Üzenőfal

A kandallós   2009-01-15 10:13:00
Palkandallo!
Sziasztok, köszönjük a pozítív értékeléseket!
Én rákötném, ha nem nagy munka, de szigorúan próba jelleggel! Minden kötelezettség nélkül, de csak nyitott rendszerre! Nyitott tágulási tartállyal, hőcserélővel leválasztva a radiátorokat! Persze elmondva a T. felhasználónak, hogy mindezt csupán az Ő felelőségére!
A Kandallók Világát mindenképpen küldjük!
Nektek is BÚÉK, természetesen!
palkandallo   2009-01-14 19:59:28
...hű de értelmes voltam!!! veled=veletek:)
palkandallo   2009-01-14 19:58:24
Sziasztok Kandallósok!
Volna egy érdekesség amit szeretnék megosztani veled:egy vásárlónk barátnőjénél Acquatondo prizmás vizes tűztér van beépítve a rendszerre való rácsatlakozás nélkül.Szerinted.......???Ja...és már 3éve így használják, és most szeretnék rákötni a fűtésrendszerre.Szegény asszony nem értette megbotránkozásomat:)Te mit javasolnál neki, 3 év használat után most már kössenek-vagy ne kössenek?
Üdv:PS
palkandallo   2009-01-14 19:49:49
Sziasztok!Először is szeretnénk nektek eredményben, sikerekben gazdag boldog új évet!Másodszor:gratulálunk az oldalhoz nagyon tetszik!Harmadszor:Sajnálatos módon nem kaptuk meg a ,,Kandallók világát", ezért kerestem az újságárusoknál de hiába.
Üdv:PS
Vik   2009-01-14 00:18:34
nincs köré építve burkolat. Tudom nem egyszerű kérdések ezek, meg hogy önöknek ebben az időszakban van a dömping, de ha lesz ideje nagyon megköszönném a válaszát.
Addig is sok és jó kandalló építést kívánok!
Vik   2009-01-14 00:09:42
Üdv kandallós/ok/!Olyan helyzettel és dologgal kapcsolatban kérném a tanácsát, amire többen ( műszakik és laikusok) többféle képen vélekedtek. Van egy kb 33 m2-es nappalink, aminek a belmagassága 5.2 méter a galéria miatt, amin keresztül jut az ember a padlás helyiségeibe és a külső teraszra. A nappali egyik feléről az étkező és konyha nyílik ami együtt 20 m2 , 3 méter belmagassággal. így alkotnak egy légteret. A nappali másik feléről 1.5 méteres közlekedőből 3db 14m2-es szoba nyílik. A nappali falának síkjában helyezkedik el a kémény megfelezve a nappalit így egyenlő távolságra a szobáktól és konyhától. Eddig szép és jó! A poén a következő: mivel az építkezés azon szakaszán több hetes szolgálati távollétem volt a kőművesek annélkűl, hogy velem vagy a műszaki vezetővel konzultáltak volna, felhúztak egy 12*24 -es /kisméretű tégla/ keresztmetszetű kéményt rutinból, amit én 20*20-ra szerettem volna építtetni. Ment a szakikkal az adok kapok, de végül a kémény maradt a nappali padlószintjétől 8,1 méteres magasságával. Hát ezek a lakóházunk paraméterei. A első kérdésem az, hogy ez az elb.....tt keresztmetszetű kémény alkalmas e olyan tűztér fogadására, aminek esetleg még konvekciós burkolata is van, és esetleg ventilátoros megoldású, hogy legalább 2 szobába csöveken elvezethessem a levegőt. Volt olyan kandalló építő cég ahol azt mondták, hogy ez a kémény teljesen jó és 20cm-es füstcsőkivezetésű tűzteret is elbír.Amennyit én utána olvasgattam a neten hát kétségeim vannak ezzel kapcsolatban. Nem szeretném azt, ha egy nem olcsó tűztér a kéményem miatt nem működne és rajtam maradna. Természetesen így költözés után, pici babával az anyagi oldal is számít így ha tud javasolni olyan típusú tűztereket amik működnének akkor ha kérhetem a br. árukat is tüntesse fel. Ha a tűztér kérdés megoldódna, akkor a második kérdésem az lenne: hogy ha a tűztérhez szerkesztek zártszelvényből állványt /lábat/ akkor ideiglenesen /a tél végéig/ beköthető e úgy a kéménybe és működne e úgy, hogy
Tamás   2009-01-11 16:19:22
Üdvözlöm!

A 70-es években épült házunk emeletének, ill. padlásterének kiegészítő fűtésére kandallót szeretnék építettni (össz. alapterület kb. 120 m2).
A tűztér kiválasztásához szeretnék praktikus tanácsokat kérni.
Érdekelne pl., hogy a barkácsáruházakban kapható tűzterek mennyivel rosszabbak (ha rosszabbak egyáltalán) a szakkereskedésekben kaphatóaknál.
Az általunk kinézett tűzterek (10-15 kW, füstcsappantyús, különösebb extra nélküli kivitel) barkácsáruházi kb. 100 e Ft-os vételára kb. fele/harmada a szakkereskedésekben kapható darabokéhoz képest.
Konkrét műszaki hátrányokra/előnyökre lennék kíváncsi.

