Üzenőfal

Ignácz   2009-10-30 21:27:49
Üdv Kandallós!

Végigolvastam az üzenőfalat és sok kérdésre választ kaptam, sok érdekes dolog kiderült számomra. Azért maradt néhány kérdésem, amiket szeretnék feltenni. (Pláne, ha néhány % kedvezmény is jár vele:-)
1. A Supra M58-ashoz mekkorára érdemes fűrészelni és hasogatni a fát? Egy barátom nagy lelkesen felfűrészelte a rönköket 35-45cm-es darabokra. Nem lesz az nagy?
Átmérőben 8cm-től 20cm-ig mindenféle van. Mekkora átmérő fölött érdemes félbe v. négybe hasítani?
Létezik "ideális" méretű hasáb?
Köszönöm,
Ignácz
zotya   2009-10-30 19:16:47
Üdv Kandallósok!

Kérdésem a következő:Meddig lehet teljes lángon, teljes levegő betáplással üzemeltetni a Tertio 76-t, úgy, hogy az ne sérüljön.
Ahogy meg van az első parázságy, megpakolom felére elzárom, s jön a várva várt nagy Ő: " a korom". Ezt szeretném elkekrülni.

Köszi
Andreasz   2009-10-28 22:20:45
Csabás.
Ha sugárzó hőt szeretnél, távolitsd el a konvekciós burkolatot.Ha már beépített a kandallód, a cső nem fog elolvadni.Kérdésem, hogy a hőt lakásod minden hejségébe csöveken keresztül vezeted, vagy csak légfűtéssel szeretnéd az egész lakást felfűteni. Nem mindegy. A légfűtéshez biztosítanod kell a kandalló típustól függően a 400-800 cm2 nyi levegő áramlást mint bejutó hideg ill távozó meleg levegő.
Üdv Andreasz.
Andreasz   2009-10-28 22:07:52
Szia Kandallós.
lérhetőségem a következő.
kollaran@enternet.hu
akollar@kordastudio.hu
várom üzeneted.
Üdv Andreasz.
Csabás   2009-10-28 18:33:32
Üdv Mesterek!
Akkor ezek szerint a gyártó szerint sincs gond belőle,ha a betét légterébe fúvó csövet teljesen elzárom,h csak a súgárzó hő fűtse ezt a teret?
Gondolok itt a cső esetleges túlmelegedésére...s bocs a szőrözésért..
meg kösz Andreasz-nak is a help-et,de nem akarok elektromosságot is bekavarni(független rendszert akarok)
Más:
Tisztelt Kandallósok:
a tavasszal van esélye egy Heves városában történő két helyszínes felmérésnek egy azon napon?
Köszi pá!
A kandallós   2009-10-28 17:25:01
Csabás!
Nincs szabályozási lehetőség az elvezetéseknél. Andreasz ötlete tűnik a legkomfortosabbnak, ez biztos. Ennél valamivel olcsób, de lényegesen kevésbé kényelmes, ha minden szobába szabályozható keresztmetszetű a légbefúvó. Ebben az esetben ki-ki magának akkor zárja le, amikor éppen jónak tartja. Nem túl kényelmes, de olcsó.
A kandallós   2009-10-28 16:37:19
Andreasz!
Először egy elérhetőségre gondoltam, emailben.
Andreasz   2009-10-28 16:10:21
Szia Kandallós.
Mikor keresselek? Személyes talit szeretnél, vagy a neten tartjuk a kapcsolatot. Ha személyest, örülnék neki, de csak a jövő héten lehetséges.Addig is komoly gépházat építek Gáz- Vegyes- és kollektor egyvelegét 2000 literes pufferral,és erről történő éjszakai fűtéssel. Na most ez a munkám du 5 utánra tolódik a főállásom végett. Épületgépészetet üzemeltetek. Üdv Andreasz.
Andreasz   2009-10-28 16:03:01
Üdv Csabás.
A konvekciós burkolat kivezetésein lévő légszabályzást kérdezd a kandallóstól. De úgy gondolom 4 kivezetésed van. Spíró vagy flexi csővel kötsz. Tehát ha a légszabályzást a végponton Thermós bevezető szeleppel látod el, már meg is oldottad a szabályzást.Nem is említem, ha minden bevezetésed, ventilátorral ellátott. Üdv Andreasz.
