Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
FunAttica   2009-09-22 11:35:11
Köszönöm a gyors és korrekt választ!
(úgy tűnik minden a leg kedvezőbben alakul, már csak azt kell kitalálnunk, hogyan nézzen ki a kandalló felépítménye azzal a 2.70 magas füstcsőbekötéssel, ami nem lesz túl egyszerű feladat)
A kandallós   2009-09-22 10:01:12
FunAttica!
Hát, ha meg van a Tertio 67-es, akkor tényleg ne Temporisozzunk!
Én, 3.60-as kéménymagasságnál kihagynám egyenlőre a huzatszabályozót! Kb. 40.000.- forint, és a kéményseprők is vegyesen állnak hozzá. Ráadásul magában nem sokat ér, műszeres beszabályozást igényel, ami megint költség!
Ha minden kötél szakad, van más megoldás is!
A kéménysípról sok mende-monda kering. A két leggyakrabban használt anyag az Ytong, illetve a szilikátlap. Mindkettő 5 cm vastagságban. Utóbbi drágább, de egyszerűbb és tartósabb!
A csempéket hőálló ragasztóval kell egymáshoz rögzíteni, kapcsozva. Legalábbis mi így csináljuk. Nem szeretnék ebből a honlapból is "Csináld magad" honlapot, mert nem a látogatottságot tartjuk elsődlegesnek, hanem a biztonságot! Az agyag és a samott elég nagy butaság egy Tertio esetében! Én kőműves lennék, akkor inkább csönben maradnék, hogy ne derüljön ki, mennyire nem értek a dologhoz! Miért is kellene értenie hozzá? Nem szakmája!
Egyébként van hőálló beton, 1000 fok körülig bírja a meleget! Cserébe legalább jó drága!
Visszatérve a csempére, igen csak a csempe van és mögötte a levegő. A bordák révén ez statikailag kb. egyenértékű egy 6 cm-s fallal!
A kandallós   2009-09-22 09:43:48
zotya!
Köszönöm a diszkréciót, hogy nem mondasz neveket! Jól esik, hogy figyeltek erre! Nem szeretném elrontani az üzenőfalat egymásra kiabálással! Ha gondoljátok, megírjátok az elérhetőségeiteket, összehozlak Titeket! A mi elérhetőségünk nyilvános! Még egyszer köszi!
zotya   2009-09-22 07:32:12
Ja és Ő is Supra kandalló építési minősítése is van és így él is a garancia, ezzel szemben ha egy sima építővel építeted meg, s valami gond van, akkor baj van, no gari.Én meg voltam teljes mértékben elégedve, harmadannyiért csinálta mint a fennt említett kecskeméti importőr stb....
zotya   2009-09-22 07:29:18
Üdv pepe!

Én tudok neked segíteni, én is kecskeméti vagyok, s nem a fennt említett importőrrel csináltattuk, viszont ott vettük a Supra kandallónkat.
Nem tudom, hogy itt ki lehet e rakni elérhetőségeket, majd a főnökök eldöntik, s válaszolnak rá. Annyut előjárójában tudok mondani, hogy országszerte híres cserép-és kandalló építő mester, ha kell tudok a mi kandallónkról is küldeni eképeket, munkafázisokat. Üdv: Zotya
FunAttica   2009-09-21 20:33:27
Nagyon szépen köszönöm a roppant gyors és kiterjedt választ!
Értrem a leírtakat és gyakorlatilag mindennel egyet is értek, szívem szerint én is drágább kandallót választottam volna, de ez a Tertio 67-es egy kihagyhatatlan árajánlat alapján került a birtokunkba. Vagyis ebből kell gazdálkodni, csakúgy, mint a kémény esetében.

