Üzenőfal

Tóth András   2008-09-22 11:23:40
Szeptember 14.-én vasárnap kiválasztottunk Önöknél egy kandallót. Azóta nem tudom Önöket elérni telefonon, hogy helyszíni felmérésre időpontot egyeztessünk. Várom jelentkezésüket. Üdvözlettel: Tóth András
Zsolt   2008-09-21 20:53:51
Üdvözlöm.
Érdeklődni szeretnék ,hogy a kémény külső borítására én s a tűzálló gipszkartont gondoltam de azt írta ,hogy ez nem megfelelő akkor mivel lehet borítani? Én magam szeretném csinálni.
köszönöm
A kandallós   2008-09-18 21:31:29
Manyer!
Ugye a dupla kémény úgy értendő, hogy a gázos része külön van a másiktól? Teljesen külön, nem csak a béléscső választja el!?
A kandallós   2008-09-18 21:28:46
Kedves Manyer!
Persze, hogy van rá lehetőség, bár ez tényleg egyike a legroszabb kéményeknek. Szerencsére ma már sok kandallóbetét van, aminek a füstsőkivezetése 150mm-es! Ezeket egész nyugodtan lehet ekkora kéményről üzemeltetni! Az egészen olcsó, egyszerű készüléktől a folytonégőig minden elképzelhető a technika mai állása szerint. Még akár központi fűtéses is lehet az a kandalló!
Egyvalami fontos: NEM LEHET A KÉSZÜLÉK FÜSTCSÖVÉNEK A MÉRETE 150 mm-NÉL NAGYOBB!
Remélem tudtam segíteni!
manyer   2008-09-16 17:55:10
Üdvözlet. Azzal a kérdéssel szeretnék fordulni önökhöz,nagyon szeretnénk épitettni kandallót de sajnos a kéményünk azt hiszem kicsi. Egy dupla kéményről van szo a felében gáz kazánnak a füst csöve van kötve. A kéménynek az ösz.mérete a tudomásom szerint 14x28-as. Van-e lehetőség ebbe a kéménybe kandallót bekötni. A kémény magassága kb 10-11 m. Köszönettel Manyer
A kandallós   2008-09-16 12:04:07
Sokan szeretik a tejüveget, vagy a szálcsiszolt rozsdamentes acélt. Mindkettő szép és nemes anyag. Az üveg lehetne kerámiaüveg, hogy az esetleg rápattanó parázs ne bántsa! Bár ezek inkább modern belsőt feltételeznek.
Lehetne akár kerámiát is tenni a padkára! Szinte minden stílusban elérhetők a kerámia elemek!
A rozsdamentes helyett lehetne rézből csináltatni egy lapot, pár hónap múlva nagyon szép patinája lesz!
Remélem tudtam segíteni!
tostya   2008-09-15 05:35:17
Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne,hogy a tűztér elé a kispárkányra,a hamuzó elé nem szeretnék sem márványt, sem pedig téglát rakni.De mit tehetek mást?A házunk stílusa nem modern,sőt egy fagerendás megoldású a menyezet.
A kandallós   2008-09-10 19:21:22
úgy tűnik kár volt üzenőfalat csinálni, senki sem kíváncsi rá már több napja. Kellemetlen, de ez van.
zsike   2008-09-04 14:50:24
Köszönöm, megfogadom a tanácsot, indulhat a kandallóprojekt :)
A kandallós   2008-09-04 11:54:20
Tisztelt érdeklődők, leendő megrendelőink!
Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy a nagy számú megkeresésnek köszönhetően már csak októberre tudunk építést vállalni. A helyszíni felmérések legközelebbi időpontja szeptember vége! Kérjük szíves megértésüket!
Bizalmukat köszönjük szépen! Tisztelettel!
A kandallós   2008-09-04 11:49:49
Kedves Zsike!
Ha már konvekciós burkolata van a tűztérnek, az már feltételez egy magasabb színvonalat. Ha még mondjuk a hatásfoka is 70% feletti, akkor meg végképp! Az igazán komoly tűztérgyártók kifejezetten tiltják, hogy készülékeik után bármilyen utóhőhasznosítót kössenek! Ez érthető, hiszen egy jó készülékből annyi meleg megy ki, amennyi kell a kémény működtetéséhez! Ha ezt a füstgázt tovább hűtöm, az a kémény elkátrányozódásához vezet, ami idővel komoly problémát fog jelenteni.
Utóhőhasznosítót semmiképpen nem kellene méretezés nélkül betervezni, illetve figyelembe kell venni az alkalmazott tüzifa minőségét, de főleg nedvességtartalmát.
Szerintem inkább vegyen egy folytonégő kandallóbetétet, és akkor tényleg nem kell költeni a hulladékhő hasznosítására!
A szigetelésre mindenképpen a szilikátlapot javaslom. Tűztér függvényében 2-5 cm vastagságban!
Bízom benne,hogy választ tudtam adni kérdéseire!
.zsike   2008-09-03 23:39:02
Üdvözlöm!

