Üzenőfal

DM   2009-03-15 10:04:48
Sziasztok Kandallósok! Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Nemrég csináltattam egy kandallót - Supra Astra - és az a problémám vele, hogy minden egyes tüzelés után nagyon bekormozódik az üvege (mondjuk ez egy délutáni-esti 6-8 órás tüzelést jelent). Már az első 1 óra után is nagyon látszik rajta a kormozódás, pedig régi többéves száraz fát rakok rá. Van-e ennél a készüléknél valamilyen szabályozhatósági lehetőség, csinálhatom-e én ezt, tudtok-e valamit javasolni, hogy kiküszöböljem a problémát? Megj. 180 mm-es kéményhez van csatlakoztatva. Amikor ég azt nagyon szépen, látványosan, nyugodtan teszi, élvezhető lenne, csak ez a rendkivüli üvegkormozódás nagyon zavaró. Üdv!
A kandallós   2009-03-14 21:30:27
István!
Fő fűtésre nem javasolnék kandallót!
Kiegészítőre, de folyamatos használatra természetesen igen, bármely folytonégő készüléket. A Supra Astra, Altima, Tertio készülékei hibátlanul megfelelnek kiegészítő fűtésre. De mind közül a legjobb a Temporis, ami a mai piac összes típusát felülmúlja. Ezek a készülékek kb. 200.000.- forinttól kb. 400.000.-ig érhrtők el, teljesítménytől, égésszabályozhatóságtól, mérettől függően.
István   2009-03-14 20:54:48
István SZiasztok.Most találtalak meg titeket,és szeretnék egy árajanlatot kérni kandallóbetétre.Van egy kb.80 nm alapterületű 180-200 légköbméterű 38cm falazatú 20×20-as belvilágú falazott kéménnyel ellátott családiházunk.A ház műanyag nyilászárokkal van ellátva .A kandallót folyamatos fűtésre szeretnénk használni.Érdekelne az öszes betét amit nekem tudnátok ajánlani.Ha kérhetem az árakat is irjátok meg.Előre is köszönöm. Egy kezdő kandallós.
A kandallós   2009-03-14 12:28:10
Béla!
Működnie kell, mert hogy így lett kitalálva! De ismételten, és Mindenkinek, aki Temporist szeretne venni: A TEMPORIST CSAK HOZZÁÉRTŐ ÜZEMELJE BE, mert különben feleselgesen dobunk ki egy csomó pénzt!
Köszönjük az elismerő szavakat, és örülünk, hogy minden rendben! Estére remélem Brigiék gondja is megoldódik!
béla   2009-03-12 20:23:56
Tisztelt Kandallósok!
Bevallom, nem gondoltam volna! Nem gondoltam volna, hogy miután elmennek, akkor is működni fog! Pedig még most is patyolattiszta a Temporisunk üvege! Már több, mint 7 órája tüzelünk, és hibátlanul látszik a tűz! Ha nem segítenek, soha nem élvezhetnénk a tűz látványát! A vicc az egészben, hogy Maguk, idegenek segítettek, akitől vettük a tűzteret, az ránk sem bagózott! Pedig tényleg nem volt az egész több, mint 10 perc! Nekünk nagy örömet okoztak, köszönjük! Mindenkinek csak ajánlani tudjuk a KANDALLÓSOK csapatát!
A kandallós   2009-03-12 10:01:39
Brigi!
Aranyosak vagytok, de egyenlőre csak próbálok segíteni, illetve tanulni a Ti esetetekből! Elvégre én is ekkora kéményre javaslom az Oreát! Lássuk együtt, mire megyünk vele! Szerintem most hétvégén sikerül pontot tenni az "I"-re! (remélem)
Brigi   2009-03-11 21:50:29
Kedves Ákos!!!
Köszönjük, hogy eljössz hozzánk, nagyon várunk!!!
