Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
A kandallós   2009-10-19 09:10:18
Ianko!
Magam ellen beszélek, mert mindig a Temporist dícsérem. Viszont azt is mindig elmondom, hogy bár szerintem a Temporis az egyik legjobb tűztér a piacon (a ZRT+P-k csak idő kérdése, hogy maguk mögé tessékeljék!), de a Temporis sem alkalmas mindenre! Vízfűtésre végképp nem, mert 3-4 kW-os tel
jesítménnyel vizet fűteni n8incs értelme! Folytonégő üzemmódban pedig a Temporis ennyit tud. Nem is kell több, hiszen a parázságy megcsinálásáig kapom a 10-12 kW-t, amivel fel tudom fűteni az épületet, utána szintentartáshoz elég a pár kW. Ősztől tavaszig, akár folyamatosan.
A 150 négyzetméterrel van egy kis bajom. Nem tudom, mekkora az épület hővesztesége, nem tudom hogyan jut el egyik helységből a másikba a levegő, hogyan helyezkednek el ezek egymáshoz viszonyítva!
Így, most azt mondanám, hogy fő fűtésre nem Temporis, ekkora területre! Sőt, szerintem nem is kandalló! Fő fűtésre kazán, külön helységbe, ami nem kényes a tüzifára, nem kényes a helység sem, ahol áll, a piszokra.
A központi fűtéses kandalló jó lehet, de csak puffertartállyal, és még akkor is az óránkénti kb.5 kg fát a nappalin keresztül kell behordani!
Jó ez valakinek? Nektek nem lesz az, hosszú távon! Szerintem Nektek egy jó kazán kellene, puffertartállyal. Ez együtt megúszható a Temporis árából! Ezzel lenne a fűtésetek a legkomfortosabb, még ha magam ellen beszélek is! (látom már, hogy kazánnal is foglalkozni kell jövőre)
lanko   2009-10-19 06:14:07
Szia Kandallós.
Sok jót olvastam a Temporistról.
Ezért lenne egy-két kérdésem.
Tervezés elött állunk ezért már most gondolkodok hogy milyen is legyen a füttésünk.
Gáz nincs az utcában ezért mindenképpen a fa lesz a meg oldás.
A kérdés:-képes a Temporist egy brutto 150nm
ház önálló fütésére?
-Meg lehet e csinálni valahogy hogy még vizet is melegitcsen?
Szerinted melyik jobb: a Temporist, vagy egy jó vizteres készülék.
Elöre is köszönöm válaszotokat!
Üdv:Lanko
A kandallós   2009-10-18 19:50:43
Zotya!
Ciki, de ezzel most megfogtál! Utána kérdezek a Supránál, szerencsére perfekt orosz tudással bírnak Ők is!
Pár nap türelmedet kérném!
Köszi!
zotya   2009-10-18 18:21:11
Üdv!

Én csak oldalirányban állítottam, az üveg távolságát szerintem nem is tudom állítani?!Hisz a csavarokat meg kell húzni?!.A csavarok tartják az üveget?vagy az fix?, mert én minden esetben csak oldalirányban állítottam s mindig úgyanúgy meghúztam

köszi
A kandallós   2009-10-18 10:16:12
Öcséd!
KÖSZI MINDENT, VÁRUNK PÉNTEKEN!
A kandallós   2009-10-18 10:16:12
Öcséd!
KÖSZI MINDENT, VÁRUNK PÉNTEKEN!
A kandallós   2009-10-18 10:16:12
Öcséd!
KÖSZI MINDENT, VÁRUNK PÉNTEKEN!
A kandallós   2009-10-18 10:15:33
Öcséd!
KÖSZI MINDENT, VÁRUNK PÉNTEKEN!
A kandallós   2009-10-18 10:14:26
Zotya!
Bocs, az oldalirány nem jelentőségéről beszéltünk! A lemezke távolsága az üvegtől, az a jelentős! Minél távolabb van az üvegtől, annál több levegőt szív az üvegnél, annál tisztább az üveg, és annál kevésbé hatékony az égés. Ahogy azt a kettővel ez előttiben írtam: a Tertionál a másodlagos levegő mennyisége szabályozható a csavarokkal.
A hatásfok romlást szerintem nem nagyon fogjátok érezni, esetleg egy picivel kevésbé lesz "folytonégő" a Tertiotok.
zotya   2009-10-18 06:44:37
Üdv KAndallósok!

