Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
zotya   2009-11-03 18:50:36
Üdv Kandallósok!

A légbeőmlők páratartalomra nyitnak, azt hiszem (hidrosztatikus). A másodlagos levegőnél ablaknyitásra gondolsz?Gondolkoztam azon, hogy a kandallót s a háztartási helyet csak egy hátsó válaszfal választja el, s ha a kandalló hátsó falán csinálok egy légbeömlő szellőzőt,ami a nyitott háztartási ablakból kapnáa a levegőt, akkor jó lenne a kandallónak, vagy csak előről szív a réseken keresztül?
A beszabályozásnál a lángterelő ide-oda mozgatáásval érhető el?Azt nem fogja szerintem semmi csavar, csak ki kell buktatani a helyéről.Akkor hogy lehet rajta állítani.(Már csak ez a variáció jutott eszembe)
zsoltbrandon   2009-11-03 17:18:45
vegig olvastam az egesz uzenofalat sokat tanultam es persze volna egy kerdesem is .
egy ASTRA 2 tuzterem van ha 2 eves gyertanfaval akarok tuzelni ami karvastagsagu hasitsam kettobe vagy hagyam ugy ahogy van.
Mónika   2009-11-03 15:45:48
Köszönöm a segítséget, ennek alapján rájöttem a hibára. A száraz fa is különböző nedvességtartalmú attól függően, hogy a fa alján, vagy a tetején volt-e. Amik alul lehettek, azoknál még van kéreg, ezek nehezebben égnek. Amik felül voltak és kéregmentesek azokkal nincs probléma. Köszi még egyszer.
A kandallós   2009-11-03 13:26:52
Tom!
Érdekes elgondolás! Egy sport kupét választanál, vagy egy Velorexet! A Te döntésed: mire akarod használni? (bocs, tegezhetlek?)
Rendszeresen, napi 5-6 órát fog működni, vagy csak hébe-hóba, esténként kéz hetetnte? Fontos-e hogy 40 fokot csinálj fél óra alatt, aztán kihűljön a kandallód, vagy hosszantartó, egyenletes meleget szeretnél, amely szabályozható? Fontos-e, hogy ne fapusztításra, hanem fűtésre használd a kandallódat? Fontos-e, hogy lásd benne a tüzet? Fontos-e a használat kényelme?
Az Ecostar hermetikusan zárt a lakótér felé? Van másodlagos levegő beveztése? Az is kintről érkezik? Ha nincs, az gáz. Ha van, de nem kintről, hanem a lakásból, az is gáz. Ekkor a páraelszívó ugyanúgy vissza fog szívni, mint ha nem lenne külső levegős!
A ZRT+P tűzerek 67 cm szélességben 226.000.-től érhetők el bruttó! Ezek valóban és ténylegesen zártak a lakás felé!
A kandallós   2009-11-03 13:15:38
Csabás!
Holnapra ígértek választ, amint mefjött, tesezm fel a falra! Kösz a türelmet!
A kandallós   2009-11-03 13:13:49
Andreasz!
Köszi, rendes vagy! Meg fognak indulni a kérdések, hidd el! Mi magyarok nem szeretünk kérdezni, ezt én is látom! Meggyőződésem, hogy egyetlen rossz kérdés van: a fel nem tett kérdés!
Én kérdezek, a résszellőzőkről:
Jól tudom, hogy két típusa van: légnedvességre, ill. légnyomáskülönbségre működő?!
Ha igen, akkor, gondolom, ez utóbbi preferált a kandallókhoz!
Nekem lesz sok kérdésem, mert a szellőzés és légtechnika csak alapszintenn van birtokunkban, és szeretnénk tanulni! Ha segítesz!
Az üzenőfal is teljesen összevissza működik. Néha napi több jó kérdés is van, néha hetekig senki nem ír semmit! Pedig szerintem nem rossz, sőt, ha Te is beszállsz, akkor meg kifejezetten értékes lap lehetne! Fog ez menni! Az információt keresik az emberek, szükség van rá! Nem tudhat mindenki mindent! Ezért is kérdezek én is!
A kandallós   2009-11-03 13:07:42
Zotya!
Én még ezt az 50 cm.es dolgot nem hallottam, de nem is tartom valószínűnek, hiszen az M58-nál eleve hátsó füstcsőkivezetés van, gyárilag! Nekem az m58-asom hibátlanul működik, üvege is tiszta! Nem mindig, ez is igaz! Ha picit nedvesebb a fa, vagy keresztbe rakom, akkor el tud kormozódni! Egy fa adag vásárlásakor is különböző nedvességű hasábokkal találkozom!
Ami fontos lehet az a kéményméret, a huzat, a bekötés szöge, a fa minősége. De a Tertiót is lehet egy picit szabályozni!
Egy huzatmérés lehetne az első, ami kiindulási pont lehet!
A Tertio esetében, ha nem túl nagy a huzatod, nem látom értelmét a moderátornak, felesleges pénzkidobás. Elmondás alapján pedig a huzat nem nagy.
Az ablak résszellőzői elméletileg elegendő levegőt biztosítanak, de egy ablak kibuktatásával működés közben ezt le lehet ellenőrizni. Ha változik a lángkép nyitott ablaknál, akkor kevés a belépő levegő. Ha nem,akkor elég.
Ha tudnál kmüldeni egy képet a kormos üvegről, sokat segítene! Abból látni lehet, hogy mi a gond!
A résszellőzők mire nyitnak? Páratartalomra?
A másodlagos levegő mennyiségét kellene megnövelni, hogy tisztább legyen az üveg!
A kandallós   2009-11-03 12:56:09
Zoltán_Kecskemét!
A fentről lehozott égési levegő mindig rontja a kémény huzatát, hiszen, mintegy maga ellen dolgozva kell beszívja a levegőt! Semmi esetre sem szerencsés! Ha tényleg csak ennyi a levegő utánpótlás, az lehet egy probléma forrás! Az Astra füstcső kivezetése 180 mm-es, úgyhogy az jó. A 4,5 m az bőven elég!
zotya   2009-11-03 11:12:32
Üdv Andreasz!

