Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
A kandallós   2009-03-10 20:13:09
Anubisz!
Bocs, akkor rosszul mondtam, félreérthetően! Nekifutok újból:
Amennyiben egy folytonégő készüléket folyamatosan a megengedettnél nagyobb lángon üzemeltetek, az garantáltan tönkre fog menni! CSAK TELJESEN ZÁRT ajtóval és hamuzófiókkal működtethető! Kivétel ez alól az első 40-50 perc, amíg az első parázságyat kialakítom! Az Orea is elég kényes erre! Az egész működése a készülékbe beáramló levegő mennyiségén alapszik! Ha ezt megbontom, kár volt Oreát venni! Felesleges pénzkidobás, elég lett volna egy olcsó, szabályozhatatlan készülék! Itt kell elmondani, hogy folytonégő üzemmódban az Orea 4kW körüli teljesítményt képes produkálni, de remélem ezt elmondta a kereskedő! Ha nem, és ez kevés Önöknek, akkor bizony nagy hibát követett el! Reméljük elég lesz a teljesítmény!
A kandallós   2009-03-10 20:03:56
Béla!
Gondoltuk, hogy így lesz, sajnos nem az első eset, hogy egy jó készülék nem jól beépítve csak bosszúságot okoz! Ami a Megrendelő részéről kidobott pénz hegyeket és rengeteg bosszúságot jelent!
Visszatérve az Ön Temporisára, legalább a szag kérdése megoldódott, érdemes volt beszélnünk!
Sajnos a Temporis esetében általános a tájékozatlanság, nem ismerik a készülék műszaki hátterét!
Kérem keressen a beszabályozás miatt, a jövő hét utáni héten mindenképpen meg tudjuk oldani!
Addig kitartás, tüzeljenek bátran, bajt nem csinálnak vele!
zotya   2009-03-10 18:52:00
Sziasztok!

Vettem akác tüzifát, hogy kellő ideje legyen a következő télig kiszáradnia.
Kérdésem a következő volna: kecskeméten a Szabó Kandallónál azt mondták, hogy a kuglikat nem szabad szétvágni, max. 20 cm-es átmérőjüket kettőbe, mert akkor a folytonégés nem fog bekövetkezni.
A fák java 20-30 cm átmérőjüek. Mekkorára kell vágni, ha kell.
Az előző vásárlásomkor, a kandallóépítő(Udvari Lajos) azt mondta, hogy hasábokra kell vágni, mert jobban szárad. MOst akkor mi van?

Két szakember teljesen ellenkezőt állít.

