Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
zotya   2009-03-23 12:20:03
Üdv!

A beszabályozásról egy pár kérdés. Beszabályozásnál a csavarokon lehet szabályozni, ami belül fent(2 csavar) illetve lent(három) csavar fog?MInél jobban meglazítom , annál több levegőt kap? Vagy nem ez a beszabályozás a csavarokkal?

Ha az üveg bal felső sarka kormolódik le először, akkor az a része nem kap kellő levegőt, tehát akkor az ottani csavaron kell szabályozni?
A kandallós   2009-03-23 09:44:17
Elaca!
Teljesítményben bármelyik kandalló űbereli a cserépkályhát, hiszen kandallóból ritka a 12 kW alatti, míg kályhában azért ilyet ritkán találunk, ezt Te is tudod!
Hatásfokában pedig a folytonégő készülékek ugyanott járnak, mint a cserépkályha ( Temporis, Tertio, Astra, Orea, M58...), a fizika meg a cserépkályhában is fizika! Amegkapni kívánt melegnek megfelelő mennyiségű fát bizony abba is bele kell rakni! 5 kg fa a kályhában sem csinál nagyobb meleget, mint a Temporisban!
Ennek ellenére én is azt mondom: főfűtésre cserépkályha, vagy tömegkályha! De kérdezem én, hol használjuk manapság fő fűtésre ezeket?
A kandallós   2009-03-23 09:38:57
Gigavolt!
Köszönjük, igyekszünk!
Az a helyzet, hogy talán be is vállalhatnánk ezt a dolgot, de szerencsére így is elég sok tennivalónk van! A korrekt, komfortos és jó hatásfokú kandallókra, a megfelelő háttérrel, garanciákkal igen nagy az igény!
Mi kis cég vagyunk, hárman pont ennyit tudunk megcsinálni, úgy, hogy nyugodtan aludjunk, Megrendelőink biztonságban vanak! Aztán biztosan eljön az az idő, hogy valami mást is kell keresnünk e mellé! (remélem nem az én életemben)
De mindenkitől várjuk az ehhez hasonló, építő jellegű ötleteket!
Várnánk továbbá a helyszíni felmérés rendjében beállt változásokkal kapcsolatos megjegyzéseket, javaslatokat!
Köszönettel!
gigavolt   2009-03-22 17:39:30
Sziasztok!
A tüzelő lehet puhafa is akár,erre értik,nem a nedvességére.
Szerintem a finneknél is inkább a fenyő jellemző.
A cserépkályha felülete megérinthetetlenül forró és a sugárzás mellett a levegőt fűti föl.Szellőztetésnél nagy a veszteség.A tk.-t mindig meg lehet fogni,elsősorban sugározva a falakat,bútorokat melegíti fel,bátran lehet szellőztetni mellette.A költségeket ki lehet számítani,olvastam több embertől is a leírt összeget.Az építése átlag 3napig tart.Nagyon sokféle alakú,felületi burkolású tk.létezik,ráadásul a dán tk.egyszerűsített változat,kevesebb anyaggal és csak 2,6t a súlya.Csak a 2db igényesebb üveges ajtó kb.110eFt-ba kerül.Ez üveg nélkülire is cserélhető.(100eFt megtakarítás)A 2-4kW állandó,24órás folyamatos sugárzást jelent nagy felületen.Tehát maximum 100kW naponta!Ha végképp nem lenne elég,bekapcsolnám a már kiépített radiátoros központi fűtésünket is.
A hasonlat a végére nagyon frappáns,ezért nem ütné az egyik a másikat,ha ezzel is foglalkoznátok.Ferrari=Temporis,Zetor=tk.
Nagyra becsülöm,hogy önzetlenül próbáltok segíteni a hozzászólóknak ezen az oldalon.Üdv.
A kandallós   2009-03-22 15:45:15
Gigavolt!
Köszönjük a tájékoztatást, érdekes a téma, bár én mégsem jósolok gyors elterjedést a tk-knak!
Azt is megnézném, hogy az általad felsorolt anyagszükséglettel, az előkészítési munkálatokkal ez hogyan áll meg felépítve 350.000.- forintból!
Azzal meg egyikünk sem vitatkozhat, hogy ha 1 kg száraz keményfát 1 óra alatt elégetünk, abból nagyságrendileg 4,5kW energia szabadul fel, akár tk-ban égeted, akár Temporisban, akár egy Totya kazánban! Inne kezdve hatásfok függvénye, hogy ebből mennyi marad ben t a lakásban, és mennyi távozik hasznosítatlanul a kéményen. Nem helyén való azt állítani sem, hogy nem kényes a fára, hiszen amennyiben 2 hónapja kivágott fát fogsz benne tüzelni, annak a hőleadó képessége kilónként csak 3 kW lesz, ami 50%-kal kevesebb! Ettől a tk. is 50%-kal kevesebbet fog fűteni! A semmiből ezzel sem tudsz valamit csinálni! Nem beszélve az elkátrányosodó belső részről és kéményről!
A Temporissal való több helység fűtésének az elve azon alapszik, hogy ahova befújunk, onnan el is szívunk, így jön létre a körforgás, ami egyenletesebbé teszi a hő eloszlását! A zaj az zaj, bár nálam is így van megoldva, és hihetetlenül nem zavaró! Mindenki mérlegelhet, hogy mit szeretne!
A tk.által sugárzott meleg nem tanult fizikát, nem fölfelé igyekszik? Mi tartja lent?
Ha fő fűtésre való, mire elég a 2-4 kW?
Félre ne érts, nem vitatkozni akarok, meg nem bizonygatni a saját igazamat!
Két teljesen más dologról beszélünk!
Ha szántani akarok, nem megyek Ferrarival-val a mezőre, de gyorsulási versenyen sem indulok Zetorral!
Mindent arra használjunk, amire való!
gigavolt   2009-03-22 15:07:30
A vége:
betonozni neki,mert 4-4,5t a tömege.
Finnországban 20.000db-ot készítenek belőle évente,az új épületek 90%-ába beépítik.Létezik finn,dán svéd,kanadai,amerikai és orosz változat is.
Kép róla:
http://www.tomegkalyha.eoldal.hu/fotoalbum/magyarorszagon-megepult-kalyhak/gfg/104
Csak a jószándék vezérelt,semmilyen érdekem nem fűződik bármihez is.
Elnézést kérek a hosszabb hsz.miatt,igyekeztem válaszolni a kérdésekre vagy kiigazítani a tévedéseket.
Továbbra sem tudom,hogyan lehet a Temporissal több egymás melletti helyiséget fűteni 70-80C-os levegőelvezetéssel a hangszigetelés megtartása mellett.A plafon közelében bevezetett forró levegő nem okoz gondokat?A padlószinten nincs sokkal hidegebb?
A tk-nál ilyen problémákat nem jeleznek.A teteje ennek hőszigetelt a plafon felé.Üdv.

Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 0 on MySQL result index 15 in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/uzenofal.php on line 19
   2009-03-22 14:43:00
Sziasztok!
Nem építem a tömegkályhákat,csupán érdekel a téma.Nagy lehetőséget látok benne a számotokra,éppen ezért kérdeztem meg a véleményeteket róla.Számomra az lenne az örömteli,ha a cserépkályha és kandallóépítés mellé ezt is felvállalnátok.Hiszen nagyon hasonlít a tevékenységetekhez és időben vagytok még,hisz alig 4 és fél éve építették az elsőt Magyarországon az etei általános iskolában..Az érdeklődés növekedni fog iránta,ma még a többség egyáltalán nem tud róla semmit vagy helytelen gondolatai vannak róla.Nem vagyok szakértője a dolgnak,csak olvastam róla hónapokon át (néhányan már ezzel fűtenek,van aki 3. telet),de a kérdések és a kinyilatkoztatott vélemények a laikusságról árulkodnak a témában.
"a tk.szabályozhatósága, gyorsasága, teljesítménye alulmúlja a Temporist!"
A Temporis a kandallóbetétek csúcsa,amely fő-és kiegészítőfűtésre is alkalmas.Utánégetőkamrája miatt 85% hatásfokkal bír és kényes a fára.
A tk.kizárólag folyamatos fűtésre alkalmas és lomha.Felfűtése 60-80órát vesz igénybe,ekkor kb.40-45C-os a fala.Ugyanilyen lassan hűl ki.Ezért teljesen mindegy,hogy mikor tüzelnek benne,napi egyszer 12-15kg adagja.A fára nem kényes,1-3óra alatt ég le tűz benne és ezzel vége.Ezután a sütőjét használhatjuk,ami az utóégető kamrája.Nagy hideg esetén napi kétszer gyújtanak be.2-4kW közötti teljesítménye van(napi 1x vagy 2x begy.) nagy felületen sugározva oldalirányban és állandóan. Hatásfoka 85%-os és az égés 3-400C-al magasabb hőfokon megy végbe,mint a cserépkályhában.Kéménykivezetése padlószinten van és 180C-os fehér füstöt ad.Fenyőfa esetén még füst sem látszik.Hamuzni 10-14 naponta szükséges.Átrakni soha nem kell,a borúlátóbbak szerint 30-35 év múlva. A hőingadozás a lakásban 1-2C,a komfortérzet nagyon magas.
Ára:Temporis csak a betét 385eFt.
Tk. megépítve 350eFt-tól.(3db ajtó,200db samott tégla ,450db kisméretű égetett tégla(bontott is jó),250kg tisztított, áttört agyag,mosott homok 250kg és talapzatot kell betonozn
elaca   2009-03-21 19:56:32
Bár én is kandalló párti vagyok, de szerintem még nem készült el az a tűztér ami egy frankó járatos kályhát űberelne,mint fogyasztásba mint teljesítménybe,bár a kandallót valóban könnyebb üzemeltetni meg egyszerűbb beépíteni (én is jobban szeretem ) de nem tudja azt mint egy valóban jól megépített kályha.Ez egy vélemény a sok közül!
A kandallós   2009-03-21 17:59:50
Csabás!
Én is Veled értek egyet, szabályozhatósága, gyorsasága, teljesítménye alulmúlja a Temporist! Ára viszont nem, és ez is szerepet játszhat a nehézkes elterjedésében! Hozzáteszem, hogy nem csak nálunk terjed lassan, de a tőlünk fejlettebb, gazdagabb országokban is!Továbbra is fennetartom, hogy nem igazodik a mai életvitelhez!
Csabás   2009-03-21 13:06:28
Gigavolt!
Tényleg érdekes amit írsz,de még ezek után sem versenyképes egy Temporissal..sztem.De tény,h sajna ez is lassan ér ide..mint minden..

