Üzenőfal

elaca   2008-12-16 14:54:12
T.Kandallós köszönöm a kimerítő válaszát és kellemes ünnepeket kívánok az egész családnak!
A kandallós   2008-12-16 13:30:57
Kedves elaca!
Ragaszkodjunk a tényekhez, és ha dolgozunk, vagy idézünk, tegyük azt pontosan:Bátyka Mahno, szmotrit v akno....
Sajnos ezek a készülékek jelenleg nincsenek raktáron, a nagy keresletre tudok csak hivatkozni! Meg aztán a "konkurenciának" nem is szívesenadnék belőle, félő, hogy lekoppintják a piacvezető terméket!
elaca   2008-12-15 22:18:08
T.Kandallós˘! Olyan tűzteret szeretnék amely használat közben a"Bátyka mahknó szmótrity vaknó" kezdetű orosz dalt idézi!Tanácsát előre is köszönöm!
HegyenVolgyon   2008-12-14 17:22:15
Köszönöm szépen!
timi   2008-12-14 16:55:54
Kedves kandallós,
ez egy fantasztikus ár!!! Vállalnátok a bekötést is (+levegö elvezetés szerelése)? Ha igen, kérlek írd meg mi mindenhez lesz szükséged. Azt hiszem tovább folytathatjuk a komunikációt e-mail-en keresztül (e-mail címem: jonek.timea@mail.t-com.sk). Köszi szép. Timi
A kandallós   2008-12-14 16:10:04
Kedves Timi!
Köszönjük az elismerő szavakat! Véleményünk szerint a Temporis nem csak egy kandallóbetét, hanem ő A TEMPORIS. Ha valaki nem ismeri minden porcikáját, ne is foglalkozzon az értékesítésével!
Nálunk az idén 325.000.- Huf a bruttó ára. Ez a hazai 20%-os Áfát tartalmazza.
Gondolom, az év elején még nem fog ez az ár változni!
Remélem ez az ár jobb lesz, mint az Otthoniak!
A kandallós   2008-12-14 16:03:15
Hegyen Völgyön!
Kerámia paplant javasolnék, esetleg bazaltgyapotot. Mivel itt a hő főként égetett kerámiával találkozik, viszonylag kis felületen, ráadásul jó tűztérnél alacsony a kilépő füstgázhőmérséklet, ezért nem feltétlenül kell külön szigetelést kiépíteni! Ártani persze nem árt!
timi   2008-12-13 22:23:59
üdv Szlovákiából,
elöször is nagyon szépen köszönöm az "érdekességek" alatt levö hasznos információkat a SUPRA kandallóbetétekkel kapcsolatban. Ilyen aprólékos információkat nálunk Szlovákiában nem tudtam beszerezni. Mivel mi is ilyen betétet tervezünk a mi kis házikónkba érdeklödni szeretnék kb. milyen áron lehet Magyarországon beszerezni a TEMPORIS 2D típusú betétet. A szlovák cégek árajánlatai nagyon magasak ezért ha lehetöség adódna behozni Magyarországról nagyon örülnék.
HegyenVolgyon   2008-12-13 18:02:10
Köszönöm ezt a választ is!