Válaszotokat köszi
gigavolt   2009-03-10 17:00:32
Sziasztok!
Inkább a cserépkályha irányvonalhoz van közelebb a kérdésem.Tömegkályha építést nem gondoltatok felvenni a repertoárba?
Mi a véleményetek róla?A képen a tűztérajtó mögöttetek hol és milyen áron szerezhető be?Köszönöm.Üdv.
anubisz   2009-03-10 15:45:59
Gondolom akkor ez nem tesz semmilyen kárt a készülékben,hogy intenzívebben ég nyitott ajtónál?
Ebben igazat adok neked,mert sokan csak forgalmazzák a készülékeket és fogalmuk sincs arról,hogy mit árulnak!Megvan az x% haszna és a többi nem érdekli ,sajnos ez az elszomorító!Úgy látszik ti kivételek vagytok ez alól:)
Üdv
béla   2009-03-10 15:39:15
Kedves kandallósok!
Megnéztem, tényleg igazuk van! A külső levegőcső csatlakozása sima ráhúzással történt, tömítés semmi! Felhívtuk a "kályhásmestert", aki annyit mondott, hogy mindig így szokta, eddig senki nem panaszkodott! Majdhogynem Ő szúrt le engem!
Tanácsára megfelelően letömítettük, azóta tényleg megszűnt a koromszag! Nem gondoltuk volna, hogy igazuk lesz!
Ezek után már csak a beszabályozást kellen megejteni, hogy végre láthassuk is a tüzet, ha már ennyi pénzt kifizettünk a Temporisért! Felhívtuk a forgalmazót, nem is hallott róla, hogy a Temporison bármit is be lehet szabályozni! Ezt nem értem, hogy egyik helyen ezt a másikon azt mondják! Ezt a beszabályozást nem tudnánk házilag megoldani? Mi kell hozzá?
A kandallós   2009-03-10 08:27:41
Anubisz!
Köszönjük az elismerő szavakat, ilyenkor úgy tűnik, megérte dolgozni! Egyfelől igen, másfelől azért még most is elég kétségbeejtő a piaci helyzet! Természetesen örülünk minden megkeresésnek, segítünk, akinek tudunk! De a piacnak, optimális esetben úgy kellene működnie, hogy ahol felvilágosítást, törődést, információt kapok, oda megyek vásárolni. Viszont is, ahol vásrolok, ott kellene felvilágosítást, törődést, információt kapnom!
Amíg ezt nem értjük meg, addig ilyen marad a hazai piac, és nem csak a kandalló!
Szóval visszatérve a Te Orea tűzteredre, igen, mindenképpen a begyújtáshoz plusz levegőre lesz szüksége az Oreának! Amíg a kémény és a készülék is eléri az üzemi hőmérsékletet, meglesz az első parázságy, addig (ez kb.30-50 perc) mindenképpen levegőtöbblettel kell, hogy dolgozzon! Illetve ugye nagyon fontos a bejövő levegő mennyisége, és a kémény milyensége! Egy folytonégő kandallónál egyébként teljesen normális, hogy felfűtéskor többlet levegőre van szüksége! Ez szinte mindegyik típusra igaz, a Temporis kivételével!
anubisz   2009-03-09 17:37:32
Szia Kandallós!
Olvasgatom egy ideje a fórumot,gratulálok az oldalhoz!
Nagyon sok hasznos dolgot meg lehet innen tudni!
Nekem Orea tipusú folytonégőm van és a kérdésem az lenne,hogy nálam is úgy kell kezdeni a begyújtást,hogy 45fokig zárva az ajtó karját?
Mert én mindíg teljesen kattig nyomtam és csodálkoztam is,hogy nagyon nehezen tudok parázságyat létrehozni!Nem régóta van meg,szóval csak most tanulgatom a technikáját :)
További sok sikert!
Üdv
A kandallós   2009-03-09 16:14:53
Zotya!
Nem kell hozzá kiszedni a tűzteret, sőt kifejezetten üzemi körülmények között kell működtetni!
A SupraTertio 76-os egy folytonégő kandalló, aminek az a lényege, hogy igen-igen takarékosan lehet vele fűteni. A takarékos fűtéshez az kell, hogy kevés meleg menjen ki a kéményen! Akkor megy ki kevés meleg a kéményen, ha kevés levegő lép be a készülékbe! Akkor lép be kevés levegő a készülékbe, ha ügyesen szabályozzuk a mennyiségét!
Megijeszt egy picit a kérdésed, mert arra következtetek, hogy Te vettél egy készüléket, amiről semmit sem tudsz!
Egy folytonégő kandallót úgy kell használni, hogy aprófával, gyújtóssal, majd kicsit nagyobb keményfa hasábokkal megrakva megcsinálunk, intenzív tüzelés mellett, egy jó kis parázságyat. Ez alatt a kb. 35-50 perc alatt az ajtókilincset nem kell teljesen letolni, hanem csak kb. 45 fokos szögig! Mivel a kilincsünk excentrikus a készülékünk pedig eléggé lefolytott, így tudok picit több levegőt adni a kezdeti nehézségek leküzdéséhez!
Ha megvan az első stabil parázságyam, lassan kinyitom az ajtót, megrakom a készüléket 6-8 kg száraz, hasított fával, becsukom az ajtót, most már KATTANÁSIG LETOLVA A KILINCSET!
Innentől kezdve csak az alsó levegőszabályozóval szabályzom az égést!
Ha betolom, folytonégő üzemmódba kerül a készülék, hosszan, órákon át fog egyenletes 4-5 kW-os teljesítménnyel fűteni! Ennek elégnek kell lennie, hiszen a parázságy kialakulásáig eltelt időben igen intenzíven fűtöttem!
Ha mégis kevés, akkor kihúzhatom a szabályzó kart, nagyobb tüzem lesz!
Mást viszont nem tehetek, mert ha , akár hajszálnyira, nyitott ajtóval használom a készüléket, az azonnali garancia megvonó tényező lesz, és tönkre is teszi szerencsétlen Tertio 76-somat!
Igen, az üveg kormozódhat a nem előírt használattól!
zotya   2009-03-09 12:38:09
Üdv!
S ahhoz ki kell venni a tűzteret a helyéről, hogy be legyen szabályozva?
Meddíg szabad a tűzteret teljes levegőadással üzemeltetni? Lehet, hogy azért kormozódik le, mert elzárom a levegőt? Baja lesz. ha folyamatosan nagy lánggal ég? Milyen hátárnyai vannak?
Akkor szabd teljesen elzárni, ha elértem azt a hőmérsékletet, amit folyamatosan szeretnék? Köszi
A kandallós   2009-03-08 20:32:35
Zotya!
A folytonégő kandallókat (Supra Temporis, Tertio, Orea, M58, Altima...) nem elég beépíteni így vagy úgy, őket be is illik szabályozni. Ezt MINDIG szakember kell végezze, hiszen a levegőáramlatok megfelelőségét néha fél miliméteres terelések szabályozzák! Mint már írtam valakinek, például a Tertio 76-nál a terelő lemezke fél-egy mililméteres játékával elérhetem azt, hogy az üvegem 30 perc tüzelés után tiszta korom legyen, de azt is, hogy hetekig tüzelhessek viszonylag tiszta üveg mellett. Azért nem írom le itt részletesen a beállítást, mert nem szeretném, hogy mindenki, aki olvassa, nekiugorjon, és tapasztalat nélkül ide-oda hangolgassa a készülékét!Ebből jó nem lenne! Meg kell keresni azt, akitől vesszük a készüléket, vagy a legközelebbi márkakereskedőt, és csak azzal csináltatni, aki ért hozzá, és garantálni fogja, hogy nem csinál nagyobb kárt, mint hasznot!
zotya   2009-03-08 20:04:59
Üdv!