Ha szabadna még kérdezni, ezekre lennék nagyon kíváncsi:
- amennyiben hagyom a bekötést a helyén, a bekötés felett 3.60 méter kéménymagasságom marad! Ez nem túl kevés? (alatta 2.7 m. a padlószintig)
- a 180-as Supra huzatszabályzóból csak egyféle létezik-e, mi lehet a hozzávetőleges ára, feltétlen szükség van-e rá, amikor a kéményem nem túl magas (vagyis feltehetően nem lesz túl nagy a huzat)?
- a kéménysípot milyen anyagból célszerű megépíteni (Ytong?)
- a kandallócsempét csak a ragasztó tartja össze és nincs mögötte semmi "váz"? Ragasztónak "hőálló beton"-t olvastam valahol. Az meg mi? Kőműves ismerősöm azt mondta olyan nem is létezik, hanem agyaggal és fémkapcsokkal ragasztják a csampét samottra. Na ez is egy nagy fehér folt a számomra...

Előre is köszönöm a válaszodat!
A kandallós   2009-09-21 17:11:57
Fun Attica!
Jól esik hallani, hogy található hasznos infó is az üzenőfalon! Ezért csináljuk, ezért igyekszünk hamar és Mindenkinek válaszolni! A kandalló nem egyszerű dolog, a folytonégő kandalló meg még annyira sem!
A Tertio 67-eshez visszatérve, szerencsésebb lett volna egy Tertio 76-ost választani a 200-as kéményhez. Vagy esetleg egy Temporist! A Temporisban az a szenzációs, hogy teljesen érzéketlen a huzatkilengésekre! Viszont drága, és ha nincs szükség a Temporis hermetikusságára, én sem szoktam javasolni, hogy feleslegesen drágítsuk a dolgot. (Ettől a Temporis az Temporis marad-egyedülálló!!)
A kéménybekötés lejjebb hozatalával növelni fogjuk a kéményben lévő huzat mértékét, ami nem lenne szerencsés! Minél magasabban kötünk be, annál kisebb huzat lesz a kéményben! Minél inkább derékszögben, annál is kisebb lesz a huzat. Ha van beleszólásom, én hagynám a bekötést ahol van, és derékszögű (pontosabban 2x45 fokos) idommal kötnék be. Fontos a tisztíthatóság megléte a vízszintes szakaszban! Ezt csempekandalló esetében nem látom biztosítottnak. Egy eset működne: a falazott kéménysíp, benne egy szellőzővel, amin keresztül elérhető a tisztítóidom.
Samottnak értelme nulla lenne, de legalább jól megdrágítaná a dolgot.
A meleget lefelé nem fogjátok tudni irányítani, esetleg ventillátorral, de annak soha nem lesz annyi haszna, mint az ára!
A burkolat és a betét között a Tertio családnál, a Temporisnál is minimális rést elég elhagyni, mondhatni a tágulási hézagot. Mindez a konvekciós burkolat műve!
Ennek ellenére kb. 15 cm-t szoktunk elhagyni.
Visszatérve a huzatra: javasolnék egy huzatszabályozót beépíteni, 180-as átmérőben gyártja a Supra!
FunAttica   2009-09-21 08:36:31
Szia Kandallós!

Végig olvastam az üzenőfal tartalmát és sokat okosodtam belőle, köszönet érte!
Mi most vettünk egy Tertio 67-es kandallóbetétet és a beépítéséhez szeretnék tanácsot kérni tőled! (házunkat nem mi építtettük, ezért a nappaliban lévő kiegészítő fűtéshez készült kéményt már készen kaptuk.)
Fűtendő légtér: 220 lm3; hasznos kéménymagasság (füstcsővel, a rostélymagasságtól): 5.80 m.; füstcső bekötés a kéménybe (a padlótól): 2.70 m.; kéménybetét: 200-as Leier.

Azért kérem a segítségedet, mert talán egy jó kéménybekötéssel meg tudom előzni azt, hogy ne járjak én is úgy mint kedves Brigiék a túl nagy huzattal.