Csabás   2009-10-28 14:13:22
Üdv Andreasz és Mesterek!
Én is díjjaznám a kooperációt :-))
Ugyanis elég sok kérdés merül föl itt a Tempris és az ehhez hasonló átmeneti időben történő gazdaságos üzemeléssel kapcsolatban.
A konvekciós burkolat kivezetéseire létezik vmilyen szabályzó,vagy ezt a gyártó nem ajánlja??
A kandallós   2009-10-28 08:52:51
Andreasz!
Köszönöm, igyekszünk!
Ha együtt igyekszünk, lehet, hogy messzebb jutunk!
Sokan keresik a korrekt légfűtő rendszereket, és kevesen vannak tisztában egyfelől a lehetőségeivel, másfelől a korlátaival!
Örülnénk valakinek, aki korrekt módon kiigazodik ebben a kérdésben! Jó lenne együtt dolgozni! Megkeresel?
Visszatérve az Astrához, nincs vslse nagy gond, és elméletileg működhet nyitott ajtóval a hamuzás ideje alatt! Igaz, ez alatt az idő alatt meg kell tízszerezni a lakásba bejövő levegő mennyiségét!
A folytonégők, ZRT+P-k esetében már csak így megy ez! Itt a zártság a lényeg! Csak ott és csak annyi levegő léphet a készülékbe, ahol és amennyi feltétlenül szükséges! Ettől tudnak folytonégők lenni! De jól beüzemelt kandalló esetében ez nem szokott gondot jelenteni! A Supra kandallóknál nem kell megvárni, hogy kialudjon a tűz, hamuzhatók menet közben is! A ZRT-k esetében viszont igen. A ZRT+P-k ellenben megint hamuzhatók menet közben.
Andreasz   2009-10-27 22:09:38
Kandallós. Te jó vagy. A legjobb aki önzetlenül segít.
Én értek mesterlevelemből kifolyólag a fűtés hűtés,minden típusához, kollektorral együtt. Főállásom van de van egy cégem. Légfűtési megoldásokban önzetlenül segítek. Andreasz.
Andreasz   2009-10-27 22:00:41
kedves kandallós.
épületgépész vagyok. az Astrával szeretném kiváltani a cirkó fűtést. A lakást mindenütt helységenként alul -felül légbe ill kivezető járatokkal láttam el. A cirkuláció eddig működik. a forró levegő elosztó központ az előszoba. a cirkulációból adódóan a felső forró levegő táplálja a helységeket, a kialakított légbeeresztő nyílásokon keresztül. A rendszer mint légfűtés jól működik. Ha valamelyik helység hőfoka nem megfelelő,100 as csőventilátorral és heji termosztáttal szabályozható.Így bármelyik hejségünk hőfoka a beállított értéken tartható.Az égéshez szükséges levegő utánpótlást automata termosztátos légbeeresztő szelepen pótlom szellőztetés nélkül. Óránként - 10 foknál tud 50 köbmétert szűrve. Csak annyit enged be ami szükséges. Ezzel szerettem volna másokon is segíteni, ill légfűtés ügyben keressetek. üdvözlet, Andreasz.
Andreasz   2009-10-27 21:45:02
Heló kandallós. ismét én.
Sajnos ,én balga olyan tűzteret vásároltam melyben a hamuzófiók a betétben hejezkedik el. A világ leghülyébb kérdée. ugye ez ellen semmit sem tudok tenni. Cseréljem le a kandallót. Még alig használtam, de a fő hibája a hamuzás. Csak kihűlt állapotban lehetséges. Egyébként a működés 100 % os . köszönöm ismét. Andreasz.
Andreasz   2009-10-27 21:36:16
Szia kandallós.
Köszönöm neked válaszod. Igazad volt. Sehol korom, minden jól működik.
Tiszta üveg tökéletes működés. Mégegyszer köszönöm.
Andreasz.


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenőfalra! Regisztráljon és kérdezzen tőlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kőkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenő fotók illusztrációk!