Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
A kandallós   2009-02-28 20:50:50
Zsolti!
Én egyiket sem venném meg, de ha választani kell, akkor inkább a hazai! Egyiktől sem várhatsz nagy csodát sem égésminőségében, sem üveg tisztaságban, sem hatásfokban! Amit nem értek, hogy hogyan válogatsz ezek között, mekkora a kéményed? A kettőnek más a kéményigénye!
A samottbéléses talán egy picit jobb lesz, mint a szimplafalú öntvény!Kivéve, ha 14x14-esnél nem kötöd nagyobb kéményre, mert így nem sok jövőt jósolk neki! Az viszont az Easyboxnak kicsike! Hogy választasz?
Zsolti   2009-02-28 16:41:03
Tisztelt Kandallósok!
Köszönöm kielégítő válaszotokat, sokat gondolkodom azóta is a "folytonégő" tűztereken. Úgy döntöttem, hogy nem veszek folytonégő tűzteret. Két lehetőség közül fogok választani: vagy az Edilkamin Easybox, vagy a törökszentmiklósi Géja kandallógyártó által gyártott Betti közép nevezetű lemez+samott béléses (10 kW, 150 -es csonkkal) tűztere. Nagyságrendileg azonosak árban, ti melyiket választanátok?
A kandallós   2009-02-28 11:14:57
Tisztelt Ügyfeleink!
Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a véradós akcióban, szerintem 10-12 emberen biztosan tudtunk segíteni! Az akciónak a mai napon vége, de lesz új, hogy aki fél a tűtől, az se maradjon ki!
A kandallós   2009-02-27 21:01:02
Elaca!
Köszönöm szépen, örülök, hogy gondoltál rám!
Szívesen látjuk hozzászólásaidat az üzenőfalon, több szem többet lát, kösz, hogy figyelsz ránk!
A Temporisok egyébként nem köhögnek, csak ha folytogatják őket! De akkor ki nem?
Valóban,száraz fa kell nekik, de ellentétben Veled én úgy érzem, ez nem lehet nagy gond. Maximum az első két évben, de egyébként kaphatő minőségi, száraz fa!
Vagy fabrkett!
Az ajtónyitás biztos fontos, ez is igaz! Kösz a tippet, a 3 mp-cel, szerintem többeknek beválik majd!
De Te sem tagadhatod, hogy a szakszerű beüzemelés a Temporis esetében mindennél fontosabb! A beszabályozás pedig a folytonégő készülékek esetében szinte elengedhetetlen!
A légterelés fél miliméteres változtatásaival elérhető, hogy teljesen kormos legyen az üveg, vagy hogy a hatásfok harmadával csökkenjen! Ezt hozzá nem értő ne vegye nyakába, jó nem sül ki belőle! (nehogy Magadra vedd, Te be tudsz szabályozni egy folytonégőt, tudom)
A kandallós   2009-02-27 20:51:27
Zotya!
Nagyon fontos, hogy az ajtót lassan nyissuk, és a Tertio 76-os esetében csak akkor, ha már nincs aktív égés, csak parázs! Ne feledjük továbbá, hogy a speciális lángterelő eléggé lelassítja az áramlást, feltorlódik lapjai között a füst! Mindenképpen azt javasolnám, hogy ajtónyitás előtt egy kicsit emeljük meg a (nem véletlenül) excentrikus kilincset, ezáltal több levegőt adva az égéstérbe, segítendő, hogy a lángterelő zegzugaiból kihúzhassa a kémény a füstöt!
Persze emellett fontos a lakásba belépő levegő mennyiségére is odafigyelni!
Természetesen a száraz fa az egésznek az alapja, ez igaz!
Aki ilyen kifinomult "műszert" vásárolt, annak szokni kell a használatát! De ha belejött, soha el nem cserélné egy sima kandallóra!
A kandallós   2009-02-27 20:39:08
Béla!
Nem a Temporissal van gond, ahogy érzem! Ami viszonylag sűrűn szokott előfordulni, az az, hogy az alsó égéslevegő csatlakozó nem hermetikusan kapcsolódik a készülékhez! Ez NAGYON FONTOS!!!! Ha nem így van, kár volt Temporist venni! Hiszen tönkretettük azt, amitől Temporis a Temporis! A hermetikusságot! Nem szakszerű beépítés esetén máris ugrott az, amiért 150.000.- fizettünk pluszba!
