Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
A kandallós   2009-10-02 10:39:48
Kriszti!
Mindenképpen attól függ a kandalló ára, hogy mire szeretnék használni, mennyit, hogyan és mivel! Ezt nem győzöm elégszer elmondani. Lehet Temporist venni, de lehet, hogy Önök csak látványra használnák, ezért, bár a Temporis szerintem a világ legjobb kandalló betétje, de Önöknek nincs rá szüksége, illetve előnyeit se biztos, hogy tudják majd élvezni!
A ZRT+ tűzterek valamivel olcsóbbak a Temporisnál, kb. Astra, vagy Tertio árban mozognak, alsó hangon. Ugyanez vonatkozik rájuk is: mennyit, mivel, hogyan és mire akarom használni?
Ha csak hangulati elem, akkor nem kell sem Temporis, sem folytonégő, sem ZRT+ !
Akkor legyen agy jó kiállású, masszív, de azért minőségi öntvény kanadall, melynek az ára is elfogadható. Ilyet már 100.000.- forint körül lehet kapni, míg a Temporis majdnem 400.000.-forintba kerül!!
Máris spóroltunk majdnem 300.000.-t!
A kandalló árak nagymértékben az égés szabályozhatóságától függenek! Mondhatnám, hogy a kandalló árak egyenesen nőnek a tűztér megtervezésére forított mérnöki óraszámok mennyiségével!
Szerencsére az emberek többsége ma fűtésre veszi a kandallót, mert egy folytonégő kandalló, vagy egy ZRT+ a gázszámla közel felét képes lefaragni, ha jól van megtervezve, beépítve!!
kriszti   2009-10-01 15:57:45
Kedves Kandallósok!
Kandalló árakat szeretnék kérdezni, mert építkezünk és mindenképpen szeretnénk kandallót az új lakásba! Olvastunk a Temporisról, meg más folytonégő tűzterekről is, de azok nagyon drágák. Ennyit nem szánunk rá! A ZRT+ tűzterek nagyon drágák? Nem találtunk róluk semmi anyagot a neten! Érdemes ilyet beépíteni? Vagy a sima, boltban kapható is elég?
A kandallós   2009-09-27 13:29:23
Teso!
Lapker, inmedio üzletek.
A ZRT+, valamint a folytonégő kandallók csak abban az esetben érik meg az árukat, ha használva vannak napi szinten mintegy 6-7 órát. Ekkor jön elő, hogy mennyire egyenletesen, hosszantartó meleget képesek produkálni túlfűtés, kényelmetlenség nélkül. Így fogja meglepve tapasztelni, hogy a Temporis például alig ötöde mennyiségű fát használ el, mint egy sima kandallóbetét. De a ZRT+ és egyéb folytonégők is kb. negyede annyi fával beérik, mint sima, egyszerű, és sok esetben valóban olcsóbb társaik!
Ezek után döntse el ki-ki Maga, hogy mennyit, mivel és hogyan fogja használni készülékét, megéri-e Nekki egy drágább készüléket beépíttetni! Én sajnos ezt nem dönthetem el!
Járulékos hozam, de egy takarékos tűztér használatához ötöde mennyiségű erdőt kell kiirtani, és mindössza egy ötöde mennyiségű környezetszennyezést fog jelenteni! Öt jó minőségű kandalló terheli annyira a környezetet, mint egy elavult!!! Akinek van gyermeke, és egy jobb, élhetőbb Világot szeretne Neki hagyni, az ezzel is kellene, hogy számoljon!
teso   2009-09-26 19:55:50
Bocs, hol tudom megvenni a Kandallók Világát?
Kérdeztem több helyen, de nem tudnak róla. Ezek a ZRT+ tűzterek nagyon drágák? Kiegészítésnek gondolnánk, de nem mindegy, mennyibe kerülne. Van értelme ilyet venni? Ez ugyanaz mint a folytonégő? Melyik kandallót javasoljátok? Mit érdemes venni?