Köszönöm.
vammmentes   2009-01-11 11:27:32
Köszönöm gyors válaszát!

Most már csak az lenne a kérdésem, hogy ennek tükrében milyen tűzhelyet javasolna ha a két helyiség fűtését szeretnénk megoldani a kandallóval?

Üdvözlettel:vammmentes
A kandallós   2009-01-11 10:48:24
Vammmentes!
Nem lesz jó! Csak egy kéményt szabad használni, és csak 150mm-es csatlakozónyílású kandallót! Az ellenkező szabálytalan is, de működni sem fog!Állandóan füstölni fog a kandalló, nem lehet majd használni!
A 4m-en belüli levegő az jó, bár ehhez olyan tűztérnek lenne értelme, ami hermetikusan zárt a lakótér felé! Szerencsés lenne a -20C-os levegőt szigetelt, sima falú csatornában bevezetni, törések nélkül!
vammmentes   2009-01-11 08:40:59
Üdvözlöm!

Kandalló építtetésben gondolkodunk! A kandallót két szoba közti főfalra terveznénk melynek belső sarkában van egy db két járatos kémény! A járatok 14x14-esek! Egyik a szobából érhető el a másik közvetlenül a kandalló mellett lévő másik 10-es falat áttörve! Kérdésem az lenne, hogy fal áttöréssel egy 20-as füstcső kivezetésű kandallóval lehet-e mind két kéményt használni!
Illetve ha külső levegő bevezetésen gondolkodnánk amit kb. 4 méterről lehetne a kandallóhoz vinni az még kivitelezhető lenne-e?
Válaszukat előre is köszönöm!!!
A kandallós   2009-01-10 17:48:35
Tisztelt Tibor!
Utólag is kérek elnézést, nem magyarázkodás, de meg volt az ok arra is, hogy nem tudtam elmenni, illetve arra is, hogy miért nem tudnak elérni!
Természetesen, gondolom, ez Önt nem igazán érdekli, engem sem érdekelne hasonló szituációban!
Még egyszer annyit tudok tenni, hogy elnézést kérek a 1,5 óra várakozás miatt, és kívánok Önöknek tisztelettel várakozásmentes, boldog és eredményes új évet!
hiszékeny   2009-01-09 16:22:37
Üdvözlöm!
Olvastam a szép bemutatkozást,ennek hatására kerestem meg Önt telefonon,
Szadáról.Megbeszéltünk egy találkozót du.4-5 között, december egyik napján. Helyszíni felmérésről lett volna szó kályha ügyben. Mi vártuk Önt másfél óra hosszat. De Ön nem jött,de sajnos nem is telefonált,hogy mi ennek az oka.
Már nem kerestük telefonon,mert többször elérhetetlen volt. Meg hát ezek után nem is akartuk. Nagyon nagy ellentét feszült a bemutatkozó szöveg és a valóság között. A megbízhatóság csak a konkrét esetben derül ki.
Minden jót:F. Tibor

kamionos   2009-01-07 12:52:36
Üdvözlöm?
Köszönöm válaszát, hamarosan jelentkezem e-mailban.További jó munkát.
A kandallós   2009-01-07 10:08:26
Kamionos!
Köszönjük a jókívánságokat, viszont!
Az Orea megrendelhető e-mailben, bruttó ára 242.000.- Ft, ha van az országban, pár napon belül elvihető erdőkertesi üzletünkből, előzetes egyeztetés alapján. Fizetni is ekkor kell!
A Supra is szereti az automata huzatszabályozót, de 150mm-es átmérőhöz nem javasolja, nem is gyártja! 14x14 cm-es kéménynél nem is szükséges!
A kémény dolgairól a kéményseprő tudna nyilatkozni!
kamionos   2009-01-05 11:31:07
BUÉK Kandallós!
Szeptemberi érdeklődésmre Ön a Supra Orea tűzteret ajánlotta nekünk. Szeretném ha tájékoztatna a megrendelés feltételéről (személyesen ,vagy telefonon lehet rendelni, előleg kell-e, mennyibe kerül , mennyi idő múlva lehet érte menni, és hová?). A másik kérdésem :olvastam más honlapokon, hogy a kéményre huzatszabályzót, vagy huzatfokozót szereltek föl.Ezek mire jók, kell-e, és melyik,vagy elég a pillangószelep? Egyáltalán ki mondja meg hogy a kéményünk huzata megfelelő-e, hogy a kandallónk a legjobb hatásfokkal működjön?
Előre is köszönöm válaszát


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenőfalra! Regisztráljon és kérdezzen tőlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kőkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenő fotók illusztrációk!