A férjem csütörtök-péntek dolgozik Budapesten, de a hétvégéje úgy néz ki szabad. Én a kislányunkkal itthon vagyok.
Telefonon mindenképpen tudunk egyeztetni, ha hétvégéig közbe is jön neked valami, nem baj, majd mi alkalmazkodunk hozzád.
Nagyon Köszönjük, hogy SEGÍTESZ nekünk ÁKOS!!
A kandallós   2009-03-11 20:27:17
Brigi!
Mindenképpen megkereslek Titeket, már engem is bosszant a dolog! Neogy már egy Orea kifogjon rajtunk!
Ugyan azt írtam emailben, hogy a jövő hét utáni héten tudok kimenni, de annál már bosszantóbb az esetetek! Kereslek a hét vége felé! Addig kitartás!
A kandallós   2009-03-11 20:24:36
Gigavolt!
Nem tudom Te hogyan élsz, de szerintem a többség reggel elmegy dolgozni, délután hazaér. Reggel nem hiszem, hogy bárki fölkel 3 órával korábban, hogy begyújtson, tehát a reggeli begyújtás ugrott. Délután 4-5 körül ha hazajöttél, begyújtasz a tömegkályhába, ami a nappaliban áll. Lesz kb. este kilenc óra mire a kályha felmelegszik, és elkezd fűteni. Utána viszont reggelig dönti magából a meleget, az üres nappaliba! Nyomja a szabályozhatatlan meleget, akkor is, ha már 28-30 fok van a nappaliban!
Erre gondoltam! Ez a megoldás tökéletes lehet fő fűtésre, de nagy hőtehetetlensége miatt kiegészítő fűtésre alkalmatlan! Annak a gyorsaság és a szabályatozhatóság lenne a lényege, amely tulajdonságok egyikével sem bír a fent leírt megoldás!
A kandallós   2009-03-11 20:10:44
Zotya!
Ez nem egyszerű nap! Három nem egyszerű kérdés!
Az első mondjuk hagyján! A folytonégő nyugodtan használható olyan nagy lángon, amit tud a készülék produkálni TELJESEN ZÁRT ajtók mellet. EZ nem károsítja a kandallót! A Tertio 76-os ilyen üzemmódban tud 12 kw-ot produkálni! Ez azonban nem az az üzemmód, ahol 8-10 órát fog működni egy megrakással! Magyarul nem a folytonégő üzemmód! Egyébként nehezen tudok olyan szitut elképzelni, hogy huzamos ideig 12 kW-ra legyen szükség!
Brigi   2009-03-11 18:34:54
Kedves Kandallósok!!!
Hát mi gondolni sem mertünk arra, hogy eljönnétek megnézni az Oreánkat!!
Nagyon megköszönnénk nem lennénk hálátlanok. E-mailben elküldöm a lakhelyünket és a telefonszámot. De csak ha nem okozunk a kitérővel nagy gondot.
A megrendelt füstcsöveket még nem kaptuk meg. Így az Oreát a 45 fokos bekötéssel próbálgattuk.
Kialakítottuk a parázságyat, megraktuk 4 db rendes méretű bükk hasábbal és elzártuk. Vártunk perceket, de nem akart csökkenni a tűz intenzitása, csak annyira, amennyire a tisztítónyílás megnyitásától csökkent. Remélem nem okoztunk kárt a készülékben, kicsit buhogó hangja volt, mikor begyúltak a hasábok. Mértük az időt, a rendes méretű hasábok 1,5 óra alatt leégnek teljesen elzárt állapotban, megnyitott tisztítónyílásnál. Ha a tisztító nyílást becsukjuk ez az idő 1 óra. Szerintünk ennek az időnek több órásnak kellene lenni. A hamuzó tálcánkon sajnos deformálódást tapasztaltunk, valószínűleg a nagy hőhatástól. Ez nagy baj?
