Üzenőfal

Szabó István   2012-04-27 19:02:13
Antocian!

Hasonló problémával küzdök mint Te. Korlátos a pénzem. Ezért azt találtam ki, hogy nem annyira a betét árát nézem - egy szintig - hanem a burkolaton szeretnék spórolni. Azt hiszem, talán bontott téglás, vagy egyszerű falazott lesz néhány csempe-szemmel a kürtőn ( olyan lyukas, amin kijön a levegő). Ezzel azt a 6-700 ezret át tudom strukturálni a betét javára, és még így sem lesz csúnya:-)
Én most ezen merengek. Nálam most a Hit Line a nyerő, mert sajnos egy Temporishoz kicsi lesz a ház (55nm+55nmtetőtér). De még az Orea is elmenne, vagy az Orlando kályhaként.
Az a bajom, hogy kályha/kandalló mániás vagyok és így nehéz dönteni:-)
Üdv!
Antocian   2012-04-27 18:24:34
Kandallós,

amúgy a család affelé hajlik, hogy max 3-350 legyen a betét és kb max ugyanannyi a beépítés, tehát ebbe az irányba kell mennem..vagyis max 6-650 lehet majd a vége.. tudom, designtől függően ebbe még mindig beleférhet egy-két dolog. A hitline mennyire tud alapjáraton úgy elpötyögni, hogy nem lesz totál kormos az üvege? olyan 2,5-3 kw? (Taranis tűztérre a feleségem azt mondta, hogy pici a tűztere - pedig ő nem is látta.).
Van nektek is már teliüveges (modern) hitline?
Ha igen, mennyiért (megy lefelé az euro :)))?
Antocian   2012-04-27 18:19:40
Kandallós,

egyet kell értenem Szabó Istvánnal, hiszen a mai világban elengedhetetlen az, hogy otthonról, "karosszékből" begyűjtse az ember az információkat, és össze tudja hasonlítani, a legapróbb részletekig. Aki ebbe a körbe nem kerül be, az kiesik a nagy játékból, és - megszűnik pl. a maradék weboldala is - lehet, hogy még a gyártás is leáll, pont amiatt hogy nem keresik a terméket, mert szájról szájra terjed csak. Lássuk be, ha neked nem lenne weboldalad, mennyi potenciális vásárlótól esnél el? Tehát igenis, az ember információra éhes, kell róla komoly leírás, fotók, bemutató, dzsatubé és a többi. Így lehet ma eladni.
Szabó István   2012-04-27 12:42:08
Lemaradt a vége:
Tehát meg kell tanítani használni a vevőnek nemcsak eladni. Egy ilyen készüléket üzembiztossá tenni csak kandallós szakember tud. Megkerülhetetlen , kihagyhatatlan a szakember ebből. Teljesen egyetértek Veled ebben!
Szabó István   2012-04-27 12:37:21
Kandallós!


Ma már - az építőiparban legalábbis - minden terméknek van gyártói webje. Ez hozzá tartozik a termék reklámjához, épp ezért is csak módjával illik komolyan venni. De a gyártó - austroterm, schiedel, leier, wienerberger, vagy gépgyártók, sorolhatnék még ezret mindig sokkal drágábban adnak egy terméket mint a kereskedő. Ez bevált gyakorlat, épp ezért senki sem rohan a gyártóhoz olcsóbban megvenni- szerintem. Alapesetben ez úgy működik jól, hogy az ember egy gyártói weblapon- ami a volument tekintve és a frissítések gyakoriságát elenyésző ktgs- megnézi a termék palettát, informálódik és utána megveszi a hozzá közel lévő kereskedőtől. Mondok egy példát. Például építkezem nyáron - tényleg- és kerestem szigetelő lapokat. El sem tudtam képzelni, hogy ennyi féle van csak pl az austrotermnél. eps ezerféle nyomószilárdsággal, xps a lábazatra, ezerféle tényleg. Itt néztem meg a paramétereket, és gondoltam ki, hogy melyik lenne jó. De nem náluk veszem meg, mert ők pl majd kétszeres áron adják, mint a kereskedő!!! És ezt sok terméknél végigzongorázza ugyanígy az, aki építkezik. Én pl nagyon örülnék gyártói webnek a Hit Line-nál is, de ha nincs az sem baj. A Hit Line-nak baj! Mert ha nézelődsz a neten, előbb beleakadsz másik termékbe mint ebbe. Mert nem nagyon tudsz róla. Pl ma találtam a Hit Line-hoz hasonló kandalló betétet egy lengyel oldalon. Hajduk Volcano volt a típusa. A lengyel Hajduk cég gyártja. Komoly, informatív weblapja van. Nem fogok olyat venni, mert nincsenek bent az országban, nincs garancia, semmi szervíz semmi. De ha bent lennének, ígéretes alternatíva lenne. Másrészt abban teljesen igazad van, hogy a beépítő szakembernek nagy a felelőssége. Egy jó terméket is lehet gyalázatosan beépíteni, hogy öröme abban nem lesz az embernek és egy egyszerűbb olcsóbbat is be lehet úgy, hogy a lehető legtöbbet ki lehessen hozni belőle! Ebben teljesen igazad van! A másik ami fontos, hogy egy ilyen készüléket meg kell tanítani használni a vevőne
A kandallós   2012-04-27 09:39:41
Szabó István!

