Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
A kandallós   2009-04-01 15:34:23
Zotya!
Jövő télre! A nagykönyv és a tapasztalat szerint is a két éve kivágott fa a 20% alatti nedvességtartalmú! Folytonégőbe ez való!
vammmentes   2009-03-30 15:39:56
Tisztelt mesterek!

Érdeklődnék, hogy jövő téli tüzelésre csertölgyet vásárolhatok-e kandallómba vagy inkább rendes tölgyet vagy bükköt??

Köszönettel!
zotya   2009-03-30 11:00:20
Üdv!

Ha tüzifám márciusi vásárlás, s kugliban hagyom, ki fog száradni télire?Jó szellős ,szabad levegőn van?
A kandallós   2009-03-29 11:13:02
Csabás!
Csak meghívott tanácsadóként leszünk ott, kiállítás helyett inkább vásári kedvezményt adunk! Persze ott lehetnénk, de akkor az év során minden kandallónkra 25-30.000.- forintot kellene rátenni. Ezt senki nem fizetné ki nekünk!
Műszaki információkkal kapcsolatban sajnos csak velem tudsz egyeztetni!
Csabás   2009-03-27 19:54:59
Mesterek!
Akkor a kiálításotok is ott lesz?Remélem csak tok vkivel beszélni..ez a gépelés nem az erősségem..na pápá!
A kandallós   2009-03-27 08:58:32
Nándi!
A Temporis alap, és fő előnye az, hogy hermetikusan zárt a lakótér felé! Ezért, és csak ezért kerül annyiba, amennyibe! Ha erre a tulajdonságára nincs szükség, akkor teljesen fölösleges volt Temporist venni, mert legalább 60-70.0000.- forintot kidobtunk az ablakon, feleslegesen!
Az öt méter, sima falú cső, törések nélkül, enyhe kifelé lejtéssel, hőszigetelt csatornában való bevezetés csupán ajánlás. Ez az ideális állapot!
Mivel a bevöjő levegőt a kémény fogja beszívni, minél inkább eltérünk ettől a méretezéstől, annál kisebb lesz a kéményem huzata, hiszen annál jobban kell dolgoznia a bejövő levegő behozatalával! Természetesen egészséges kompromisszumokat lehet kötni itt is, mint az élet minden területén!
Persze kompromisszum téren az indul a legjobb helyzetből, akinek ideális kéménye van, az pedig 200-as, kerek.
A szögletes egy picit kellemetlenebb, de ha 25x25-ös, akkor úgy érzem, a két törés nem lehet tragédia! Fontos, hogy ne derékszögűek legyenek, hanem lágyan íveltek!
Az tényleg gond, ha a helyi mesterek nem monták el, hogy mitől Temporis a Temporis! Ebből azt érzem, hogy Ők sem tudják!
A két elszívó, szerintem indokolhatja magában a Temporis szükségességét! Természetesen megfelelő beüzemelés mellett! Akárki is csinálja majd, mindenképpen javasolnám, hogy kérjünk Tőle írásos garanciát a Temporis tökéletes működésére, és a beüzemelés hermetikusságára!
Ismét mondom, e nélkül nem Temporist kell venni, hanem jóval olcsóbban Tertio 76-t!
A kandallós   2009-03-27 08:44:06
Csabás!
Szombaton a B pavilon 8/C standján tudsz Kandallók Világához jutni!
Áprilistól újságárusoknál is elérhető lesz, már az új szám!
nandi   2009-03-27 07:01:29
Huh!
Teljesen elkeseredtem. Végigolvasva az üzenőfalat (ami rendkívül fontos információkat tartalmaz!!!) meggyenült a bizalmam a helyi kandallós mesterekben. Senki nem hívta fel a figyelmemet a Temporis-szal kapcsolatban arra, hogy 5 m hosszú, egyenes légbevezető cső megépítésével élvezhetem azt az előnyt, amit ez a készülék tud, egyáltalán még a légbevezető csőre is én kérdeztem rá. Vajon a "mesterek" értik, hogy mi a működési elve, vagy csak ez egy jól hangzó név, amit jól el lehet adni a laikusnak? Az üzenőfal szerint a bevezető cső nélkül ugyanolyan készülékem lenne, mint az olcsóbb Tertio. Azért ragaszkodnék a Temporis-hoz. A bevezető csövet meg lehetne 5 m-ből oldani, de két könyökkel. Működne ez így? Vagy aláfurjak a házamnak :-) ? Vagy maradjak a Tertionál, vmilyen légbeeresztő szeleppel (két elszívó is van a házban)? Azok, hogy néznek ki, hogy működnek? Azt hiszem fel kell vennem a kapcsolatot veletek Gyöngyösön.