Amit még szeretnék megtudni, ha már a szigetelésről meszélünk, hogy akkor mivel kell körbeburkolnom a 30-as téglafalat, ha 45 fokban átvezetem rajta a füstcsövet? Gondolom, az is elég forró tud lenni, 200 C körülire saccolom.
A kandallós   2008-12-13 15:32:31
Sasa!
Örülök, hogy minden rendben, működik a készülék! Valóban nem mindennapi az, ahogyan ég benne a fa!
Jó egészséget és sok kellemesen eltöltött "tüzes" órát kívánok!
A kandallós   2008-12-13 15:28:34
Zotya!
Igen, alapvető fontosságú lenne, bár sajnos ezt sokan nem teszik!
Először is Építésügyi előírás, hogy az épület szerkezeti elemeit nem melegítjük bizonyos hőmérséklet fölé!
Másodszor pedig a cement és mészbázisú vakolatok, de még inkább az egyre sűrűbben alkalmazott zsákos készvakolatok, nem bírják a magas hőmérsékletet! Ez utóbbiak, ki tudja mit tartalmaznak, ami ki tudja hogyan viselkedik a magas hőmérsékletre!
Harmadszor, és ez igen fontos, manapság egyre több nem téglából épült lakással találkozunk!
Fontos a szigetelés továbbá a falban lévő esetleges vezetékek védelme miatt, valamint, hogy a nagy tömegű falak viszonylag nagy hőmozgásából ne károsuljon az épületünk szerkezete!
Egy sima kandallóbetét közelében, a kandalló testben 3-400 fok is tud lenni!!!Ezt a hőmérsékletet átveszik a környező falak!
A Tertio esetében a környező falak (hála a konvekciós burkolatnak), helyes körbeépítés mellett, mindössze 50 fokosra melegszenek! Itt inkább a füstcső melege miatt érdemes szigetelni, bár tégla ház, vezetékmentes falak és kézi vakolóhabarcs esetében nem tartom feltétlenül szükségesnek! Természetesen abban az esetben, ha a körbeépítés szakszerű! Ekkor a füstcső melegét el tudja vinni az elegendő mennyiségű öblítőlevegő!
A kandallós   2008-12-13 15:10:39
Hegyen Völgyön
A különbség a hermetikusságban és a külső égéslevegőben rejlik. Magyarul a Temporis függetlenül működik a lakás légháztartásától, a T76-os nem. Az égés minősége hasonló a kettőben, a szabályozhatósága a Temporisnak egy picit jobb.
Ha nem kell, hogy hermetikusan zárjon a kandalló, nem mondanám, hogy adjunk ki plusz 50-60.000.-forintot! Nagyon kevés lakással találkoztam, ahol ez fontos volt! Ámbár, ha a Megrendelőt ez megnyugtatja-akkor fontos!
zotya   2008-12-12 07:32:25
Tisztelt Kandallósok!

Kérdésem a következő volna: a kandalló tűztér mögötti falat le kell szigetelni? Ha igen, miért? Nagy szerepe van? Milyen hátránya van, ha nincs szigetelés?

Zotya
HegyenVolgyon   2008-12-11 17:21:22
Köszönöm a választ!


Az a helyzet, hogy közben lemértem a helyet rendesen és sajnos beférne egy Temporis is... :-)
Valahogy ki kellene, hogy szorítsam, mert az az érzésem, hogy megérné a többletbefektetést.

Akkor még egy kérdés:

Van a Tertio 79, ami meglátásom szerint a külső levegő betáplálás és a lábak kivételével ugyanazt "tudja", mint a Temporis. Még a kinézete is ugyanolyan.
Jól látom, vagy van esetleg valami komolyabb különbség is, ami miatt ebben a kategóriában a Temporist kell választani?

Ez utóbbi az optimális feltételek megléte esetén valóban elvan akár tizenakárhány órát is, vagy ez is inkább csak az előbb említett 6-7-et?

Valóban kisebb a fafelhasználása?


Köszönettel.
A kandallós   2008-12-10 18:00:13
Hegyen Völgyön
Nem szerencsés a két 90 fokos törés, legalább az egyiket 45 fokokkal kellene megoldani! A másikat meg nem 1 db 90 fokos könyökkel, hanem olyan idommal, ami szintén 2x45 fokból áll össze! Fontos, hogy a vízszintes szakaszhoz tisztítóidomos könyök elem legyen beépítve!
Az Astra egy szimplafalú öntvény tűztér, míg a Tertio egy triplafalú lemez készülék, a megfelelő helyeken öntvény elemekkel! (Nekem ez a kedvenc kandallóm) Az Astrában pillangószelep és egy egyszerű, nemesacél lángterelő van. A Tertioban egy duplafalú, nemesacél lángterelőt találunk, amely, speciális kiképzése révén, a begyújtás pillanatától kezdve irányítja az égés folyamatát. Az Astrában egy picit többet láthatunk a tűzből (5-6 cm), a Tertio takarékosabb és biztonságosabb. Az Astrához komolyan le kell szigetelni a környező falakat, a Tertio konvekciós burkolattal védi ezeket. Az Astra talán egy picit kevésbé érzékeny a fa minőségére.
Mindkettőre elmondható, hogy egy átlagos tűztér fa igényének kb. a negyedét használják fel, bár azt valóban száraz keményfából! Reálisan nézve egy megrakással 6-7 órán át temperálják a lakást.


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenőfalra! Regisztráljon és kérdezzen tőlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kőkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenő fotók illusztrációk!