Üzenőfal

zotya   2009-03-08 10:05:12
Üdv!
Következő volna a kérdésem. Miért van az hogy üvegtakarítás után. legelőször a bal felső saroktól teljesen lefele egy csíkban kormolódik, majd később ez a csík teljesen lekátrányosodik. A többi része csak kormos. Ez amióta megvan a Tertio 76, mindíg ez történik.
A kandallós   2009-03-08 07:58:55
Csabás!
Bocs, de tüzifáról beszéltünk! A gyümölcsfa pedig nem az! Az, hogy nálunk sorban vágják ki a gyümölcsösöket, az sem azt jelenti, hogy ezek tüzifák lennének!
Ezekről ne is nagyon keress ilyen adatot,nem hiszem, hogy találnál!
Amennyiben szárazak, mindenképpen eltüzelhetők a Temporisban! Fenyőfélék kivételével a Temporis mindent megeszik, csak nem mindennel tud "folytonégni".
Csabás   2009-03-07 19:42:21
Mesterek!
Hát igen az is egy jó kis füzet,de a gyümölcsfákról sok tájékoztatást nem ad,vagy annyira rossz lenne?
Kösz!
A kandallós   2009-03-07 16:40:04
Csabás!
A Temporishoz a 3 évig szárított jávorfát javasolja a gyártó! Nálunk ez nem megy, tehát a hazai Temporisok leginkább a gyertyánt szeretik. Javaslom, hogy töltsd le honlapunk a garanciafüzetünket, abban mindent megtalálsz! http://www.kandallosok.hu/letoltes/garancia_fuzet.pdf
Csabás   2009-03-07 13:20:49
Tisztelt Mesterek!
Mivel itt az ideje a fa ültetésnek,(felkészülni a folyamatos Temporis használatra .-)),olyan kérdésem lenne,h a kemény fák közül miket javasoltok,ha lehet a teljesség igényével,no meg még a Hungarotherm is messze van,addig jó lenne ültetni egy párat...ja és alma,cseresznye,meggy,barack fákkal mi a helyzet???
Köszönettel:
Csabás
A kandallós   2009-03-06 21:13:23
Brigi!
A szabályozás hatásának 1-2 percen belül kellene jelentkezni, nem azonnal! Kivártatok ennyit? A szabályozhatóságot akkor fogjátok érzékelni, ha tényleg rendes hasábokat tesztek a tűzre! Egy parázságyat megcsináltok, utána rendes hasábokat tenni rá, és lezárni!
Ha az üveg tiszta, akkor már jobb a helyzet! Valamit elértünk! Ezen a bekötés módosítása javíthat!
Megkérdezhetem, hol vagytok helyileg? Csak mert ha esetleg járunk arra, egyszer vetnénk egy pillantást az Oreátokra, ha nincs ellenetekre!
Az üveget kandalló üvegtisztítóval takarítsátok, semmi mással! A háztartási tisztítók tönkreteszik a tömítéseket!
A felső nyílás valóban a másodlagos levegőé! Elméletileg csak azon áramolhat be a levegő, ha az alsó szabályozót lezártátok! Ezért furcsállom még most is egy picit a dolgot!
Remélem a férjed is egy picit már derűlátóbb! Azért rész sikereink már vannak!
Brigi   2009-03-06 20:56:14
Kedves Kandallósok!!!
A huzat ügyben kipróbáltuk a kéménytisztító nyílás megnyitását és valóban csökkent a tűz intenzitása. Ha visszazártuk, a kéménytisztító nyílást ismét erősebben égett a tűz. Viszont a tűz a megnyitott tisztító nyílás mellett beáll egy bizonyos égési intenzitásra, de szabályozni nem lehet továbbra sem.
Vagyis a tűztér légbeeresztőjének zárt vagy teljesen nyitott állására sem reagál a tűz, szabályozni csak a kéménynyílással lehet. De legalább az üvegfelületről a kormosodás leégett, megszűnt, nagyon minimális.
Mi lehet vajon a szabályozhatatlanság oka? Az Oreán az ajtón kívül máshol is előfordulhat tömítetlenség, vagy még mindig nagyon erős a kémény huzata? Mint már leírtuk a szigetelő zsinórok épek az ajtón, de az ajtó mindkét felső sarkánál kb 0.5 cm réseken be lehet látni az üveg belső felületére. Rövidek lennének ott a tömítőzsinórok? A férjem szerint az direkt van úgy a másodlagos levegőbevezetés nyílásai.
Vagy nem !?
Hát ennyi, a 90 fokos idomot és a + füstcsöveket megrendeltük, aztán majd tájékoztatlak titeket, hogy alakulnak a dolgok.
Nagyon köszönjük!!!
Sziasztok!
A kandallós   2009-03-05 08:59:47
Brigi!
Köszönöm a választ, de ahogy érzem ez nem az utolsó "beszélgetésünk" volt!
A kéménytisztító ajtó résnyire nyitását próbáltátok? A leglátványosabb eredménnyel ennek kellene szolgálnia!
Az acélcső nagyon jó, de amennyire lehet fent legyen a bekötés, és inkább egy kilencven fokos bekötőidommal! Sajnos garantálni semmit sem tudok, ez Nektek egy újabb kiadás lesz, de remélhetőleg segíteni fog!
Meg lehetne még próbálni a készülék beszabályozását, bár a leírásotok alapján ezt az eladó nem fogja tudni megoldani Nektek! Pedig az Ő dolga lenne lekövetni, hogy az általa eladott készülékek hogyan hozzák be a hozzájuk fűzött reményeket!
