Üzenőfal

Antocian   2012-05-12 15:27:29
ja és ott 10 év garanciát mondanak rá !!
Antocian   2012-05-12 15:27:12
a szlovák oldal ugyan bezárt, de a lengyel megvan (még). ugyanaz, csak .pl ...
Bár, Kandallós szerint ezek nem folytonégők - a fenntlévő adatok alapján se, mert a min teljesítményt 9kw-ban adják meg egy lengyel oldalon, (egy árusító helyen) valamint nincs kar a bejövő levegő elzárásához.. sztem.
nagypal   2012-05-05 21:29:29
Sajnos nincs videóm. Anno készítettem pár felvételt, többeknek el is küldtem, de egy op. rendszer cserekor nem tartottam olyan fontosnak, hogy archiváljam, így törlésre került. Ilyen időben meg szadizmus lenne a családdal szemben úgy felfűteni, hogy gázosítson.
Antocian   2012-05-03 21:25:58
Video : Nagypal talán volna olyan rendes.. vagy akinek van :) Hit Line-ja..
elaca   2012-05-03 17:39:12
Üdv.

Reggel kerestél telefonon,hívj fel,mert nincs kimenőm és nem tudlak felhívni.
Szabó István   2012-05-03 10:19:34
Kandallós!

Köszi az infót!
Aranyos vagy, de nem fogom elkívánni, hogy a nyári 30-35 fokban begyújtsd az oreádat:-). Arról megnéztem már videót. Viszont borzasztó jó lenne, ha egy Hit Line videót csinálnál, olyan jó lenne látni mit tud. Elég lenne egy jól megvágott 5 perc is! Nincs rá mód valahogy?
A kandallós   2012-05-03 09:59:58
Szabó István!
Állandóan van egy 55 cm -es ZRT a régebbi változatból, két oldalon üveges, mindig van valamilyen Hit Line, (most éppen 66/51-es, 78/44-es, 100/56-os)

Supra kályhát nem szoktunk bemutatóra tartani. Rengeteg a típus, és ezek teljesen másmilyenek szerkezetileg is, működésileg is. Nem kapunk kedvezményt a bemutató készülékekre, arra pedig minimális az esély, hogy pont olyat akarjon nézni valaki, mint ami be van mutatva.
Supra betét szokott lenni, illetve működés közben, ha előre egyeztetünk, begyújtom az én kis Oreámat, megmutatom élőben, mire képes. Ugyanezt tudják a kályhák is.
A kandallós   2012-05-03 09:54:05
Antocian!
Igen, rendelhető. Mai ára 345.000.- illetve 360.000.- forint, mérettől, teljesítménytől függően. Javasolnám az 55 cm-est, ez csak 10 kW névleges teljesítmény.
Tévhit, illetve sajnos szándékosan bedobott tévinformáció, hogy a folytonégő kandallók folytonégő üzemmódban kormozzák az üveget. Teljesen lefojtott állapotban esetleg egy picit jobban, de normál, folytonégő üzemmódban, jól beállítva, jó fával nem.
Fontos egyszer s mindenkorra megjegyezni: folytonégés alatt is tökéletes az égés, és magas a tűztérhőmérséklet. Relatív magas, persze, pont amennyire az kell legyen, a megfelelő füstgázhőmérséklet eléréséhez. Ettől különlegesek ezek a készülékek.
Szabó István   2012-05-03 07:39:49
Kandallós!

Szeretnélek nyáron - előzetes egyeztetés alapján -meglátogatni. Az lenne a kérdésem, hogy milyen tűztér van neked raktáron, mit lehet élőben megnézni? Engem legjobban a 10 kw-os kis Hit Line betét érdekelne. Ugyanez a kérdésem a második kályhámmal kapcsolatban. Milyen supra kályha tekinthető meg nálad?
Antocian   2012-05-01 20:46:02
Kandallós,

akkor viszont nálatok is van teliüveges verzió.. a S@svarinal van. Utána tudsz járni és az árának?
De jó lenne, ha lenne mondjuk 7kw néwleges teljesítményű betét, mert jelenleg nekem az a félelmem, hogy a 12-13 kw névleges talán kicsit sok, (folytonégésben olyan 5kw?), és ha ettől jobban visszavesz az ember belőle, akkor meg kormos lesz az üveg.. vagy nem? tudom, száraz fa .. de mégis..
A kandallós   2012-05-01 20:28:17
Antocian!