CSak egy kis érdekesség!A minap beszéltünk Tertio 76 üvrg csavarjainak nem jelentett jelentőségéről.
Na már most, én a felső sín csavarjain állítottam, s azóta nme kormolódik az üveg felső része(tavaly 20 perc múlva itt már kormos volt), s az alja meg csak minimálisan

Ez mi miatt lehet?
öcséd   2009-10-17 07:21:43
KEDVES TESOM (GABI)BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KIVÁNUNK NEKED.ÉS CSÓK A CSALÁDNAK:ÖCSÉD ÉS KIS CSALÁDJA.ÉS BOCSI HOGY ITT IRTAM NEKED.JA NAGYON TETSZIK AZ OLDALATOK AZ UJSÁG MEG PLÁNE.CSAK IGY TOVÁBB.
A kandallós   2009-10-16 10:06:26
Zotya!
Akkor Tertio tűztered van!
A Tertio családnál van ez a fajta rögzítés, mert ezeknél a kandallóknál elég speciális a lángterelő és az egész égéstér kiképzése.
Egyébként az oldalirányú eltolás lehetősége csak a gyártást egyszerűsíti, nem kell neki más jelentőséget tulajdonítani!
zotya   2009-10-15 15:19:16
Köszi a kimerítő választ!
Még egy kérdés! Az üvegen található csavarok mire szolgálnak, mert lehet jobbra balra is állítani a 2 sínt,ami tartja az üveget!
Mennyi re kell hogy szorosan zárodjon az üveg ajtaja? ajtaja
A kandallós   2009-10-15 11:58:31
Zotya!
Bocs, az első üzenetet nem vettem észre!
Igen, vagyis nem. Az Orea és az M58 esetében nem változik a belépő levegő mennyisége, csak az eloszlása. Az Oreánál és az M58-nál is van ugye az alsó lvegő, az elsődleges égéslevegő, ami szabályozható, és van a másodlagos, egyben üvegöblítő, valamint a harmadlagos, utúégető levegő. Az elsődleges tehát adott, valamint adott a másodlagos és a harmadlagos beáramló nyílás összfelülete is. Ezek megoszlását tudjuk szabályozni a beállítással. Ha a másodlagos (üvegöblítő) mennyiségét növelem, csökkeni fog a harmadlagos (utóégető) levegő mennyisége, kevésbé lesz hatékony az utóhasznosítás!
A Temporis, Tertio család, valamint az Astra esetében más a helyzet! Ezek nem rendelkeznek harmadlagos légbevezetéssel. Itt a másodlagos levegő bevezetés kerül szabályozásra, aminek növelése a szabályozhatóság rovására mehet, tehát romlik a hatásfok, több meleget engedek ki a kéményen!
A Temporis mondjuk más helyzet, mert ott a másodlagos levegő mennyisége is szabályozható! Ő ideálisan beállítható! De hát a Temporis, az Temporis, ezt tudjuk jól!
A ZRT+ készülékek azonban szintén feljövőben vannak, egyre jobbak és komolyabbak!
A kandallós   2009-10-15 11:38:25
Zotya'
Zotya a hűséges! Kösz!
Igen, bár most hirtelen nem emlékszem, milyen készüléked is van? Az Astránál, Oreánál, M 58-nál ez valóban elég egyszerű manőver, a Tertioknál, Temporisnál viszonylag kacifántosabb! Igaz az is, hogy az irány sem mindegy, és a mérték sem! Meg még egy apróság: nem az üveg pozicionálásával kell elérni a kívánt hatást!
Most a héten 3 helyen is voltunk, beállítani, illetve megmutatni a helyes tüzelést! Nem biztos, hogy állítani kell, ez a tapasztalat!
Folytonégőben nem egyszerű tüzelni! Rá kell érezni, hogy minden jó legyen! Meg meg kell csinálni a 650 fokot a tűztérben! Csak utána lehet a folytonégésről beszélni! Meglepődve tapasztaltam, hogy van aki másféléve használja a folytonégő kandallóját, de nem tudja, hogyan kell! (a mi hibánk, rosszul mondtuk el) Mikor rendesen begyújtottunk, csak ámuldozott a család, hogy milyen tiszta az üveg, milyen klassz a meleg!


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!