Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
Györgyi   2009-01-22 12:43:49
Tisztelt Uram!

Azután érdeklődnék, hogy a vízteres kandallónak csak fölül vagy két oldalán is van- e víztere és egy közepes teljesítményű kandallóra hány radiátort lehet rákötni?
Vik   2009-01-21 21:32:06
Köszönöm tanulságos válaszát Kandallós!
Így már 4:0 az Orea javára bár a ventilátor hiányát sajnálom!
A következő kérdésemre megkaptam a választ a Puminak írt sorokban.
Maradok Tisztelettel: Vik.
A kandallós   2009-01-21 19:20:33
Pumi!
Helyszíni felmérést február közepétől tudunk vállalni, addig szerencsére tele vagyunk. Illetve akiknél eddig jártunk, azoknak kell terveket csinálnunk! Építeni február végére tudunk, most. Addigra, szerintem március elejére- közepére.
Bárhol építünk, ez nem gond! Ha nagyon messze van, egy kiszállást kell kifizetni a felméréskor, de ha megegyezünk, üzlet lesz a dologból, akkor természetesen ez az összeg beleszámít a kandalló árába!
A kandallós   2009-01-21 19:16:01
Vik!
Mihez is méretezett a két szerkezet? Volt kint valaki, mérte a kilépő füstgáz hőmérsékletét, nézte a kémény méretét, állagát, kérdezte, hogy milyen fával fog tüzelni, milyen intenzitással, hány és mekkora radiátort szeretne fűteni, hány fokos vízzel.......Ezek ismerete nélkül hogyan tud bárki bármit méretezni?
A T55 és az Orea között a különbség 11 cm az Orea javára. Ehhez járul a többi: sokkal ritkábban kell megrakni, hamuzni is ezáltal, nagyobb a hamuzója, nagyobb az üvege, jobban szabályozható az égése, jobb a hatásfoka, kisebb a fafelhasználása. Ez az ami Önnek, mint felhasználónak számít. A műszaki megoldások különbségére, arra hogy ezeket mitől tudja, nem térek ki, nem untatom.
Az Orea nem kérhető ventillátorral. Egyenlőre.
Köszönjük a dícséretet, éppen ez lenne a lényege a falnak! Tájékoztatni!
A kandallós   2009-01-21 19:04:56
Csabás!
A Temporis tényleg a legjobb, hozzá ideális a 200 mm-es Schiedel, vagy Leier, esetleg acélcső!
Ha emailben küld egy postacímet, eljuttatunk egy Kandallók Világát!
Pumi   2009-01-20 14:17:32
Üdv. Kandallós!
Kérdésem: Kandalló építést csak Budapest környékén, vagy az ország más részében is vállalnak?
Továbbá helyszini felmérést kb. mikorra lehet kérni?
Vik   2009-01-20 13:33:14
Üdv kandallós!
Köszönöm a válaszát! Az utólagosan szerelt, méretezés nélküli hőcserélő ötlet kilőve. Így már 2:0 az Orea javára.
Viszont találtam egy BENKEL vízköpenyes hőcserélőt, gyárilag a Pilis tűztérrel egybeépítve. Két típusa a PK6 és PK10 . Ezek már méretezett szerkezetek, vagy nem; és ezeknél is fennáll a rendszer lekátrányosodásának veszélye??
A Suprától találkoztam a Tertio 550V tip. tűztérrel, ami szintén 150mm-es a füstcsővel rendelkezik és beépített ventilátorral a meleg levegő elvezetéshez. Mi a különbség az Orea és a Tertio 550V között.
Az Orea is rendelhető ventilátorral?
Már biztos az agyára megyek a kérdéseimmel, de EGYEDÜL ÖNTŐL KAPTAM eddig ilyen részletes információkat tűzterekkel kapcsolatban!!!
Én csak a lehetőségeket keresgélem,mert szeretnék egy olyan jól működő /problémamentes/ tűzteret (kandallót) ami sok-sok évig melegséggel tölti majd el a családomat.
Tisztelettel:Vik
Csabás   2009-01-19 22:27:26
javítás:a lakótér levegőjétől elzárt..mi a Temporisra gondoltunk,ja és a schiedel kémények jók a kandallókhoz?bár ha jól emléxem HegyenVölgyönnek is az van..:-)
Csabás   2009-01-19 22:24:05
Tisztelt Kandallósok!
HegyenVölgyön kolega segítségével,újra rátaláltam önökre,utólag is köszönöm neki is és önöknek is ezt az információkban gazdag,s remélhetőleg álmaim megvalósításában is segítő honlapot.
Szval amit szeretnénk :lakótértől elzárt kandalló,minimum 2 helyiség 25 és 15 nm-es 2.5m belmagasságú szoba fűtését megoldani,esetleg a többi helyiség rásegítését is,ahol jelenleg konvektoros fűtés van.A dolog egyediségét fokozza,a ház vályog építésű,nádtetős,egy nemhasznált(kéményesek által rehabra szoruló)kamil,padlástól újra rakott kéménnyel,és egy gázkémény,amiktől persze gond nélkül megválnánk.Minden megoldás érdekel,s bár tudom,h sok a dolguk,de remélhetőleg személyes helyszíni felmérésre is bármikor készek vagyunk.