Érdeklődni szeretnék hogy egy légfűtéssel működő kandallónál, melynél a meleg levegőt flexibilis csöveken keresztül vinnénk el a kandalló erre a célra kiképzett csonkjaitól, akkor is van értelme ilyen "hődob" beépítésének, vagy az már felesleges pénzkidobás, illetve túlzott "melegelvonásnak" számít?
http://href.hu/x/6ucj

A kandalló egyik falon sajnos határos a szomszédos helyiségben lévő éléskamrával. Önök a szigetelésre mit javasolnak? Kálciumszilikátot, Ytongot illetve melyiket inkább a kettő közül?
Előre is köszönöm.
A kandallós   2008-09-03 10:12:13
Tisztelt Partnereink, eddigi Megrendelőink!

Mindekitől elnézést szeretnék kérni, aki eddig nem kapott Garanciafüzetet a Minőségi Tanúsítvánnyal! Örömmel értesítem Önöket, hogy megérkeztek a nyomdából a Garanciafüzetek! Kérnék szépen Mindenkit, akit érint, hogy jelezze, amennyiben nem tudtunk adni, és postán küldeni fogjuk!

Továbbá szeretném kérni Önöket, hogy az éves rendszeres karbantartási igényekkel inkább a tavaszi időszakot célozzuk meg, akkor jobban tudunk időt szakítani rá!
Köszönettel!
A kandallós   2008-09-03 10:04:52
Szia Zoli!
Én semmiképpen nem kötném be így a kandallódat! Sok bajod lesz vele! Először is a kéményseprővel fogsz csatázni, aki ezt a dolgot utálni fogja. Másodszor állandóan ki fog füstölni a mindkettőnk számára ismert típus! Hiába van meg a huzat mértéke a kéményben, a keresztmetszet és az áramlási tényező nem megfelelő! Annak is letörném a kezét, aki ilyen kéményre eladja Neked ezt a kandallót!
Miért nem mész utána, és keresel olyan betétet, ami a Te kéményedre való? Vannak ilyenek, hasonló teljesítménnyel, mint amit írtál! Árban pedig valamivel akár jobban is járnál! De működésben mindenképpen!
A huzatfokozók használata rontani fogja a hatásfokot, de amúgy sem javaslom ezt használni!
Nézz körül itt: www.radeco.eu !
Köszi, hogy kerestél és remélem tudtam segíteni!
.Zoli   2008-09-02 15:48:39
Sziasztok!
Fontos kérdésem lenne kandallóval kapcsolatban: épülő házunkba sajnos csak 14 x 14-es kémény készült, amire vízbetétes tűztérrel szeretnék rácsatlakozni, fűtés rásegítés céljából a rendszerre csatlakozva hőcserélőn keresztül. A tűztér füstcsonkja 18 cm-es. A kémény bekötés feletti magassága több, mint 6 méter. Kérdésem: mi a tapasztalat hasonló, esetleg vizes betét bekötésénél, ráadásul a gyári 18 cm-es füstcsonk ugye 14-es kéménybe kerülne. Mi történik ha a vizes betéttel ugye "hűtöm" a tűztér fölötti részt?
Működhet helyesen így a kandallóm a füstvisszaáramlás veszélye nélkül? A kereskedelemben lehet kapni huzatfokozó/visszaáramlás gátlókat - érdemes lenne azt is felszerelni? Üdvözlettel: Zoli


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenőfalra! Regisztráljon és kérdezzen tőlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kőkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenő fotók illusztrációk!