Leírnád pontosabban ezt"be kell szabályozni az üvegöblítő)......
Mikor szabad teljesen elzárni a levegőt?(tertio 76)
A kandallós   2009-03-08 20:02:55
Csabás!
Nem biztos, hogy el kell adni, mert bár a Temporis kényes a jó fára, de azért elég benne a gyümölcsfa is! Kárt nem tesz benne, mert nem gyantás, és nem ég le olyan hirtelen, mint a fenyő! Csak nem lesz szép parazsa! De ha már megvan, kár megszabadulni tőle! Kivéve, ha olyannak adjátok, aki tényleg rá van szorulva, akkor jó helyre megy! Segíteni másoknak jó dolog!
A kandallós   2009-03-08 19:59:14
Zotya!
Szerintem a tüzelőtök nem az igazi! Az, hogy a felső sarokból lefelé, háromszög alakban kormozódik az üveg, az természetes. Illetve az, hogy kormozódik, az nem. Sötétednie szabana egy kicsit! Be kellene szabályozni az üvegöblítő levegő mennyiségét! Az segíthetne!
Csabás   2009-03-08 13:49:15
Tisztelt Kandallósok!
jodgos a meglátásod,csak gondoltuk,ha már kiszedjük szegényeket,esetleg még vmi hasznuk is lehetne utóljára,no meg az ültetett fák se lesznek télen még fűtésre alkalmasak .-)
Szval szerintetek adjuk el más nem "folytonégő"-t használó felhasználónak?
Köszönettel:
Csabás


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!