Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
DM   2009-03-20 08:48:02
Sziasztok! Megnéztük a nemrég beépitett supra astra kandallónkat a kandallós mesterrel. ugyanis mint irtam nagyon kormos volt az üvege néhány órás tüzelés után. Nos, annyit állapitott meg, hogy vizes a fa valamennyire, és ennek a páralecsapódása és a füst közösen megjelenik az üvegen. A másodlagos levegó bejövetelnél az üvegrés mellett a lemezkét kivette. Ott állitott ezzel a levegőbejövetel mennyiségén. Azt mondta, hogy ez a kandalló fajta nagyon kényes a fa nedvességtartalmára. Annyi még a tapasztalatom, hogy amikor nincs lezárva a kémény és a levegőztető akkor szépen folyamatosan ég és nem kormozódik, (vagy csak nagyon minimálisan) de amikor azt lezárom, hogy csak izzon órákon keresztül azonnal lecsapódik a korom, és csúnyán nagy mennyiségben megjelenik. Tehát így egyenlőre amig csak közepes nedvességü a fám addig úgy fogom csinálni, hogy több levegővel égetem és így kevésbé kormolódik. Egyébként a kormolódás parabola alaku - két szélén és az alján. Annyi kérdésem lenne még esetleg hozzátok, mi a véleményetek arról, hogy az üveg belsejére ráfogatnék két kb. 15-15 cm-es alufóliát - oldalt vannak kis karmantyúk, amik az üveget is tartják- a két oldalára, ugyis itt rendkivüli nagy a kormolódás mennyisége. Amugy tényleg nagyon nehéz igazán száraz fát találni, így azt fogom tenni, hogy előre betárolom azt és magamnak szellős helyen száritom ki, így remélem a száraz fával nem fog annyira jelentkezni ez a probléma. Bocs a hosszú fogalmazásért, de ezzel a témával kimeritően így tudtam leírni tapasztalataimat. Üdvözlettel: DM.
zotya   2009-03-19 10:22:59
Üdv!
A kandallóépítőm azt mondta(tertio 76), hogy lehet szabályozni(ilyenkor plusz levegőt ad), de rontani fog a tűztér élettarttalmán. Tudtok ebben segíteni. NAgyon haloványan akar égni, akkor is ha ki van nyitva. eddig rendesen égett.
Mikor jártok kecskemét környékén?
A kandallós   2009-03-18 18:13:56
István!
Köszönjük a megértést, támogatást! Ha bármibrn tudunk még segíteni, írj a falra, és megpróbálunk hasznodra lenni! Köszönjük a pozitív hozzáállást!
István   2009-03-18 17:07:14
Köszönöm a választ!Egyenlőre pihentetjük a kandallóvásárlást, de nem szeretném lejjebb adni ezért inkább várok egy kicsit.A felmérésekkel kapcsolatba szerintem teljesen korrekt amit bevezettek.Mert hát az idő pénz és ti is abból éltek. Akinek meg nemtetszik az eleve sumák.
A kandallós   2009-03-17 19:52:08
István!
A Temporis most 385.000.- forintba kerül, bruttó áron. A Temporis 2D, a félreértések elkerülése végett! De, nálunk mindig van akció! A múlt hónapban a véradóknak volt 5%, most a nagycsaládosoknak van, három 12 év alatti gyermektől, gyermekenként 2%, jövő hónapban pedig szülinapi akciót tervezünk azoknak, akik áprilisban ünneplik a szülinapjukat, és májusban épül a kandallójuk...
István   2009-03-17 19:16:47
SZiasztok!Megtudnátok nekem mondani a temporis 2d jelenlegi árát.Nagyon tetszik a 3d is csak sokba kerül a pelenka ezért inkább az olcsobbik betétnél maradnák.Esetleg nincs nálatok szezoális akció év közben?Erdőkertesi üzletetek minden szombaton nyitva van?
A kandallós   2009-03-17 13:40:05
DM!
Köszönettel várjuk!
DM   2009-03-17 11:06:23
Köszönöm a választ! Már felvettem a kapcsolatot a szakemberrel, aki beépítette, hamarosan tud jönni és természetesen rá bizom a beállítást. Majd az eredményről tájékoztatlak benneteket. Üdv. DM.
A kandallós   2009-03-17 08:09:49
István!
Éppen erre gondoltam, hogy éjszaka a cirkó fűt, és ha elmentek otthonról, akkor sem az áthűlt lakásra jöttök haza, nem hideg falakat kell a kandallónak felfűtenie, ha esetleg, ne adja Isten, de betegek vagytok, és nincs kedvetek tüzelni, akkor is meleg van az épületben.... Szóval ezek merírik ki a kiegészítő fűtés fogalmát. Valljuk be, azért van egy bizonyos komfortfokozat, amelyet nem szívesen adnánk fel!
