallóépítésen törjük a fejünket, és egy kicsit elbizonytalanodtunk. A ház egy új építésű (pontosan 4 hónapja költöztünk be)családiház, Tahitótfaluban, az erdő szélén. Szóval télen elég hideg tud lenni. Komoly fűtési tapasztalatunk nincs, de sajnos felénk néha van áram kimaradás. Az itt lakók szerint ha kiönt a Duna, olykor napokig nincs villany. Erre az időszakra mindenképpen szeretnénk valamilyen fűtés megoldást. Ráadásul megint azt hallani, hogy nem jön gáz Ukrajnán keresztül. Kicsit tartunk, nem szeretnénk kiszolgáltatva lenni senkinek.
A ház nem nagy, kb.65 négyzetméter, ugyanekkora tetőtér beépítéssel. Gyakorlatilag 4 szobát és egy fürdőszobát szeretnénk fűteni.
Az elbizonytalanodásunk oka az, hogy eddig mindenhol vízteres kandallót preferáltak erre a célra. Annak ellenére, hogy mi mondtuk: ilyet nem szeretnénk. Van mód ekkora épületet kifűteni légfűtéses kandallóval? Természetesen úgy, hogy áram ne kelljen hozzá. Kérném, hogy ha valakinél működik ilyen rendszer, írja meg a tapasztalatát. Jó? Rossz? Érdemes ebben gondolkodni?
A kandallós   2014-06-04 09:18:14
bigmen!

Kicsit elbeszélünk egymás mellett.
Az első árajánlat ingyenes volt, és kb. 10%-os pontossággal készült, az előzőleg szóban vagy írásban egyeztetett adatok alapján. Ez alapján el tudjuk dönteni mindketten, mennyire látjuk komolynak a másikat. Ha tényleg komolyan gondolom, és meggyőzött, amit láttam, hallottam, a bemutató terem a működő készülékkel,a több, mint 20 éves működés, a tudás, a tapasztalat, az ár, akkor komolyan gondolom azt is, hogy jöjjön ki hozzám, és pontosítsunk mindent a helyszínen. Ez a mi esetünkben közel 600 km autózás, ami magában 6 óra körüli elfoglaltság, a 20.000.- forint feletti költségről nem is szólva.
Ezt mi bevállaljuk, nem kell kifizetni. Természetesen nem lopjuk mi sem a pénzt, nem is áll a garázsban halomban. De a munka reményében azt mondjuk, bevállaljuk. Elmegyünk, adunk egy kész tervet. Majd hetekig semmi visszajelzés. Odatelefonálunk. "Ja, kaptam olcsóbb árat, más megcsinálta"
Nos ezt nem tudjuk finanszírozni. A mi tervünk alapján, a mi tudásunk segítségével, bemutató készülékek nélkül, egy darab kártyás mobil elérhetőséggel, adó és járulékfizetés, garancia biztosítás nélkül én is tudok olcsóbb lenni. Selejtes, nem erre való anyagokból, ócska tűzterek beépítésével meg még ennek is alá tudok menni.
Pontosan ezek kiküszöbölésére beszéltünk telefonon 12-szer, járt itt nálam a bemutatóban 4-szer, néztük együtt a folytonégő készüléket működés közben...
Ha ezek után én bevállalom az időt, a költséget a felmérésre, beleteszem a tudást, méretezek, számolok, hogy a kiválasztott tűztér alkalmas-e a lakáshoz, a kéményhez, DOLGOZOM, akkor azt annak a reményében teszem, hogy nekem lesz munkám belőle. Ezek után adok egy árat, ami az előzeteshez képest mondjuk 3%-kal magasabb a helyszíni adottságok miatt. Majd a válasz: olcsóbbat találtam.
Ebben az esetben a költségeimet természetes módon le fogom számlázni.
Ha Ön is komolyan vesz engem, mindez ingyenes.
bigmen   2014-06-04 08:25:03
Akkor nem ingyenes az árajánlat sem, a felmérés sem? Nem értem, miért mondják, hogy ingyenes, ha ki kell fizetni?
A kandallós   2014-06-03 18:17:27
bigmen!

Igen, ingyenes az egész országban.
De azért nem ennyire rózsás a helyzet:
mindenképpen kérünk egy megközelítő elképzelést, amire tudunk egy irányárat mondani. Ha ezek után szimpatikusak vagyunk egymásnak, akkor lemegyünk a helyszínre, egy felmérésre. Ott véglegesíteni tudjuk az elképzeléseket, majd tudunk egy végső árat adni.Ha a végső árajánlat kiadásától 90 napon belül rendelés nem történik, akkor viszont kiszámlázunk 60 Huf/km üzemanyagköltséget, valamint a felmérés idejére megkezdett óránként nettó 5.000.- forintot.
Éppen ennek elkerülése érdekében egyeztetünk előre irányárat, elképzelést, próbáljuk kiismerni egymást.
bigmen   2014-06-03 17:00:58
Azt szeretném kérdezni, hogy a felmérés az egész országban ingyenes? Mi Kőszegen építkezünk, és nagyon tetszenek a Hit Line készülékek. Kijönnek ingyen ilyen távolságba is?
A kandallós   2014-06-03 13:38:22
Beszter!

Természetesen, ha úgy gondolják, várjuk meg, amíg ténylegesen elkészül a Supra készüléke, és piacra dobják.
Igen, a felmérés továbbra is ingyenes, és semmilyen elkötelezettséggel nem jár továbbra sem.
Beszter   2014-06-02 09:44:01
Kedves Kandallósok!

Köszönöm válaszukat.

Mi mindenképpen ragaszkodnánk a Suprához. Lehet, hogy nincs igazunk, de nem is vagyunk pártatlanok, hiszen amit láttunk a barátnőmnél az elmúlt nyolc télen, az magáért beszél. A dolog nem sürgős, mi mindenképpen megvárjuk a Suprát. Ja, és ha elfér, mindenképpen épített kandallót szeretnénk, olyan kemence jellegűt.
Ugye a helyszíni felmérés továbbra is ingyenes?
A kandallós   2014-05-31 21:04:57
Beszter!

Mindig örülünk, ha régi Ügyfelek, vagy ismerősei jelentkeznek. Köszönjük. Ezek szerint valahol egy kandallónknak örülnek, szeretik, használják. Ez jó dolog.
Sajnos a Tertio nem köthető kis kéményre. Van viszont olyan Supra kandalló, amely igen.
Bár, szerintem, mindenképpen külső levegős kandallót kellene beépíteni, én ezeket pártolom. A nyár folyamán a Supránál is megjelennek ezek.
Ha előbb lenne rá szükség, akkor a Romotop kandallókat javaslom. Ezek mindegyike tudja a hosszantartó parázstartást, sőt a Romotopnál és a Supránál is van ilyen kályha formátumban is. Ezek kisebb helyet foglalnak, nem kell körbeépíteni őket, és árban is valamivel kedvezőbbek. Tudásban ugyanott vannak. Érdemes köztük körülnézni.
A kandallós   2014-05-31 20:54:44
fejőnő!

Sima fehér falak, látszó kéménycső, szép, nagy tűztér.
A mi esetünkben dupla üveges kellene, ha olyan kicsi a hőigény. Ez esetben, meg mivel úgysincs kémény, utólag telepíthető szerelt kémény lenne a megoldás. Ez kívülről kapna egy tükörfényes inox burkolatot, ami teljes egészében látszik. Ez a fehér fallal és a fekete üveges tűztérrel teljesen jót mutatna.


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenőfalra! Regisztráljon és kérdezzen tőlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kőkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenő fotók illusztrációk!