Nem nagy veszteség, több éves információk voltak rajta, jellemzően azok is pontatlanul.
A kandallós   2012-04-27 09:38:01
Antocian!

De, ugyanott készülnek,ahol Szabó István jelzi. Ez nem ritka, hogy a gyártó cég nem tart fenn honlapot. Egyszer anyagi megfontolás, kétszer pedig a gyártók jellemzően gyártanak, nem kereskednek. Ez nálunk, MO-n bevett "butaság", hogy megkeresem a gyártót, és ott olcsóbban megveszem. Rendes gazdaságban ez nem így működik. A gyártók csak veszítenek a direkt értékesítésen. Jól funkcionáló viszonteladókat. Sajnos ezt nálunk még okan nem értik, látszik is, hol tart a kereskedelmünk.
A gyártó nem reklámoz, vagy egyre kevesebbet költ rá. Ezt mind mind az értékesítést végzőkre terheli. Van egy-két nagyobb gyártó, aki erre anyagi ellenszolgáltatást nyújt, de nem ez a jellemző. Érthető is, és ezen nem is vagyunk fennakadva. Az Ő dolga: gyártani, időre, pontosan, megbízhatóan. A miénk: eladni, értékesíteni, szolgáltatni, kapcsolatot tartani a Vevővel. Erre egy gyártónak egyre kevésbé van kapacitása.
Szabó István   2012-04-27 05:22:06
Sajnos a gyártó oldala a jdmetal.sk megszűnt.
Antocian   2012-04-26 13:44:52
Kandallós,

akkor most a Zrt+P és a Hit Line nem ugyanaz (nem ugyanaz a szlovák cég csinálja)?
Mi a különbség akkor a Hit Line javára?
A kandallós   2012-04-25 20:35:48
Szabó István!

Nem ritka manapság, hogy különböző forgalmazók más néven forgalmaznak hasonló készülékeket. Amióta közös Európa vagyunk...
Ez egyfelől adódhat a különböző beszerzésből, de nem ritka, hogy a más elnevezéshez más szolgáltatás tartozik. Van aki csak elad, van aki szolgáltat. Aki többet nyújt, az szereti megkülönböztetni a termékeit.
Szabó István   2012-04-25 05:31:19
Üdv, Kandallós!

Ennek örülök, bár amit láttam azt ZRT-p néven dobta ki a google.
Akkor ez ugyanolyan lehet, mint amit az oreánál láttam, hogy van ilyen is meg olyan is.
A kandallós   2012-04-24 19:51:26
Szabő István!

A Hit Line készülékek 2 belépő levegő szabályozóval és 1 kilépővel vannak felszerelve. Külön szabályozható az elsődleges a másodlagos levegő, és (bár teljesen feleslegesen) de van bennük pillangószelep is.
Szabó István   2012-04-24 13:38:17
Üdv Kandallós!

Láttam a neten ZRT-pket. Amiket most láttam, azokon 1 levegőszabályozó kar és pillangószelep van. Amit pedig itt nálad látok, azon nincs pillangoszelep, és 2 levegőszabályozó kar van. Nyugtass meg, hogy a 2 szabályozókaros van még:-)!
A kandallós   2012-04-15 19:11:33
Szabó István!

Igaz, mennyire meglepő? Az egyik a fele a másiknak. Ami jogos, hiszen a víz párologtatás rengeteg energiát visz el. Egy vizes fa egy szezon alatt tönkreteszi a kéményt, kandallót. Ráadásul meleget sem ad.Jó, hogy ez ismét szóba került! A tapasztalatom az, hogy a készülékek 2/3-a nem a megfelelő fával működik. Köszönet, hogy ismét beszéltünk róla!
Szabó István   2012-04-15 14:34:27
Találtam egy érdekes idevágó kis táblázatot: idecopizom.

A fa nedvesség tartalma. 15 20 30 40 50 %
A fa fűtőértéke. 4.3 4,0 3,4 2,9 2,3 KWh/kg


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenőfalra! Regisztráljon és kérdezzen tőlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kőkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenő fotók illusztrációk!