Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/kandallosok/php/connect.php on line 13
jpumi   2009-11-10 14:35:49
Üdv Kandallósok!

Kérdésem: mi a külömbség a Hargita és a Pilis kandallóbetét között. Ezeket nálatok mennyiért lehet megvenni.
jpumi   2009-11-10 13:38:06
Üdv Kandallósok!
Mit jelent az áraknál a ZRT+tűzterek.
A 248 e. bruttó ár milyen tűztérre vonatkozik.
zotya   2009-11-10 07:35:13
Üdv Kandallósok!

Jól szuperál a másodlagos levegő, csak egy kicsit zajos!Tudok valamit ellene tenni?
Az alsó lemez,ami az ajtón van, annak mi a szerepe?Ott is jön be plussz levegő, ha rakok alá alátétet vagy csak felül?
A legvékonyabb alátét 1mm vastag,ami még a hőt álja.VAn vékonyabb is rézből, de azt mondták, hogy az elolvad.
A kandallós   2009-11-09 14:54:41
firga!
Most megvédeném a Kollégát! A kondenzvíz elvezetésről a kémény kivitelezője kellett volna, hogy gondoskodjon! A kandallós utólag nem sokat tud tenni! Ismert probléma, naponta találkozunk vele! Sajnos már Sch... és Le... kéményt is bárki építhet és épít is, mint kandallót is! Az elvezetést én az aljzatbetonban szoktam kérni megoldani, ez a legegyszerűbb és legjobb megoldás. Ha időben kijutok a helyszínre! Ha nem, akkor jönnek a megalkuvós módszerek, mint most Nálatok!
Nem normális túl nagy mennyiségű képződése! Tény azonban, hogy folytonégő üzemmódban igen alacsony a kilépő füstgázhőmérséklet. Ez azonban kondenzációig egy hőszigetelt kéményben nem szokott elmenni!
A Temporisban nagyon fontos a megfelelő parázságy állandó megtartása, ami biztosítja a kémény megfelelő hőmérsékletét!
Nagyon fontos továbbá a száraz fa, ami szintén alapfeltétele a kondenzáció mentességnek!
Az alapvető gond, ha Te, mint Megrendelő, elégedetlen vagy! Szerintem ezt egy , magára valamit is adó, szakember sem engedheti meg, hogy a Megrendelői elégedetlenek legyenek! Jó, néha nálunk sem minden tökéletes, de itt alap hozzáállás beli problémákat érzékelek!
firga   2009-11-09 14:03:27
Most át kell furatnunk a falat hogy kitudjuk vezetni a kondenzvizet persze szeptemberben lett kész a ház most átkifuratom a járólapot meg a szigetelést és a szomszédba fog folyni a kondenzvíz arról nem beszélve hogy milyen csúnya lesz belül mert valamikönyökcsövel lehet megtoldani de azt is hogyan mikor gégecsövön rakta ki az elvezetést.Az a lakótérben látható lesz :(
firga   2009-11-09 13:56:49
Azt el is felejtettem modani hogy a kondenzvíz folyik a kéményből természetesen a nappaliba, mert hogy szerinte nem volt más választása mint hogy oda kívülre tegye mondta majd ledugózzátok.
Mi meg gondoltuk ennek biztosan így kell lennie ez a megoldás ha már nem lett megoldva az elvezetés (mi nem tudtuk hogy ezt el kell vezettetni) de még akkor se lett volna késő amikor elkezdte burkolni de nem mondta volna hogy erre megoldást kellene találnunk.Még soha nem tüzeltünk fával. Ezért építettük a nappalit hogy oda kandallót rakassunk erre vágytunk mindennek utánanéztünk mekkora kémény kell stb. És reggel megyek a nappaliba és érzem ezt a putriszagot ugyan honnan jön? Természetesen a járólapon folyt a lakótérben a kormos kondenzvíz ,jót tett a vajszínű fugának.Felhívtam mi az oka ennek hogy alig használtuk a kandallót és oda folyik már a kondenzvíz azt mondta biztos mindig lefolytom az égést és azért folyik ez így természetes. És hogy a hangomból ítélve biztosan ideges vagyok de ennek nem ő az oka hogy a kondenzvíz elvezetéséről nem gondoskodtam, ő szólt hogy ez így nem annyira jó de ezt a megoldást találta. ÁÁÁÁ nem ragozom de nagyon rossz érzés hogy mennyi pénzt beleöltünk hogy élvezhessük és így jártunk.
firga   2009-11-09 13:29:07
zotya!