Az általad vázolt körülményekhez ideális lehet a Temporis! Aztán, hogy a Temporis 2D, vagy a Temporis 3D, az már csak ízlés és pénztárca dolga!
Nem tartom indokoltnak ventillátor beépítését, nincs rá szükség! Valamiért ezt itthon mennyei csodaként éljük meg, pedig ettől azért nagyon messze vagyunk!
A vizes kandallót ebben az esetben nem pártolom, nem csak a rendszer drágasága, bonyolultsága miatt, de leírásod alapján teljesen fölösleges lenne a plussz kiadás, nem beszélve arról, amitől mindenki fél, hogy ha nem lesz gáz, akkor mivel fűtök. Nyugi, ha gáz nem lesz, villany sem, tehát a központi fűtéses kandallóval egész biztosan nem fogok fűteni!
A Temporissal viszont a lakás nagy részét el lehet temperálni, illetve átmeneti időszakban hibátlanul befűteni!
A kandallós   2009-03-17 07:57:17
DM!
Igen, az Astrát is be lehet szabályozni, viszonylag nem bonyolult, de szakember kell, hogy végezze, aki tudja, milyen lángképet kell elérni az Astrában. A teljes művelet pár perc, de utána tüzelni kell pár órát, úgyhogy mindent egybevetve közel fél napos program!

Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 0 on MySQL result index 19 in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/uzenofal.php on line 19
   2009-03-16 17:21:43
SZiasztok.Köszönöm a gyors választ.Irtátok, hogy fő fűtésre nem javasoltok kandallót.Ez esetleg azt jelenti ,hogy nem tudná kifűteni azt a kb200m3?Nekem végülis radiátoros fűtésem van egy turbocirkóval, és a mai gázárak miatt szeretnénk fűtési módot változtatni, olyanra ami szép is és praktikus is.Amúgy a lakás amerikai stilusú, a légtér 70 százaléka egy tér ezért gondoltam légfűtéses kandallóra.Nemtudom mi a véleményetek a vizes betétekröl?Én azt hallottam elég drága úgy kiépiteni a rendszert , hogy felügyelet nélkül lehessen hagyni áramszünet esetén.Ezért is választanám a légfűtést esetleg ventilátoros rásegitésse.Nemtudom,hogy a ventilátort esetleg utolag is be lehet-e szerelni ha nem elég a saját levegőkeringés.Elnézést ha esetleg hülyeségekkel rabolnám az idötöket de látom ti önzetlenül segititek az embereket.ELŐRE ISKÖSZI A VÁLASZT.
DM   2009-03-15 19:30:47
Még annyi kérdésem van, hogy a Supra Astránál létezik-e beszabályozási lehetőség, állitási valamilyen lehetőség, esetleg a már olvasott más tipusnál lévő terelő lemez, vagy más szabályozási mód? DM.
A kandallós   2009-03-15 19:23:25
DM!
Köszönöm válaszodat, és mindenképpen várom a jelentkezést, hogy mire jutottatok!
DM   2009-03-15 19:20:41
Köszönöm a kimerítő tájékoztatást! Holnap felveszem a kapcsolatot a kandalló beépítőjével, és próbabegyújtással megkíséreljük orvosolni a meglévő problémát. Egyedűl természetesen nem kezdek el állítgatni, mert lehet, hogy több kárt okoznék mint hasznot. Remélem, hogy a beépítő mester fog tudni adni valami okos tanácsot. Ha ezt megcsináljuk, majd tájékoztatlak, hogy van-e probléma továbbra is, illetve, hogy megtudtuk-e oldani. Üdvözlettel DM!
A kandallós   2009-03-15 13:39:54
DM!
Az Astra akkor kormozza az üveget, ha nedvesebb a fa az előírtnál, vagy nem keményfa a tüzelő, de akkor is kormozhat, ha nagyobb a kémény huzata az előírtnál, vagy ha nincs elég belépő levegő a lakásban. Elsődlegesen annál kellene érdeklődni, aki az Astrát eladta Önnek, hiszen a készülék működését és beállítását Neki, vagy annak kell elvégezni, aki körbeépítette! Ő volt kint a helyszínen, ő látta hogyan ég a tűz az Astrában, azt is ő látja folyamatában, hogy az üvege milyen irányból és milyen intenzitással kezd kormosodni! Ezek nélkül nehéz lenne megmondani, melyik ok az igazi!
Az Astr, és bármely folytonégő készüélk házilagos beszabályozásától mindenkit óva intenék! Nagyon könnyű teljesen elhangolni őket, és akkor se folytonégés, se tiszta üveg!


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!