A kandallós   2009-09-26 17:15:13
Kedves Látogatók!
Kérnék Mindenkit, hogy a későbbi, esetlegesen kellemetlen meglepetése elkerülése végett olvassák el a FONTOS! menüpont alatt található pár sort a KIVITELEZŐI NYILATKOZATRÓL! Köszönettel!
A kandallós   2009-09-24 13:33:48
Teso!
A ZRT+ tűzterekről a Kandallók Világa címú újság első számában olvashatsz bővebben. Hermetikusan zárt készülékekről beszélünk, hőálló beton, vagy samott béléssel. Hermetikussága hasonló a Temporiséhoz, levegőelosztó rendszere teljesen más. Igen komoly égési jellemzőit nagymértékben a szokatlanul nagy tömegű bélésnek köszönheti. Saját magam láttam működni egyet, 14 óra eltelte után is!
Hozzáteszem, mint a Temporis, az M58 is, csak megfelelő fával, megfelelő kéményen, megfelelően használva képesek a kisebbfajta csodára! Nem szentírás, hogy minden lakásban, minden kéményen tudni fogja a 14 órát, és figyelembe kell venni, hogy ebben az üzemmódban a névleges teljesítmény kb. harmadát tudja produkálni! (ez igaz a Temporisra, az M58- ra is, általában minden folytonégőre)
Még egyszer: Kandallók Világa első szám! Három-négy oldal csak a ZRT+ tűzterekkel foglalkozik!
teso   2009-09-24 10:04:08
Kandallósok!
Olvasom az üzenőfalon a Temporist meg az M58-at. Mi egy ZRT+ tűzteret néztünk ki, ami állítólag 14 órát is el van egy megrakással. Ezt a kereskedő mondta, de semmi mást nem tudott a kandallóról. Tudnátok segíteni, hogy ez a jobb, vagy a Temporis, vagy az M58? Nincs valami leírásotok a ZRT+ tűzterekről?
A kandallós   2009-09-23 15:24:11
Laurus!
Mitől kormozódhat az M58 üvege?
Rossz fa, nagy huzat, esetleg még attól, hogy az üzemi hőmérséklet elérése előtt teszitek folytonégő üzemmódba!
Az M58 esetében kb. fél órát nagy lángon kell égetni a tüzet, amíg meg lesz az első parázságy!
Utána megrakni, akár dugig fával, majd el lehet zárni. Ez a dugig az M58-nál 4-6 hasábot jelent, a kompozit lángterelő helyzete miatt!
A fenyő ideális gyújtós!
Még ha fejlődne is bármilyen gáz, a tűztérből kifelé fog menni, nem kell ettől félni!
Kormos az üveg, vagy csak barnás elszíneződés van rajta?
Lehet, hogy érdemes lenne beszabályozni az M58-asatokat!
laurus   2009-09-23 10:57:34
Kedves Kandallós!
Köszönöm a fafélékkel kapcsolatos válaszodat, ha jól értem a puhalevelűekkel a magas égési hőmérséklet a baj - ami tönkreteheti a tűzteret, én olyasmire gyanakodtam, hogy nemkívánatos gáz fejlődik, ami az egészségre esetleg káros...

Mi fenyőt leginkább gyújtósnak használtunk, annak se szabad?
Nekünk bizony legalább hetente tisztítani kell az üvegajtot az M58-ban, lehet, hogy valamit rosszul csinálunk? pedig nem is használjuk folyamatosan, kb. hetente 5-6 este gyújtottunk be a tavalyi szezonban.
mi okozza, hogy mégis kormos a "tisztaüveg" ajtó?
Köszönöm!
FunAttica   2009-09-23 08:16:05
Köszi Kandallós!

Megfogadom a tanácsaidat és ha nem sikerül kitalálnunk valami elfogadható megoldást a magas sípra, akkor marad a pillangószelepes megoldás.
A kandallós   2009-09-22 15:00:02
Zotya!
