Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
Anti   2009-02-22 21:26:32
Tisztelt Kandallós,

ezek ismeretében nem tervezek külsőlevegő hozzávezetést.
A födém szerintem bírni fogja a felépítmény súlyát, mert ez még a régi un. "F" gerendás, 60cm-enként betonkefnivel kirakva. úgy tudom ennek a teherbírása a fal mellett 1tonna/m2. A kandalló falát egyébként Ytongból szeretném megépíteni.
Köszönöm a segítségét.

Üdvözlettel:
Götz Antal
Zsolti   2009-02-22 21:04:32
Tisztelt Kandallós!

Épített kandallót szeretnék, 14x14 cm-es falazott kéménykürtőm van, kb. 8 m magas. Ehhez szeretnék egy kedvező ár/érték arányú léghűtéses kandallóbetétet. Jó lenne ha kb. 200 m3-t be tudna fűteni. Az öntvény vagy a lemez anyagú betét az előnyösebb?
Várom mielőbbi válaszát!
Köszönettel: Zsolti
A kandallós   2009-02-22 20:16:11
Anti!
Még valami eszembe jutott! A szuterén miatt fontos lenne tudni, milyen a födém! A közeli erdőből pedig két évre előre kellene kitermelni a fát, hogy az valóban használható legyen! Az Orea, mint minden folytonégő kandalló, nagyon kényes a két éve kivágott, száraz keményfára!
A kandallós   2009-02-22 20:13:00
Anti!
Nem, az Orea nem fogadja a külső levegőt! Nem is sok értelme lenne, hiszen nem hermetikusan zárt a lakótér felé! A gázkazánnal egy térből pedig semmiképpen nem szerencsés betáplálni a kandalló égéslevegőjét!
Egyébként a folytonégő készülékeknek minimális a levegőigényük, hiszen éppen ettől olyan takarékosak, hogy minimális levegőmennyiséget használnak el, kicsi légfelesleggel dolgoznak, ezáltal nem viszik ki a keletkezett meleget a kéménybe! Levegőigényük töredéke egy normál kandallóbetét igényénél! Ezért is javasoljuk minden jól szigetelt épületbe!
A kandallós   2009-02-22 20:05:19
Kamionos!
Úton van, már talán meg is érkezett azóta! Köszönöm a türelmüket!
Anti   2009-02-22 16:19:53
Tisztelt Kandallós!

Köszönöm az információkat, nem a szállítást szerettem volna megsürgetni, csak elkezdtem átgondolni az építés részleteit, akkor merültek fel ezek a kérdések. Egyébként szuterén van a kandallóval fűtendő helység alatt, úgyhogy könnyen megoldható lenne az égéslevegő hozzávezetése. Igaz, hogy abban a térben van a gázkazánom, lehet hogy ez is bezavarna talán? Eredetileg csak azt szerettem volna megtudni, hogy van-e valami külön csatlakozócsonk a készülék alján a külső égéslevegőnek. Tudom hogy a Temporis lett volna az ideális megoldás, de sajnos a 14x14cm-es kémény behatárolta a lehetőségeimet és erre a kompromisszumra jutottam. Egyébként csak egy olyan kiegészítőfűtést szeretnék amely nem igényel gázt és áramot. Az erdő meg közel van és néhány mázsa olcsó fa mindíg akad a nyár folyamán.
kamionos   2009-02-22 15:20:11
Üdvözlet Kandallós!
Már egy hónapja megvettük az Oreát Önöktől, de a használati utasítást még mindig nem kaptuk meg hozzá.Kérem mielőbb küldjék el. Köszönöm Kamionos
A kandallós   2009-02-22 13:21:43
Anti!
A készülék megvan, csak az autónk nincs még kész! Ha sürgős, el tudjuk hozni, csak macerás! Segítség lenne, ha egy hetet ráérne a dolog!
A készülék oldalfalától elegendő lenne 4-5 mm tágulási hézagot hagyni a falazattal, többre nem lesz szükség!
A külön légbevezetésnek csak indokolt esetben vagyok híve, eléggé megbonyolítja a dolgot, ha korrekt módon szeretném megoldani! Hőszigetelten kellene, sima falú csőben, öt méteren belülről, vagy alulról, törések nélkül, enyhe kifelé lejtéssel! Ennek lenne értelme, de csak olyan esetben, ha a kandallóbetét hermetikusan zárt a lakótér felé! Ha nem, akkor szerintem kár bajlódni vele!
Az Orea nem hermetikus, úgyhogy Önöknek az üzemeltetés körülményeire kell majd odafigyelni! Alapvető, hogy a kivezetett páraelszívó levvegőjét üzem közben pótolni kell, ahhoz, hogy ne a kandallón keresztül teremtse meg magának az utánpótlást! Ha egyéb kérdés merülne fel, kérem írjon bátran!
Köszönjük megrendelésüket!
Anti   2009-02-21 16:10:58
Tisztelt Kandallósok!