Mivel mi előzőleg elég sokat beszéltünk telefonon a Temporisról, feltételezem, hogy a tüzelő száraz!
A Temporist nem elég körbeépíteni, be is kell szabályozni! Igen kifinomult jószág, elngedhetetlen a beszabályozása a kémény huzatához, illetve a fa nedvességéhez! Ez egy viszonylag egyszerű művelet, ha valaki már csinált ilyet! Ha nem, akkor ne is engedjük Neki, teljesen "el fogja hangolni" Temporisunkat, és a működése közel sem lesz ideális!
Kérdezze meg az építőt, hogy be tudná.e szabályozni a Temporisát, csinálta-e már? Sajnos az esetek többségében nem tudják az építők, miről is van szó! Így aztán a beüzemelt folytonégő készülékek több mint a fele egész biztosan nem nyújtja az általa tudott dolgokat a Megrendelőknek! Elég rossz, bár csak tippelt adat!
Kérem tájékoztasson a beszabályozás sikerességéről!
elaca   2009-02-27 19:29:52
Na a Temporisok eléggé köhögnek, minimum 2 éves kivágott fa amit nem egyszerű beszerezni,valamint a gyári értékek laboratóriumi körülmények között élnek és nem hiszem,hogy bárki tudná produkálni azokat otthon bár ha minden klaffol akkor lehetséges.Ajtónyitásnál ha visszafüstöl egy picit kell várni(3 másodpercnyit),hogy a nyomás kiegyenlítődjön és nem "húzzuk ki a füstöt" a szobába.Ez mindig bejön. BOLDOG NÉVNAPOT BÁTYKA!!
zotya   2009-02-27 18:34:53
Üdc Béla!

Hasonló cipőben járok. A tüzifád gondolom nincs teljesen kiszáradva s ez is okozhatja a visszafüstölést. Gondolom akkor füstöl vissza, ha megnyitod, s szeretnél rárakni. Ha nincs szárazfád, akkor brikett, bár az nem igazán tartja a parazsat mint a fa.
béla   2009-02-27 15:50:50
Tisztelt Kandallósok!
Telefonos javaslatukra vásroltam egy Temporis 2D típusú készüléket, amit körbe is építtettem egy kályhás mesterrel. Sajnos azonban nem sok örömöm van a készülékben, mert bár hihetetlen jól fűt, a füstszag gyakran visszajön belőle, de a legnagyobb bajom, hogy olyan szinten kormos az üvege, hogy pár órás tüzelés után alig látni a tüzet! Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket!
Kérdésem, hogy mit tudnék tenni a fent leírtak elkerülése végett!? Nagyon várom a válaszukat!
A kandallós   2009-02-25 21:48:32
Zsolti!
Valóban, elméletileg jó a logikád! Gyakorlatilag azonban nagy teljesítményre az épület felfűtéséhez van szükség, utána a szintentartás minimális energiával fedezhető! Ezt tudják a folytonégők fedezni hibátlanul azáltal, hogy minimális légfelesleggel nagyon lassú tűzzel, egyenletes 4 kW körüli teljesítményt produkálnak! Ez az, amit egy sima tűztér nem tud! Abban ég a tűz, majd szellőztetek, majd megint ég a tűz....
Fő fűtésként légköbméterenként 50 W-ra lesz szükséged, az M58 pedig tud 9 kW-t. Matekpélda adott.
Adott a következő is: 1kg fát 1 óra alatt elégetve kb. 4,5 kW energia szabadul fel. (száraz keményfa) Ennek a 78%-a marad a lakásban, hiszen ekkora a készülék hatásfoka.Namármost, mivel adott a lehetőség, hogy az egészen nagy tűztől a csak pislákolóig bármit eljátssz a készülékben, úgy kell tüzelni, hogy annyi fát égess el óránként, ahány kW-t meg akarsz kapni. Óránként 1 kg-vel kb.3,5 kW-od lesz, óránként 2 kg-vel kb. 7 kW....
Óránként 3kg-nél többet az M58-ban nem ildomos eltüzelni, lévén hogy az már nem lesz rendeltetésszerű használat!