Nektek kitartás, az Orea egy hihetlenül jól kitalált és megcsinált készülék, csak picit kényes mindenre!
Nyugodtan megpakolhatjátok, 4-5 nagy hasábbal, ami félbe van hasítva, ne aprózzátok el! A kevés és aprófa is máshogy ég, mint a rendes hasáb!
Tájékoztass a fejleményekről, légyszíves!
Brigi   2009-03-05 01:07:09
hogy tőle vásárolt.
Persze az ár is számított, mert 14 hónapos kislánnyal számít. A kandalló mellett is a fűtésköltség megtakarítás miatt döntöttünk. De hát "amit nyertünk a révén , most elveszítjük a vámon".
Mindenesetre az
***Összes Tiszteletem a Tiétek az önzetlen segítségért***!
Manapság ez ritka.Sajnos.
Mindenképp fogok írni nektek, hogy alakulnak majd a dolgok huzat ügyben!!!
és
NAGYON-NAGYON-NAGYON KÖSZÖNJÜK!!!
Brigi   2009-03-05 00:56:28
Kedves Kandallósok!
A férjem most ért haza a munkából és most tudtam mutatni neki a válaszotokat. Jó volt látni, hogy megcsillant a szeme ahogy olvasta a válaszotokat, hátha mégis jó lesz a kandalló. Sajnos hajnalban megint megy dolgozni így leghamarabb pénteken tudunk a dologgal foglalkozni.
Egy kérdés lenne, a tűztér tömítettségét, hogy tudjuk ellenőrizni? Az ajtóban elhelyezett szigetelőzsinórok épek még fényesek is kétszer volt csak a készülékbe begyújtva. Van esetleg máshol is szigetelés az ajtón kívül? A zárat kattanásig csuktuk, de érdekes amikor megnyitottuk az ajtót lecsendesedett a tűz, kifüstölés nem volt, amint becsuktuk felerősödött, de ijesztően nagyon. Alul jobb oldalon a hamutálca mellett a huzatszabályozó lapkával kb 4-5 cm-es nyílást lehet elzárni ill. megnyitni. Szerintünk az is rendben van.
0,65-s rozsdamentes acélcsőből szereltük a bekötést, padlószinttől 2 méteres magasságba. Vegyünk még egy 45 fokos idomot és úgy kössük be, vagy egy db 90 fokos idommal oldjuk meg a bekötést? Esetleg vastagabb, 2mm-es hengerelt vascső jobb lenne?
Pénteken kéménybontás lesz nálunk! Alig várjuk, hogy sikerüljön!!
A fára visszatérve:a gyújtósunk az bükk hulladék, 2 évnél régebbi a fa, bükk és akác, de az akácban valóban vannak vékonyabb 2-3 cm átmérőjű "rudacskák" ezeket a begyújtást követően a parázságy kialakítására kívántuk használni, majd erre a vastagabbakat. Igazából azt nem tudjuk, hogy milyen vastagságút és mennyit rakhatunk rá a tűzre. Mivel olyan intenzív égést produkált a tűztérben a fa, alig mertünk egyszerre egy-két 5-6 cm-es rönköt rárakni, féltünk, hogy károsodik a tűztér.
Az hogy ki hibázott? Ez egyértelmű, MI ! " Amit nyertünk a réven elvesztettük a vámon. " Egy kezdő kandalló építőtől vásároltuk az Oreát, aki elég ügyes kőfaragó, és viszonteladója lett a Supra termékeknek, de műszaki tapasztalata azokhoz még nincsen, mint most kiderült. A gond az, hogy a férjem ismerőse és így akart neki segíteni,
A kandallós   2009-03-04 16:00:35
Brigi!
Mi a helyzet az Oreával? Bejött valamelyik ötlet, alakul a dolog?
A kandallós   2009-03-04 15:59:08
Csabás!
Vályogfalnál nincs különösebb probléma, mindössze annyi, hogy azért az 55 cm ne vízszintes legyen, hanem 45 fokosan emelkedő! Ehhez azért jókora lukat kell majd csinálni!
Várjuk a kiállításon!
A kandallós   2009-03-04 15:56:22
Tímea!
Mi köszönjük megrendelését, kedvességét, és minden segítséget amit kaptunk! Ha lesz két éve kivágott száraz, keményfa, akkor nagyon fogják szeretni a Temporist! Amennyiben menet közben bármilyen kérdés merülne fel, kérem keressen bizalommal!
Csabás   2009-03-04 09:22:57
Hali!
Hát ha más nem akkor ott feltétlen megkereslek titeket :-)))
Az hogy ügyelni kell a hőtechnikai bekötésre, 55 cm-es vályog fal esetén mit jelent?Ja meg úgy néz ki 2-3 héten belül megérkezik Schiedel kartárs .-)
timea   2009-03-03 22:29:41
Jó estét Kandallósok,
Ákos, megszeretném köszönni az elvégzet munkát Önnek és természetesen a munkatársainak. Nagyon örülök, hogy még idöben magukra találtam. Már többször is begyújtottunk a mi kis TEMPORISunkba.
Természetes még tanulunk, de jó úton vagyunk.
Minden jót kívánok, Tímea (Szlovákia)


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenőfalra! Regisztráljon és kérdezzen tőlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kőkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenő fotók illusztrációk!