Üzenőfal

A kandallós   2009-12-14 20:59:13
Zotya, Szilva és Többiek!
Megnéznétek a www.folytonego.hu-t, esetleg be tudnánk ott is indítani az üzenőfalat? Andreaszt is szívesen látnám, remek ötleteivel, tanácsaival! Írjatok véleményt, mit csináljunk máshogy, jobban! Köszönöm!
A kandallós   2009-12-14 20:57:00
Zotya!
Jó, hogy néha vissza-vissza nézel Te is! Köszi!
Jó lehet az ötlet, hogy asszimetrikusan kapja a levegőt.
A parázságyra simán rárakva szinte utána le is zárhatod, be kell gyulladjon, ha megvan a megfelelő tűztérhőmérséklet.
zotya   2009-12-14 10:27:58
Üdv kandallós!

Én is visszatértem.
Volna egy kérdésem.Amikor meg van az első parázságy s megrakom 6-8 kg fával. Akkor egyből le kell folyatni, vagy hagyni kell valameddig ,hogy átjárja a tűz a fát. Ha igen meddig kell?
Az hézagolás bejött, csak amit mondtál kevésbé szabályozható.Viszont ha kiveszem akkor meg piszkosul kormol. Nem jövök rá, hogy miért pont a bal felső sarkától kezd kormolni. Ugyanannyi rés van ott is mint a másik oldalon. Vagy az egyik alá duplát rakjak amásik alá meg csak egyet?

A kandallós   2009-12-14 10:17:56
Szilva!
Lassan ketten maradtunk az üzenőfalon. De sebaj, még mindig jobb, mint egyedül.
Szóval a dolog egy picit fordítva van. Ez a kéményméret ez nálunk divat. Sőt a 14x25-ös már több éve nálunk sem szabványos!
Nem várható el a Suprától, hogy erre fejlesszen még egy típust! Egyfelől.
Másfelől, ha megnézzük a Supra kandallóit, akkor látjuk, hogy ezek nem csupán alkalmasak a külső levegő fogadásra, hanem ezen felül zártak a lakótér felé.Teljesen. Na ezt a drága megoldani, nem a külső levegő bevezetést, mert az tényleg csak egy csonk. (Mondjuk értelme is kb. annyi, mint az ára-ez az én véleményem. Egy folytonégő kandalló folytonégő üzemmódban pár köbméter levegőt használ óránként. Egy konyhai páraelszívó legalább 5-600-at, attól mégse fél senki)
Szilva   2009-12-11 16:16:19
Kedves Kandallósok!

Valóban jobb lett volna 14x14/14x25 kéményre olyan supra modellt venni készen, amelyik tudja a külső égési levegőt, de ahogy Ti is írtátok, ilyen nincs.
Laikusként veszem a bátorságot, hogy azt mondjam: nem azért nincs, mert nem lehet megoldani, hanem mert nyílvánvalóan ez egy olyan extra, amit azért kell meghagyni a drágább tűzterek kiváltságaként, hogy azok is, vagy még inkább azok találjanak gazdára, mint az olcsóbbak. Ha Temporist készített volna a supra 14x14/14x25-re , akkor tesó nyílván megvette volna, hogy ne kelljen ilyesmin otthon a sufniban agyalni.

A gari fontos dolog lenne, de mivel a kecskeméti importőr egyébként is feltűnően barátságtalan és vevőidegen, sőt megkockáztatom, hogy felháborítóan flegma, így sejthető, hogy ha bárki garanciális igénnyel állna elő, azt így is, úgy is nyílvánvalóan azzal utasítaná el, hogy: nem volt megfelelő a tűzifa fajtája, nedvességtartalma, túlságosan , vagy nem elégségesen volt megrakva, stb.
Személy szerint azt gondolom, hogy igen nehéz kereskedő és vevő dolga garanciális bizalom szempontjából, így aztán attól tartok, nem is nagyon működhet.

Az is egy érdekes kérdés lehet, hogy egyáltalán milyen elfogadható garanciális igények merülhetnek föl olyan alaposan fejlesztett, tesztelt és kipróbált tűzterek esetében, mint a supra sorozat.

Max. anyaghibát (öntvény, lemez, üveg) tudnék elképzelni, de a hibás darabokat szerintem a gyártó soron kiszűrheti a supra.
A kandallós   2009-12-11 08:44:17
Szilva!
Örülök neki, bár ezzel valószínűleg ugrott a garancia. Ugyanis ha ez lenne a készülék optimális üzemmódja, akkor az Orea így készülne gyárilag. Annak, hogy nem fogadja gyári kivitelben a külső levegőt, valószínűleg áramlástani okai lehetnek. A Supránál is tudják, hogy erre van most kereslet, ha tökéletesen működne az Orea így is, akkor eleve így készülne!
A kandallós   2009-12-11 08:41:29
Super Tempo
Igen, az üvegöblítő levegő karja kevésbé húzható ki. Kiseb a játéklehetőség. Az elsődlegessel lehet játsadozni rendesen. A Temporisnál látható igazán, hogy egy-egy miliméteres állítás a levegő szabályozó karon mennyit jelenthet az égés, a takarékos égés szempontjából.
Szilva   2009-12-10 20:17:39
Sziasztok!