Viszont észre vettünk még valamit: az ajtó két szélén a másodlagos levegőbevezetés alatt 3-3 db csavarral van rögzítve egy L alakú lemez + az a fém sín, amibe a tömítő zsinórok vannak belehúzva. Mi az ajtó bal oldalán a felső két csavar között egy kb 20 cm-es rést fedeztünk föl. Ez olyan vékony, hogy csak működő tűztérnél vehető észre, amint a tűz a résen kivilágít. Itt szívhat annyi fars levegőt, ami ennyire bekavarhat a szabályozhatóságba?? Hozzá nem nyúltunk, nem szerelgettük nehogy valamit elállítsunk, vagy elrontsunk rajta.
Hát ezek idáig a tapasztalatok.
Üdvözlünk titeket!
Köszönjük a Segítséget.
gigavolt   2009-03-11 17:36:59
Sziasztok!
A tömegkályháról és a magyar életvitel különbözőségéről szívesen olvasnék többet is.Eddig éppen az ellenkezőjét gondoltam,mert abban napi 1-szer,nagy hideg esetén 2-szer kell begyújtani és 1-3 óra alatt (fenyőfa-tölgyfa pl.) leég a tűz és ezzel vége is.Használhatod a sütőjét ezután és legkevesebb 24-36 órán át nagy felületen adja a meleget.(kb.3 kW-ot) A hőingadozás a lakásban rendkívül kicsi (2Cfok),nyilván megfelelő nyílászárók és hőszigetelés esetén.A Temporis is nagyon szimpatikus csak sokkal macerásabb.Elbizonytalanít a forrólevegő elvezetése (fekete lerakódások a bevezetés fölött,keletkező repedések a folyamatos hőterheléstől,nagy hőkülönbség a padló és plafon között) az áthallások problémája a helyiségek között.Létező problémák ezek egyáltalán?Az ajtóról valami?Köszönöm.Üdv.
zotya   2009-03-11 11:14:08
Üdv!
Köszi a választ. Az előző leveket olvasva, nem igazán értek a folytonégő készülékkel kapcsolatosan. Azt írják, mondják az okosok, hogy pl. Tertio 76 max 12 kw képes leadni. Ez rendben van. De ha jól értelmezem soha az életben nem fog leadni 12 kw-ot, mivel hogy folytonégő. S mivel folytonégő a készülék 4 kw-on dolgozik. Az előző levélben amit Anibusznak írtál, hogy ha nagy lánggal ég folyamatosan, akkor tönkre fog menni. Akkor milyen max 12 kw-os teljesítményről beszélünk, ha folyamatosan nagy láng használatától tönkremegy? Ezt nem nektek róvom fel, csak szimplán érdekel a kérdés.

Köszi
Köszi
A kandallós   2009-03-10 20:25:33
Zotya!
Én leszek a harmadik!
Tény, hogy a túl kicsire hasogatott fa nem jó a folytonégő készülékekbe!
Az is tény, hogy viszont minél kisebbre hasogatjuk, annál jobban szárad!
Az is tény, hogy ha most lett véve az akác, akkor folytonégő kandallóba 2010 telén lesz ideális tüzifa belőle!
Mint mindenütt, itt is meg kell találni az arany középutat! A hasítatlan rönkbe nehezen kap bele a láng, ha esetleg nedves is a hasítatlan rönköm, biztos lehetek benne, hogy nem fog elégni!
Szerintem legalább belehasítani bele kell, a nagyobbakat meg félbecsapni!
Egy-két tuskóból érdemes aprófát csinálni, a többit tényleg csak félbe!
A kandallós   2009-03-10 20:15:44
Gigavolt!
Kösz az ötletet, de nem szeretnénk belevágni! Egyfelől réteg igény, más felől a hazai életvitelhez abszolút nem alkalmazkodó fűtési mód! Nem is látom nagy jövőjét, pedig okos dolog! Mondjuk nem a mi életformánkhoz!


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenőfalra! Regisztráljon és kérdezzen tőlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kőkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenő fotók illusztrációk!