A kéményemnél a 40 cm-es túllogás megvan.TErtio 76-m van, leier 20x20-as bélelt kémény.Sokan a beszabályozásban látják a megoldást,csak még nekem nem árulták el, hogy az mit takar.
tom   2009-11-03 08:10:12
Sziasztok!
Kandallót szeretnék vásárolni, az anyagi lehetőségek sajnos nem engedik meg a temporist. A supra astrán és az edilkamin ecostáron gondolkodom.
Van külső levegő bevezetésem (125mm) e kandalló egy légtérben lenne az elszívóval.

Az astra tudja a hosszanégést, az ecostárnak viszont van külső levegő csatlakozása.

Nem találom a ZRT+ tűztereket, van olyan ami közel van árban az astrához?
Esetleg másfajta tűztér?

Köszönöm.
Csabás   2009-11-02 22:12:32
Andreasz!
Nekem már segítettél,csak várnám a Mesterek reagálását is.
Szval köszi még 1x!!!
Andreasz   2009-11-02 21:14:11
Kandallós.
olvasom a sok problémát. Sajnálom. Segítenék neked, de nem kérdeznek. A kémény sem mindegy, Túlnyomásos e, avagy szívott. Egyik sem jó. Kéárdezz te tőlem mailben és válaszolok. Szia.
Andreasz   2009-11-02 21:01:31
Helo Zotya.
Mivel mindenütt Aereco légbeömlőd van, ami óránként 50légköbméter feletti levegőt enged be, így az égési levegőd biztosított. A padlástérből lehozott levegőt csak ventilátorral, és mindenképp vízzsákkal kombinálva tudod lehozni.Az én kandallóm is menyezetig épült. Mégis jól működik.Első lépés, nézd meg a kéményed legalább 40 cm rel túklkell nyúljon a gerincen.Ha alatta van akkor túlnyomásos és azért kormolódsz. Második lépés a méárete, a huzata. Bocs hogy segíteni szeretnék.
zotya   2009-11-02 19:52:43
Ismét egy kérdés a beszabályozással kapcsolatban. A kecskeméti importőr telefonosbeszélgetésünkor azt mondta a beszabályozásra, hogy valamiféle moderátort kell rászerelni a tűztérre?????
A mi kandallónk teljesen a mennyezetig beépített ytongból készült(nem lehet megbontani, minta régi klasszikus tűztereket.
Akkor hogyan lehet beszabályozni?
Egyszerűen nem jövök rá a beszablyozás lényegére, hogy min kell állítani.
régebbi hozzászólásodban azt írtad, hogy nem kell kivenni a tűzteret, hanem üzemi hőfokon kell beszabályozni.
A hozzáértő mester akkor min tud szabályozni??A tertion nem csak csavarok vannak az üveg felületén amin állítani kell, hanemlétezik valamiféle más alternatíva?

Nem én akkarom Mekk mester módjára hozzányúlni ,csak érdeklődök.
Köszi
zotya   2009-11-02 14:00:19
Még egy kérdés!
Hogy tudok a Tertionak plussz levegőt betáplálni?Minden helyiségben van Aereco légbeömlö, ami elvileg szolgáltat valamennyit.Ha kinyitom az ablakot, hogy friss levegő jöjjön be,akkor meg kiengedem azt a meleget amit addig temperáltam.Kémény mellől függölegesen lehet lehozni valamilyen csövet ami a padlástérből szívná a levegőt?
Vagy csak a kandallóra merőlegesen lehet csövet elhelyezni. egyáltalán van értelme a Tertionál a külső betápra?feleslegesen nem bontogatnék. kandallónk teljes mennyezetig épült, nem az a régi stílus.


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!