Megrendeltem Önöktől egy Orea 58 tűzteret, még nem érkezett meg, de a tervezéséhez szükségem lenne információra.
A tűztérnek van külső lemezburkolata, lehet a falazatot közvetlenül a
lemezhez építeni, vagy hagyjunk valamennyi légrést?
Az Orea tűztér nem teljesen zárt helység légterétől, az olvasottakból nem derült ki számomra, hogy kell-e külső égéslevegő hozzávezetés vagy nem?
Kapok-e a tűztérhez valamilyen beépítési infót, amelyből kiderülnek a fennti dolgok?
Segítségüket előre is köszönöm.


A kandallós   2009-02-18 08:01:46
Maria!
Éppenhogy elkerültük egymást, friss választ tudok adni!
A Temoris 2D a megszokott típus, ahol az ajtókeret körben öntvény, és e mögött van az üveg. A 3D-nél az üveg került előre, a látható helyre, mögötte az ajtókeret. A Temporis 3D drágább, mint a Temporis 2D, mivel az üvege jóval nagyobb. Ez nem jelenzi azt, hogy többet látok a tűzből, hiszen a tűztérnyílás a Temporis 2D esetében is ugyanakkora, mint a Temporis 3D-nél. A többi rész az üvegen ki van festve, az autók szélvédőjén megszokott fekete mintával! Maga a készülék ugyanaz, mindkét esetben!
Ha a Temporis nem kap száraz fát, nem fogja tudni a füstgáz égetést elvégezni, hiszen ehhez kell 600 fok körüli hőmérséklet! Normál kandallóbetétként fog működni, rossz hatásfokkal és óriási étvággyal!
Valóban, az Orea nem működhet ekkora kéményről! A Temporis is csak azért, mert zseniális a huzatszabályozása! 100%-os a szabályozhatóság!
Annál több levegő pedig nem tud a kéményen át kimenni, mint amennyit beengedünk a Temporisba!
Ja, fabrikett és pellet:
előbbi minden gond nélkül, csak arra kell felkészülni, hogy az égésideje rövidebb lesz, mint a fának. Viszont hőleadása intenzívebb!
A pellet pelletüzemű készülékbe való csak. A Temporisba be sem tudom rakni, hiszen olyan apró szemű, hogy lepotyog a rostély nyílásain a hamuzófiókba!
A Kandallók Világában olvasott készülékek léteznek, bár áruk magasabb, minőségük kicsit alacsonyabb, használatuk nehézkesebb, mint a Temporisé. Hozzáteszem, mindkettő esetben a megadott égési idő értékek LABORATÓRIUMI értékek, a való világban ezeket nyugodtan 15-20%-kal alá vihetjük!
maria   2009-02-18 07:46:18
Tisztelt Kandallósok!
Szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a Temporis 2D és 3D között, valamint, hogy mi történik, ha nem teljesen száraz fával tüzelek benne? Legalábbis egyenlőre. Fabrikettet, pelletet használhatok esetleg? Ha jól gondolom, az Oreát nem üzemeltethetem 25 cm-es kéményről? Van-e egyéb, hasonló paraméterekkel bíró készülék, mint a Temporis? A Kandallók Világa újságban olvastam valami tűztérről, ami 15 órán keresztül működik egy megrakással. Igaz lehet, van ilyen? Várom válaszukat, mert hosszú lesz a tél, kell a kandalló!
A kandallós   2009-02-17 16:11:50
Tisztelt Leendő Ügyfeleink!
Szeretnék mindenkit megkérni, hogy kandallóépítés előtt 2 hónappal kérje a helyszíni felmérést, ami egy alkalommal természetesen ingyenes! Aki ősszel szeretne kandallót, az nyáron kérjen felmérést, ne februárban! Ha nem indokolt a mostani kiszállás, kérem gondoljunk azokra, akik márciusban szeretnének kandallót! Köszönöm, hogy segítik a munkánkat!
A kandallós   2009-02-12 12:06:19
Zotya!
A T76 nem hermetikus a lakótér felé, és nem kívülről fogadja az égési levegőt. Működését tekintve ennyi a különbség. Hatásfokában minimális, szerintem nem érezhető, csak mérhető! Méretre tök egyformák, csak a Tertio nem saját lábon áll, hanem az építményen!
zotya   2009-02-11 18:59:46
Üdv Kandallósok!

Én a Tertio 76-ról szeretném a véleményeteket kikérni. Mennyivel járok rosszabbul, ha Temporis helyett Tertio 76-t veszek
Válaszotokat előre is köszi
A kandallós   2009-02-10 19:22:12
Maria!
A Temporist mindenképpen oda javaslom, ahol fontos, hogy hermetikusan zárjon a tűztér a lakás felé. Ebből a kandallóból semmilyen körülmények között nem szivároghat vissza füst, azaz teljes biztonságot jelent a felhasználónak. Egy megrakással 10 órát képes működni, fa felhasználása kb. negyede az átlagos kandallókénak. Hatásfoka meghaladja a cserépkályhák hatásfokát. 20x20 cm-es kémény kell hozzá!
Az Orea ugynezt tudja kicsben, és ő nem hermetikusan zárt a lakótér felé. Teljesítménye kisebb, de egy megrakással 6-7 órát ő is el van. Cserében 14x14-es kéményről működik!


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!