nandi   2009-03-26 20:16:57
Sziasztok!
Megérett a gondolat, hogy:
-csökkentsem a gázszámlát,
-függetlenebb lehessek a gázszolgáltatóktól,
-esztétikailag javítsam a nappalim.
Első gondolat: cserépkályha, mivel a családban már hagyományosnak számított. Aztán felvilágosítottak egyes cserépkályhás mesterek, hogy egy 35 m2-es galériás (belső magasság kb. 5-6 m), nappaliban nem lesz jó ötlet, meg a szomszéd szobákba sem lehet meleget csalni vele. Ezért kértünk ajánlatot kandallós mestertől, aki a Temporist ajánlotta, mely bizonyos szempontól túl is tudja szárnyalni a kályhát (szomszédos szobák fűthetőbbek, magas hatásfok, talán nem száll fel annyira a meleg a galériába stb.).
Hát akkor legyen cserépkandalló. Netezés: megtaláltam ezt a honlapot, egyeztettem a mesterrel, de mégis úgy érzem két kérdésre nem kaptam kielégítő választ:
1. Ilyen nagy légtér esetén, érdemes kiépíteni 5-6 m hosszú vezetéket a külső légbevezetéshez?
2, Nem nagy a Temporishoz a hattéglás kémény (magassága 8 m)?
Amennyiben tudnátok segíteni, biztos könnyebben tudnám meghozni a döntést emellett a tűztér mellett.
Üdv: Nándi
Csabás   2009-03-25 19:02:50
Hali!
Hát az gáz...akkor nemtom ,h lessz...no majd még megpróbálok vmit intézni..de sztrem szombat a nyerő...újság meg majd legfeljebb ha kandalló is lessz :-)))pápá!
A kandallós   2009-03-25 12:29:07
Csabás!
Én április 5.-én vasárnap leszek kint, az Épületgépész Unió standján, mint meghívott tanácsadó! Ott várlak, újsággal!
Csabás   2009-03-24 19:56:53
Mesterek!
Mivel a szakmai napokra meghívót nem küldtetek,így részünkről marad a közönség nap,azok közül is a szombat a befutó,remélem összejön neked is,ha nem,nekem a kolegád is tökéletes,meg a Kandallók Világa tőle is jó lesz :-)))))
zotya   2009-03-24 18:45:12
Üdv!
Köszi a választ!
Amit most megvettem kugliban akácfát, télire jó lesz?Ki tud annyira száradni. Úgy tudom hogy az akácnak kevesebb idő kell mint a többi kemény fának. MAradhat kugliban, vagy úgy nem szárad?
A kandallós   2009-03-24 13:32:55
Zotya!
Sajnos nem sokan gondolkodnak előre, mint Te! Bár nő az eladott jó tűzterek aránya, de a teljes egészből sajnos még most is csak pár százalék! Én is fél évig tanultam a folytonégőmet használni, most el nem cserélném semmire! Tisztelet Neked, aki gondolkodtál! Eljön még a Te időd, amikor kiszárad a fád!
zotya   2009-03-24 12:45:59
Üdv!

Köszi a tanácsot, az nem igaz hogy kár volt ilyet venni. Szerintem az emberek többsége nem veszi meg elöször meg a fát hogy két évet száradjon, s tudatosan "veszek most fát, hogy két év múlva a leendő tüzterem frankón müködjön. Az átlagos ember 1x tüzteret vesz, majd fát, s szenved 2 évig mert nem száraz a fa. S köztudott hogy tüzépeken max 1 hónapja kivágott fát árulnak. Addíg mit csináljon az ember? Csak próbálkozik azzal a nedves fával amit megvásárol, s majd egyszer csak jó lesz.


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!