Remélem érthető volt, amit leírtam! Ha nem, kérdezz tovább, megpróbálom érthetőbben is! A lényeg az, hogy a folytonégő sem a felfűtés idején nyújt takarékosságot, hanem a hőntartás ideje alatt, amikor bőven elég a kis teljesítmény, időben eltolva leadottan!
A kandallós   2009-02-25 21:35:17
Csuri!
A Temporis nagyon jó választás! Ára most 360.000.- forint bruttó. a 2D-é, a 3D pedig nagyjából 50.000.-el több, de ezt holnapra pontosan megtudom. Ami biztos, hogy júniusban a 3D került kb annyiba, mint most a 2D! Ami még biztos, hogy Szlovákiába is tőlünk viszik, mert állítólag ott sokkal drágább!
A Leier teljesen jó, bármelyik 200mm-es változata, én jobban szeretem a hagyományosan, gyapottal szigeteltet. Ami biztos, hogy a 200mm csak 197 lesz, tehát kell hozzá kérni egy bekötés átalakítót is. A Schiedelnek van ilyenje, nem tudom a Leiernek is van-e?
A téglakéményt kéményseprője válogatja, de szerintem kérni fogják bele az acélcsövet, ami ugye nem teszi olcsóbbá a dolgot!
Zsolti   2009-02-25 21:30:20
Tisztelt Kandallósok!

Köszönöm megtisztelő válaszotokat. Elgondolkodtató amit a folytonégő Supra M58-as folytonégő betétekről írtak. Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy ha folytonégő tűztér felhasználása egynegyede a "normál" tűztereknek, akkor a fűtőértéke is hasonlóan töredéke....Mert nyílván a hatásfoka nem négyszer akkora. Konkréten a max. 200 m3-t be tudom fűteni a folytonégő tűztér betéttel, vagy csak inkább temperálást tud a lassú égés miatt. Nekem fűtésre kellene, 22-24 celsiusfok elérésére.
Üdvözlettel: Zsolti
Csuri   2009-02-25 15:14:09
Kedves Kandallósok!
Épülő házunkba kiegészítő fűtésnek nézegettem a Supra Temporis-t. Kb. 120m2-es ház légfűtésére lenne, házközép körül elhelyezve.
Kérdésem, melyik kéményt válasszam hozzá, lehetőleg a Leier cég termékei közül (ott van ismerősöm...)? Elfogadnak-e új kéménynek téglából falazottat Budapesten manapság?
Érdekelne továbbá körülbelüli ára a 2D és a 3D változatnak, páromnak nagyon tetszik az lcd tévés ajtó...
Köszönöm
A kandallós   2009-02-22 21:49:05
Anti!
Ez a kandaló nem lesz több 4-500 kg-nál!
Örülök, ha tudtam segíteni!
A kandallós   2009-02-22 21:48:08
Zsolti!
Ez alapján nem tennék különbséget, mint ahogy a fa vagy a fém bútor közt sem. Ennek is van jó tulajdonsága meg rossz is, meg annak is!
Mese habbal, hogy az öntvény tartósabb, meg jobban tartja a meleget! Nem is tarthatja, hiszen vékony lapokból van összecsavarozva, nincs tömege, ami valóban tarthatná!
Ami fontos lehet egy tűztérnél, hogy mekkora ahatásfoka, és mennyire szabályozható benne az égés!
Az olcsóban semennyire, erre mérget lehet venni!
Egy korszeű, folytonégő kandalló hosszú órákon át képes egyenletes teljesítménnyel temperálni a lakást, miközben faigénye kb. a negyede nem folytonégő társainál! A produkált fűtés komfortfokozata pedig összemérhetetlen!
Tény, hogy amit tudnak, azt csak két éve kivágott, száraz keményfával!
A nyújtott szolgáltatást és az árat alapul véve én az Orea butított változatát, az M58-as Supra készüléket találnám ideálisnak az Ön kéményére! Ára 202.000.- ft, ami nem olyan veszélyes, ha figyelembe vesszük a készülék égésminőségét!
Ez egy duplafalú lemezkészülék, kompozit lángterelővel, amely a kettős égés elvén működik! Abszolút takarékos, profi készülék, melynek piacra dobását 7 év mérnöki munka előzte meg! ( ez látszik az árában! )


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!