Előre is köszönettel:Csabás
ui:sajna a Kandallók Világa kiadványt sehol sem tudom beszerezni...:-(ha tudnak nyugodtan küldjenek,akár előre is utalhatom az árát..köszönöm
A kandallós   2009-01-18 20:18:29
Vik!
Bár szeretem a Pilist, használjuk is, de nem említeném egy nap alatt az Oreával! Az utólagosan szerelt vizes hőcserélőkkel pedig abszolút nem értek egyet! Ezek nincsenek méretezve, egy típus egy teljesítményt tud, senki nem garantálja, hogy nem fog lekátrányosodni az egész rendszer. Arról ne is beszéljünk, hogy nincs egy áramfüggetlen fűtési rendszerem!
Szóval, ha a kettő közül kellene választani, én mindenképpen az Orea mellet voksolnék!
Vik   2009-01-18 17:33:47
Köszönöm a válaszát Kandallós!
Hát az igazat megvallva kicsit elszomorít, hogy az Oreán nem alkalmazható vizes hőcserélő, de a minőség és a kihegyezett teljesítményleadás érdekében érthető. Most tanácstalan lettem melyiket is válasszam, egy kiváló folyton égő Oreát, vagy egy másik (talán Pilist) tűzteret hőcserélővel. Használhatóságot, élettartamot, hatásfokot stb. összevetve Ön mit javasolna?
Jó pihenést!
Üdvözlet: Vik
A kandallós   2009-01-17 09:21:23
Vik!
Köszönjük az elismerő szavakat! Mi sem gondoltuk, hogy ennyire bejön az üzenőfal! Hiába, kevés az információ a modern kandallókról! Szeretnénk komplett szolgátatást biztosítani, nem csak eladni valamit, aztán elfelejteni az ügyfelet! Ennek első lépése a tájékoztatás. Ha a Megrendelő ismeri a lehetőségeket, akkor, és csak akkor tud választani közülük!
A korszerű tűzterek, mint az Orea is, igen magas hatásfokkal bírnak! Ezt azzal érik el, hogy minimális levegőfelhasználással izzítják a fát, és az izzás közben keletkezett füstgázokat égetik! Ebből adódóan a kilépő füstgázhőmérsékletük elképesztően alacsony! Pont akkora, amekkora szükséges ahhoz, hogy a kondenzáció elkerülhető legyen! Éppen ezért a gyártó SZIGORÚAN TILTJA bármilyen utóhőhasznosító alkalmazását! Nincs is értelme, hiszen nincs hulladékhő!
Az Orea jelenlegi ára 258.000.- Ft, € függően!
Vik   2009-01-17 02:11:26
Tiszteletem Kandallós!
Nagyon köszönöm a válaszát! Higgye el engem is bosszant ez a szerencsétlen kéményméret, de hát így jártam. Az ön által javasolt Oreáról már olvastam és remek tűztérnek tűnik.
Itt szeretnék gratulálni a kiváló honlapjához, nagyon precíz az egész és nagy ötlet ez az üzenőfal.A korábban (kamionossal) folytatott párbeszédből rengeteg információt megtudtam az Oreáról. A kérdésem még az lenne, hogy az Orea kiegészíthető e vizes hőcserélővel, amivel így be tudnám kötni a fűtésrendszerbe ezzel is növelve a hatásfokát, valamint hogy mennyi most az új ára és milyen árban lehet hozzá vizes hőcserélőt beszerezni. A 12*24-es keresztmetszetű, bekötéstől 6m-es magasságú egyenes kéményemmel működne az Orea+hőcserélő?
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:Vik
A kandallós   2009-01-15 10:22:27
Vik!
Ja, a lényeg!
Az Orea, mivel konvekciós burkolata van, használható körbeépítés nélkül, nem fog károsodni!
A kandallós   2009-01-15 10:21:07
Vik!
A Supra Orea típusát tudom ajánlani, ami egy folytonégő készülék. Használatához két éve kivágott, száraz keményfára lesz szükség. Konvekciós burkolattal rendelkezik, két elvezetési lehetőséggel.
Szomszédos helységek fűtését tökéletesen el tudja látni!
Füstcsöve 150 mm-es, ideális az Ön kéményéhez. A 200 mm-es készüléket semmiképpen nem tenném rá erre a kéményre! Áramlástanilag ez a kémény rosszabb, mint a 14x14-es! Keresztmetszetében nagyobb, ez igaz, de a füst szempontjából nem csak ez számít! Én ilyen kéményre csak 150, esetleg 160 mm-es készüléket szoktam ajánlani! Mellékesen jegyzem meg, hogy ez a kéményméret már több éve nem is szabványos! Elméletileg nem is lenne szabad ilyet építeni, illetve a kéményseprő nem kéne, hogy átvegye!


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!