Pedig ott volt az a válasz: ugyanott készülnek, csak más forrásból van a beszerzés. Ezért a más név.
Antocian   2012-05-01 18:30:43
Kandallós,

hadd tegyem fel a korábbi kérésemet mégegyszer, mert úgy érzem, nem kaptam meg a választ..:)
akkor most a Zrt+P és a Hit Line nem ugyanaz (nem ugyanaz a szlovák cég csinálja)?
Mi a különbség akkor a Hit Line javára?
Vagy UGYANAZ?
A kandallós   2012-04-27 19:48:42
...természetesen épített kandalló esetében ingyen, reális km határon belül(150), megmutatjuk még egyszer, elmagyarázzuk, viszünk fát...A baj ott van, hogy nem szeretünk kérdezni sem, kérni sem. Pedig ez nem is kérés, egy ilyen készülék árába ennek bele kell férnie. Nem készüléket, KANDALLÓT árulunk, amiben benne van a használat is.
Az éves felülvizsgálatokon szokott kiderülni, hogy valami nincs rendjén, mert kátrányos a tűztér, karistos az üveg.. Ez így gáz. Szólni kell.
Igen a Taranis tűztere tényleg kicsi. Irreálisan kicsi, kívülálló szemével. De gondoltuk volna a 80-as években, hogy a számítógépünk elfér majd a zsebünkben. Változnak az idők, változik a hőigény, a fűtési szokások, természetesen ehhez igazodnak a kandallók is. Többé-kevésbé.
A kandallós   2012-04-27 19:40:59
Antocian!

Tudom én, értem is, hogy fontos az internet.(ezért alakítottuk mi is kicsit át a honlapunkat)de abból induljunk ki, hogy MO elenyészően apró piac, kandalló szempontból. Főleg komoly, jó minőségű készülék szempontjából. Ezért külföldi gyártó a hazai megjelenésbe nem nagyon tesz. A Supra is csak pár éve nyomtat magyar prosikat, abból is nevetségesen kevest, vékonyat...Magyar nyelvű gyártói honlap pedig még nagyon sokáig álom szinten marad.
Nem, sajnos nincs teli üveges Hit Line-unk, még elég kiforratlan dolognak tartom. Túl nagy lépés volt, nem bízom a hátterében, várnánk még a forgalmazással.
A jó folytonégő készülékek sajátossága, hogy úgy tud tiszta üveggel működni, hogy eközben takarékos marad. Nagy lángon bármelyik meg tudja csinálni, hizen 400 fok körül elkezd leégni a korom. A Hit Line sajátossága a relatív vastag samottbélés, amelynek hála, ez a 400 fok körüli hőmérséklet viszonylag kis lánggal is hosszú ideig tartható. Ezen felül, másik sajátosság: felül ÉS ALUL is érkező másodlagos levegő, ami tökéletessé tesz az üvegöblítést.
Persze, több más készülék is tudja ezt. A tiszta üveg MINDIG a következőktől függ: felhasználó, fa, beüzemelés, készülék. Ennek mindnek idálisnak kellene lennie.
Itt jön az egyik igen fontos dolog, hogy ezeket a készülékekekt MEG KELL TANULNI HASZNÁLNI, valóban. Itt fontos, hogy bizalom legyen építtető és építő között. Amit én hiányolok, személyes tapasztalatból. Én két fűtési szezon alatt rájöttem, mit, hogyan egy folytonégőben, nekem már természetesen megy. Meg sem fordul a fejemben, hogy Másnak nem megy. Pedig nem, és pedig, ami a legrosszabb: nem is keresnek meg, hogy nem megy, kormos az üveg, nem ég a tűz, nincs meleg...
Ha mégis, akkor azért általában meg szoktuk találni a hibát, és rendbe tudjuk tenni a dolgokat. De ehhez az kell, hogy hívjanak, mert nincs rendben valami. Nem ciki, mondom, én is közel két szezont tanultam.
Bármikor szívesen kimegyünk, egyszer t
A kandallós   2012-04-27 19:13:21
Szabó István!

Magam ellen beszélek, de ha Valaki mániákus, akkor az Orlando tökéletes lshst Neki. Igaz, nem külső levegős. Használati értéke semmivel sem kisebb, mint egy bármlyen tűzteres dolognak, hiszen ez tulajdonképpen egy ideálisan "körbeépített" Orea. Turbo2-vel pedig szenzációs a dolog, hiszen lábnál fújja be a meleget, nem engedi felgyűlni a mennyezet alatt. Itt tényleg a levegő utánpótlás és a huzat mértéke lehet csak, ami elrontja a dolgot. De ez mindkettő kezelhető kérdés.
Igen, a Temporis nagy lenne. Hit Line.ból is szerintem egy 55-ös bőven elég.


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenőfalra! Regisztráljon és kérdezzen tőlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kőkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenő fotók illusztrációk!