Lejjebb szeretnénk hozni a szerintünk túl magas füstcsőbekötést, mivel cserépkandallót szeretnénk és az elképzelt formához nem illik a túl magasra nyúló burkolás.
Kérdésem lenne, hogy véleményed szerint milyen magasságra célszerű tenni a bekötést és az 45, 90, esetleg 2x45 fokos legyen-e?
A cserépkandalló kinézetet csak a kandalló megjelenése miatt szeretnénk, tudom, hogy a konvekciós burkolat miatt a test nem tud majd jelentősen felmelegedni, de azért azt is megkérdezném, hogy ilyenkor a cserép és a kandallóbetét közé célszerű-e samottot tenni (vagy esetleg mást), ill. mekkora léghézagot szoktak hagyni oldalt és hátul? Másik helyiséget nem akarok fűteni, de az felmerült, hogy a kandallópadka alá vissza lehetne vezetni a meleg levegőt, de az lejjebb menne a kivezetéstől! (minimális hosszon) Szerinted működne így is?
A kandallós   2009-09-19 17:59:05
Tudnék, de Ő Supra importőr, és gondolom Te nem Tőle vetted a Temporist!? Félek, hogy ennek Ő nem fog örülni! Azért, ha írsz egy emailt, megírom az elérhetőségeiket!
Annyiban szerencsés a dolog, hogy Temporis forgalmazók, műszakilag is felkészültek a Temporisból, Supra minősített beépítők Ők is!
Pepe   2009-09-18 20:03:10
Kedves Kandallós!

Annyiban szeretném még a segítségedet kérni, hogy Kecskemét vonzáskörzetében tudnál-e ajánlani egy elfogadható áron és minőségben dolgozó kandallóépítőt egy rusztikus típusú kandalló megépítéséhez.
Pepe   2009-09-18 19:52:13
Kedves Kandallós!

Köszönöm szépen a választ, sokat segített!
A forgalmazót nem szívesen árulnám el, bár jogos a megállapításod.
A kandallós   2009-09-18 15:52:12
Pepe!
A készülékkel szemben állva, annak bal oldalán lesz a csatlakozó, hátul, a padló felé néz. 130 mm-es flexi cső szokott lenni a csatlakozó idom, úgyhogy, ha a készülék hátsó síkját harmadolják, akkor a második harmad legelejére kellene tenni a csonkot. Ez egy 120-as, 125-ös PVC könyök lehet.
A légcsatorna 5m-en belül, egyenesen, sima falú vezetékben, enyhe kifelé lejtéssel, szigetelve kerüljön megépítésre, ez az ideális.
Miért nem ad felvilágosítást a forgalmazó? Ki az, ha nem titok? (magunk közt) Nem tudok napirender térni az ilyen eljárás felett! A kandalló nem egy 60-as égő, itt azért műszaki infókkal kellene szolgálni a Vevőnek, mert életek múlhatnak rajta!
Pepe   2009-09-17 20:00:14
Kedves Kandallósok!

Segítséget szeretnék kérni.
Rendeltünk egy Temporis 2D tűzteret, aminek az alján található a külső levegő bevezető csőcsatlakozó. A tűztér még nem érkezett meg, de az aljzatbetonba be kellene építenünk az idevezető csövet és könyököt. Hová tájoljuk a felágazást, mivel a tűztér müszaki rajzán nincsen beméretezve az alsó csonk.
Szívesen vennném, ha valaki meg tudná mondani a csőtoldat távolságát a tűztér oldalfalaitól.
Ezer köszönet...
Egy jövendőbeli kandalló tulajdonos.
A kandallós   2009-09-17 11:23:52
Jóska!
Az bizony nem szerencsés! Sőt, elég gáz! Bár a keresztmetszete az nagyjából még el is menne, de a formája a létező legrosszabb!
Sok jóval nem tudnám biztatni, nagy valószínűséggel füstölni is fog a Temporis! Amit esetleg meg lehetne próbálni, az az, hogy ajtónyitással megvárni, amíg leég a tűz teljesen, parázsra, akkor mindkét levegő szabályzót teljesen kinyitni, pár perc múlva a kilincs segítségével résnyire az ajtót, majd újabb pár perc múlva, lassan ki lehet nyitni a rárakáshoz. A lehető legrövidebb ideig legyen nyitva az ajtó! Sajnos a Temporis nagyon kényes a huzatra, ez a hátránya megvan a tökéletességének! Nem csodaszer a Temporis sem!!!!!
A kandallós   2009-09-17 11:07:28
Köszönjük a biztatást, igyekszünk! Nem volt egyszerű a nyárutó! Vírusosak lettünk honlapilag, elég érdekes volt, de talán helyreáll a rend!


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!