Üzenőfal

A kandallós   2009-04-22 10:19:46
Zotya!
Célszerű lenne benne elégetni egy KÉMÉNYTISZTÍTÓ FAHASÁBOT, majd két hét múlva kiszedni a kéményből a szemetet, illetve KANDALLÓ ÜVEGTISZTÍTÓVAL megtakarítani az üveget, SZILIKONNAL vékonyan befújni az ajtó külső fém részeit. illesztéseit.
Dícséretet érdemel a gondosság! Köszönjük a kandallóbetét nevében is!
zotya   2009-04-21 12:19:13
Üdv!

A nagy téli fűtés után milyen teendők vannak mielőtt a kandallónk nyári álmot aludna?
Köszi
Csabás   2009-04-21 10:37:48
Ja akkor az elküldött címem a gyöngyösi kolléga elhányta??:-))))
info@kandallosok.hu
ide küldtem anno....de megy még1x...
ja és pl Egerben nuku...
más:barack fa ha 2 évet szárad, mehet Temporisba?Gyanús,h a száraz fa miatt csak jövőre lessz timpi-temporis...remélem még lesztek akkor is!:-)
Pá pá!

A kandallós   2009-04-20 16:15:23
Csabás!
A Kandallók Világa elérhető a megyeszékhelyek Lapkeres hálózatán! Sajnos kicsit bonyolultabb a terjesztés, mint gondoltuk! Pár nap türelem még, mire minden elrendeződik!
Ha küldesz egy postacímet, grátisz elküldöm Neked az első két számot! Ezt a kitartást jutalmazni kell!
Csabás   2009-04-20 13:06:26
Üdv!
Esetleg tudnátok olyan újságost mondani ahol végre beszerezhetnék egy Kandallók Világát???
Mert ahol én jártam csak bambán néztek rám,s ha jól néztem a mostani számban is a Temporis-t nyúzzák..Köszi!
A kandallós   2009-04-16 10:38:48
Jenci!
A Temporis 2D és 3D között az alapvető különbség az ajtó üvegezése. A 3D teli üveges ajtót kapott, nem kevés pénzért! Ha hozzáteszem, hogy a tüzet ugyanakkora részem látom csak, mint a 2D-nél, akkor nem tudom, megéri-e? Most nagy divat a nagy üvegfelület, aki divatozni akar, az fizessen!
Amennyiben a kéményük ténylegesen 20x20-as, akkor mehet a Temporis! Ha viszont nincs szükségük a Temporis hermetikus zártságára, akkor nyugodtan mehet a Tertio 76-os, de az Altima is. Az Altima egy picit más design! Ezt Önök tudják, melyik passzol a leendő lakásba!
Konvekciós burkolat kérhető az Altimára is, a Tertoihoz gyárilag jár! A meleg levegő elvezetés azonban kicsit bonyolultabb! Meg kellene nézni a helyszínt!
Az árajánlattal, felméréssel kapcsolatban kérem, írjon egy emailt valamelyik elérhetőségünkre névvel, címmel, telefonszámmal, és egyeztetünk egy időpontot a felmérésre!
A kandallós   2009-04-16 10:30:35
Kamionos!

A kezelésiben , a táblázat utáni oldalon benne van, hogy a lábszerkezet opcionális! Az építéshez szükséges dolgok felsorolásánál!
Az is benne van, hogy folyamatosan folytonégő üzemmódban azért ne használjuk az Oreát, mert elkormozódhat az üvege! Folytonégő üzemmódban erre hajlamosak a Supra kandallói. Az Orea konkrétan nem annyira, hiszen nála a másodlagos levegő nem lezárható! Ez inkább a Temporisra érvényes, arra viszont nagyon!
Az Orea kényes viszont a huzatra, úgyhogy egy huzatszabályozó beépítését javaslom!
A névleges teljesítmény eléréséhez kell a 3kg fát elégetni a készülékben, óránként. Ez nagy lángon történő üzemeltetést jelent! Folytonégő üzemmódban, csökkentett teljesítmény mellett az Orea 3-4 kW-t fog tudni produkálni, nagyjából óránként 1 kg fával.
Remélem sikerült választ adni a kérdéseire!
kamionos   2009-04-15 12:14:36
Üdvözlet Kandallósok!
Vettünk Önöktől egy Oreát, aminek a használati utasítását elolvasva lenne egy-két kérdésem. 1.) Az előzetes érdeklődésünkre azt mondták, hogy az Orea egy megrakással 6-7 órát is tud működni. A használati u.-ban az van hogy 3 kg fát lehet rárakni egyszerre. Akkor a 3 kg fám izzik 6-7 órát? 2.) Szintén az utasítás írja, hogy "lassított égésű üzemmódban csak korlátozott ideig használhatjuk a tűzteret".Kérdésem ,hogy ez mennyi idő, és akkor nem hagyhatjuk izzásban a fát, hogy több órán keresztül egyenletes meleget adjon, mivel ezért vettük? 3.) A tartozékok közé a tájékoztató a lábszerkezetet is írja. Ezt mi az önöktől vásárolt tűztér csomagolásában nem találtuk.Ez kimaradt ,vagy mégsem tartozék? 4.) Az Oreát is be kell szabályozni még beépítés előtt? Hogyan tudom elkerülni , hogy egy ehhez nem értő kandallóépítőt fogjak ki? Bevallani úgysem fogják.
Egyelőre ennyi, köszönöm a válaszukat: Kamionos
Jenci   2009-04-15 08:52:11
Tisztelt kandallósok!
Kandallóépítés előtt állunk felsőgödi házunkban. Nagyon megtetszett ez a lehetőség, hogy az üzenőfalon mindenkinek segítenek! Régen kellett volna már egy ilyen, mert ahány helyen járok, mindenki mást mond!
Mi egy elég jól szigetelt házba szeretnénk egy jó kandallót. Ami biztos, hogy kinéztük a Temporist, ami egy picit drága ugyan. Első kérdés, hogy Temporis 2D, vagy Temporis 3D? Van-e különbség műszakilag?
A mi kéményünk 20x20 cm-es nyílású, megközelítőleg. Nem vagyok benne biztos, hogy erre a Temporis az ideális! Van a Temporisból több méret?
Ha nincs, akkor nem lenne jobb nekünk a Tertio 76 (esetleg Tertio 79), vagy a Tertio 67 ( estleg Tertio 69)? A nejemnek az Astra és az Altima tűzterek tetszenek, azokra kérhető konvekciós burkolat? El tudom vezetni a meleg levegőt az Astrából is több helységbe?
A válasz elég fontos lenne, mert még májusban szeretnénk megéppítetni a kandallót! Tudnának építésre is árat adni? Tetszik az Önök által nyújtott többszörös garancia! Milyen kárt okozhat egy kandalló a házamban? Tégla ház, kigyulladni nem tud!
Szívélyes üdvözlettel!
Csabás   2009-04-05 19:57:32
Üdv Mesterek!
Hát sajna a tali nem jött össze..1/2 2,-ig vártunk...meg újság se lett....de nekünk AKKOR IS TŐLETEK LESSZ TEMPORISUNK!!!:-))))Neeem menekültök :-)))
De legalább Schiedelessel személyesen diskuráltam..azt mondta max 2 hét...de találtam más alternatívát is,szval rajta vagyunk,meg rajtatok is!pá pá!