Kecskeméten vettem a temporist neves kandallóson keresztül de nem ők építették.
A kandallós   2009-11-08 21:21:12
Szilva!
Nem igazi légbevezetés van az Oreán!
Kályhából alakították át betétté, kályha korában volt jelenetősége. Nem is tudsz rácsatlakozni rendesen, nem is vezeti jó helyre a levegőt. Csupán annyi történt, hogy a konvekciós burkolaton nem változtattak a tűztérrel együtt.
A kandallós   2009-11-08 20:21:57
firga!
Meg tudjuk oldani, gyakori probléma. A mi Ügyfeleinknél is előfordul, hogy nem tudnak a folytonégő kandallójukban tüzelni! Meg kell tanulni! Nálunk mondjuk a kandalló építése nem fejeződik be a vételár átvételével, hanem igyekszünk ott lenni, és segíteni, ha gond van! Egy Temporis árába ennek bele kell férni, akárhol is vesz az ember! Tegnap Sződön szabályoztunk be egy Temporist, azóta hibátlanul működik, nem kormoz, és még az égése is szabályozható maradt!
Elégedett a Vásárló, és ez a legfontosabb! Nem lenne szabad egy ilyen kategóriájú készüléket sima kandallóként kezelni senkinek, aki árusítja!
Szívesen elmegyünk, beállítjuk, az utat fizeted, meg amit gondolsz! Útálnám, ha lenne valaki, aki Temporist használ, de nem szereti!
A tavaszi vágású akác viszont felejtős a Temporisba, ez egészen biztos. Aki azt mondja, hogy jó, az sose látott működő Temporist, de nem is ismeri a működés elvét! Nem volt jó ötlet tőle vásárolni, akár ki is volt az! Emailben várnék egy elérhetőséget! (a héten pénteken leszek legközelebb beszámítható, de a jövő héten nem kizárt, hogy megejtsük a dolgot!)
Az esetleges későbbi Megrendelők segítése végett közzé tehetnénk a Mestered nevét! Ne legyen esélye mást is befűzni! Mi a vélemény?
zotya   2009-11-08 18:42:29
firga!

Kecskeméten vetted?
firga   2009-11-08 13:35:41
Kedves Kandallós!

Segítségeteket szeretném kérni,a nyáron építtettünk egy temporis betétes kandallót. Sajnos a mesterről jobb nem beszélni ezért a részletekkel nem is untatlak benneteket. A helyzet a következő, kormos az üveg nem tudjuk hogy kell beszabályozni a kedves mester meg azt mondta majd kitpasztaljuk mert hogy úgy is nekünkkell rájönni hogy kell használni. A kérdés a következő kivel tudnánk beszabályoztatni? esetleg jártok-e errefelé (lajosmizse) így nem sok örömünk van benne. Tavaszi vágású akáccal tüzelünk igaz nem két éves de azt mondta kandallósunk hogy jó az abba (lehet ez is gond) Várom válaszodat!
A kandallós   2009-11-08 09:26:39
Zotya!
Végre egy kis sikerélmény, vasárnap reggel! Azzal azért számolj, hogy a Tertioban egy kicsit kevésbé lesz szabályozható ezáltal a manőver által az égés! Mondjuk még így is túl tesz bármely sima kandallón!
Hiába, egy folytonégő az azért más kategória a kandallók között! Még ha nehezebb is használni! Aki viszont megtanulja, az ódákat tud zengeni a különbségről!
zotya   2009-11-08 07:04:58
Kandallosok,Andreasz,mindenki!

A nagy nap eljött.Megcsináltam fennt a hézagolást(2 álatát/csavar).
No korom,tökéletse égés, egyszerűen szuper!
Alig tudtam elaludni,folyamatosan csak néztem, néztem,s csodáltam.

KANDALLOSK,ANDREASZ! NAgyon köszönöm a segítséget.
A kandallós   2009-11-07 09:15:15
Zotya!
Szerintem nem! Egyébként örülünk a kérdéseknek! Ha van valami, sikerül a beállítás, írd meg!
zotya   2009-11-07 06:21:41
Üdv KAndallosok!

Ez nagyon kedves tőletek.Még egy utlsó kérdés, és hagylak benneteket, mert már szinte velem keltek fekszetek.

Az alsó lemezzel is meg kell csinálni ezt az alátétes dolgot vagy csak a felsővel?


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenõfalra! Regisztráljon és kérdezzen tõlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!