A kandallós   2009-03-21 08:10:03
Gigavolt!
Talán ezeket építed?
Van pontos információd ezek hatásfokáról? Számok, amik mérésen alapulnak! Hatásfokuk és teljesítményük szerintemm többeket érdekelne!
gigavolt   2009-03-21 02:30:08
Sziasztok!
Nem szeretnék senkit megbántani vagy eltántorítani a kandalló és cserépkályha tervektől.
Pár hónapja olvasom a fatüzelés témában az oldalakat.Újdonság nálunk még a tömegkályha és főleg a tulajdonságai.
Érdekességnek ajánlom az olvasóknak:
http://tomegkalyha.hu/Anyagok.html
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9157278
Üdv.
A kandallós   2009-03-20 19:12:15
Zotya!
Nyugi, minimális állítással még talán látható változás sem lesz a lángképben. Csupán annyi lesz, hogy az üvegnél több levegő kerül a tűztérbe, ettől tisztább lesz az üveg. Műszerrel mondjuk mérhető lenne a változás, de ebből Ti sokat nem fogtok látni!
zotya   2009-03-20 12:58:38
Köszi a segítséget!
A beszabűlyozásra mondta, amit te is írtál, hogy lehet hogy be kellene szabályizni. erre mondta, hogy ez nem biztos hogy jó a tűztérnek, ha beszabályozással több levegőt juttatunk a rendszerbe-
A kandallós   2009-03-20 09:04:17
Zotya!
Ezt most én nem értem! Mármint, hogy mit akar csinálni az építőd, amivel akkora huzatot csinálna, ami károsítja a Tertio76-ot!? Én ilyenről nem tudok, bár lrhrt, hogy én vagyok tájékozatlan!
A kilincsed viszont excentrikus, ezzel lehet játszani!
Amennyiben eddig működött, akkor viszont inkább a lángterelőt kellene kivenni, letakarítani a rápotyogott hamuréteget, és szerintem jó lesz!
Nem tudom megmondani, mikor járunk felétek, de írj egy emailt, címmel telefonszámmal!


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!