A kandallós   2009-04-02 19:43:08
Bélabácsi!
A H&S tűzterek jó készülékek, árban is ekfogadhatók! Ha ezek közül találtak valamit, szerintem rosszul nem járnak vele! A füstcsöve MSZ szerint nem lehet nagyobb, mint az Önök kéménye! Bár a gyártók többsége egy méretet enged szűkíteni, a magyar kéményseprő nem fogja ezt szeretni! A samott fontos része ezeknek a készülékeknek, hiszen biztosítja a tökéletes égéshez szükséges magas tűztérhőmérsékletet. Vagy samottal, vagy vermikulittal bélelik a késszülékeket. A samott drágább, de tartósabb is!
Én a lemez készülékeket tartom jobbnak! Természetesen a jó lemez készülékeket! Ezek az utóbbi években óriási változásokon mentek át, ami nem mondható el az öntvény készülékekről! A nagyon komoly, innovatív kandallógyártók többsége lemezkészülékekben gondolkodik!
A kémény magassága miatt mindenképpen hasznos lehet egy automata huzatszabályozó beépítése!
Antocian   2009-04-02 16:15:56
Szervusztok,

élvezettel olvasom a kérdseket és hozzászólásokat, mivel mi is kandallón törjük a fejünket. Sajnos a specifikációink nem túl jók.. A kémény Schiedel 180-as, DE a bekötés felett van majdnem 8m (tetőteres ház).
Két ajtó közé kell betennem a kandallót, ahol van 137mm helyem a két fedőléc között. Mindmellé a füstcsőbekötés nem középre esik, és nem is merőlegesen jön ki a 38-as falból (a kémény a fal mögött van). Összesen kellene vagy 85-90 nm-ert fűteni a földszinten, a tetőtérbe nem tudom, menni menne fel (a kémény ugyan középre esik fenn, de ugye samottbéléses szigetelt..)
Jó lenne ezen rész fűtését ésszerűen megoldani..
Van valami ötletetek, milyen tűztér férne el itt, ugye a beépítés szélessége behatárolt.. A feleségem szeretne íves ablakost (design miatt).. Mi a véleményetek a Haas&Son termékekről? Mi a jobb, öntöttvas, vagy lemez? Samott jó ha van, vagy csak vakítás? És még egy kérdés: 200-as tűztér is szóba jöhet szerintetek (szűkítővel 180-ra, lehet ilyet), hiszen a kémény nem kicsi?
Bocsánat a sok kérdéssel, de gondoltam, letudom egy részét egyben.
Köszönettel:
Bélabácsi
Csabás   2009-04-01 18:50:36
Hali Mesterek!
Hát majd nem a Kínai fal lerombolása is benne volt,de sikerült!:-)Szval vasárnap mehet a tali a G épület 103A standján,ha zavarhatlak.no meg az újságról nem is beszélve .-)Szval jó munkát s viszlát,aszem most már írhatom .-)
pápá!
A kandallós   2009-04-01 15:38:56
Brigi!
Mi a helyzet az Oreátokkal? Segített a pillangószelep? Megosztjátok velünk a tapasztalataitokat?
A kandallós   2009-04-01 15:37:43
Vammantes!
Szerintem mindkettő hibátlan, tényleg a szárazság lenne a lényeg! Azt beszélik, a tölgyből ki kellene áztatni a csersavat, és utána két évig szárítani!


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenőfalra! Regisztráljon és kérdezzen tőlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kőkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenő fotók illusztrációk!