Jobb szeretném, ha nekünk küldenéd el, ha majd tudjuk Pepe elérhetőségét, továbbküldjük! Remélem, ez nem gond!?
Tudod, ma a Te számod, holnap másé, aztán egy hét múlva már apróhirdetéssel lesz teli a lap! Kösz a segítséget!
zotya   2009-09-22 14:10:42
Kandallosok!

Az én elérhetőségemet tel,számomat csak e-mailben lehet elküldeni vagy a saját számomat kirakhatom az üzenőfalra PEPÉNEK?
A kandallós   2009-09-22 12:56:34
Laurus!
A helyzet az, hogy a Supra az akácot sem javasolja! Az M58-ban és már negyedik éve azzal tüzelek, és nincs gondom! 17 éve építettünk egy F100-as tűzteres kandallót (több éve nem gyártja már a Supra), de az éves felülvizsgálaton a mai napig nem találunk semmi gondot a lemezkészüléken! Pedig Ők is gyümölcsfákkal tüzelnek! Tüzelnek egész télen, szinte folyamatosan, de még a lángterelőjük sem deformálódott el! Hiába a Supra, az Supra!!
Az M58 SC2 égéséhez pont magas hőmérséklet kell. Ehhez segít hozzá a kompozit lángterelő, de a magas fűtőérték is! A gyertyán szerintem hibátlan! A többi is, amit felsoroltál! Fenyőt ne, semmilyet! Festett, vegykezeltet ne, semmilyet!
A másik, ami fontos, hogy mindig a lhető legkisebb, még stabil lángképet lássátok! A nagy tűz a legrosszab tüzelés! Ha bezárt tűztérajtóval tüzeltek, akár hónapokon keresztül folyamatosan, és nem fenyővel, szerintem az M58-ast nem tudjátok tönkretenni! Mi ősszel begyújtunk az M58-ba, tavasszal pedig abbahagyjuk a tüzelést! Napi háromszori megrakással non-stop tudunk egyenletes klassz meleget csinálni, akáccal!
Ami fontos, hogy két éve legalább legyen kivágva a tüzelő!!! Ez fontosabb a fajtájánál!
Tehát:
Nem kell nagy tűz
Ne fenyővel
Ne vegykezelt fával
Csukott kilinccsel
Két éve kivágott fával!!
Ha ezeket betartjátok, nem tudok elképzelni problémát!
A kezelésik fordítását én csináltam annak idején, és nekem úgy magyarázták, hogy keménylevelű az, amelynek a levelét nem tudod összesodorni, puha pedig logikusan az összasodorható levelű. Hogy ennek mi köze az elégethetőséghez, az jó kérdés! Nem tudom!
A kandallós   2009-09-22 12:36:25
FunAttica!
Igen a 270 elég sok! Ha minden kötél szakad, 220 körülig vigyétek le, az szerintem nem gáz!Arra már lehet egy szép, falazott kéménysípot rakni, kis kerámia légbefúvókkal! Esetleg mehetne egy pillangószelep a füstcsőbe(csak inox!!), a bizonság kedvéért!
laurus   2009-09-22 11:44:56
Kedves Kandallós,
Supra M58-as tipusu kandallóbetétünk kezelési útmutatója azt írja, hogy elégetésre az un. keménylevelű fafajták alkalmasak (pl.tölgy, bükk, akác) és szigorúan tilos az un. puhalevelű fajták (pl. gesztenye, fűz, stb) elégetése.
Meg tudnád mondani, ezek elégetése miért tilos, és hogy melyek a további puhalevelű fajták, mert semmilyen facsoportosító könyvben nem találtam ilyen meghatározást. Nagyobb mennyiségben rendelkezünk eperfa, gyertyán ill. orgona faanyaggal, továbbá a gyümölcsfák (alma, körte, szilva, barack, meggy) metszéséből adódó nagyobb ágakkal.
Ezek vajon elégethetők?
Köszönöm!


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!