Orea59 meghackelve külső égési levegő bevezetésére korrekt módon elkülönítve a konvekciós levegőtől. Működik.

SuperTempo   2009-12-07 17:28:15
Még egy "P" kérdés: A két levegő szabályozó kart ugyanannyira ki lehet húzni? mert nekem az elsődleges levegőé jobban kijön, mint a másodlagosé. Ez így OK?
SuperTempo   2009-12-07 10:13:10
Kedves Kandallós!

Kösz a megnyugtató szavakat, sejtettem, hogy ez a realitás. A Temporis 2d-hez tudnál-e küldeni angol, vagy esetleg magyar használatit, mert nekem csak francia, német, cseh nyelven van.
A kandallós   2009-12-07 09:38:38
Super Tempo!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk az abszolút pozitív tapasztalatokat. Inkább legyen valaki paranoiás, mint elégedetlen.
A fűtés hatékonyságáról annyit, hogy a Supra, ventillátorral együtt az össz fűtési vezeték hosszát 15 m körül limitálja, ahol egy derékszögű törés 3m-nek felel meg.
Elég nehéz lehet egy ventillátor teljesítményt úgy megtervezni, hogy az áramló levegő kellően fel tudjon melegedni, ne "pörögjön át" a készüléken, úgy, hogy nem melegszik fel kellően. Mindezek mellett figyelni kell arra is, hogy működése csendes legyen, hiszen csak a nappaliban áll! Szerintem erről Andreasz többet tud mondani, a légtechnikai dolgoknak Ő a nagy tudora!
Ami biztos, hogy Csabás nagyon ügyesen csinálgatja a fűtését, mert ahova meleget akar befújni, onnan elszívja a hideget! Rengeteget számít!
Az "U" alakú elszíneződésről: sokan a tiszta üveg rendszert csodaszerként kezelik. Egyesek így árulják, mások így veszik. Vegyük végre tudomásul, hogy a fizikában nincsenek abszolút (vagy csak nagyon elvétve) dolgok.
Ebből adódik, hogy abszolút tiszta üveg sincs, és aki ezt állítja, az legalábbis túloz egy kicsit.
Javaslom egy pirinyót körbenézni a www.folytonego.hu oldalon!
Mitől függ egy tiszta üveg rendszer működése? A tüzelőtől, a huzattól, az átmérőtől, és a Felhasználótól. Illetve, és ezt sokan elfelejtik: ami a megfelelő áramlatok kialakítását lehetővé teszi a készülék számára: a megfelelő tűzérhőmérséklettől!
Az, hogy "U" alakú barnás elszíneződés látható az üveg alján, az egyébként normális, és a tűz élvezetét nem hiszem, hogy befolyásolná.
Csabás   2009-12-06 20:41:55
Üdv SuperTempo
örülök,h nem csak én vaok "paranoiás"bár sajna még mi csak álmodozunk,de ahogy írod a ház hasonló elrendezésű és kialakítású,mondjuk nálunk 60cm vályog a hszigetelő.
Szval én is azon murmucoltam,h ha a padon viszem,a sok 90 fok miatt nem lessz elég a huzat,bár én merev falú csővel akarom csinálni,a surlódás csökkentése miatt is,meg az ajtókon már most is meg van az alsó légáteresztő nyílás.Szval köszi az infót,s szívesen veszek bármilyen személyes tapasztalatot,csabaas@gmail.com-ra,h ne offoljuk szét a falat.pá!
SuperTempo   2009-12-06 20:07:51
Csabás!

Földszintes a házam, de mivel elég hosszúak a csövek, 6-10 m ágtól függően, ventillátor nélkül nagyon lassú, és jelentősen lemarad a többi helyiség a nappali-étkező-konyha egylégterű hármastól, ahol a kandalló van. A kandalló másodlagos fűtés, gázkazán+radiátorok a fő rendszer. Viszont a mostani "télben" 10-14 kg fa/nap az 22/21 fokot produkál nappali/többi szoba viszonylatban, szóval szerintem nagyon király. A meleg elvezetést szerintem még lehet optimalizálni, jelenleg a helyiségek naggyából közepén van a bevezető anemosztát, viszont egy francia weboldal, ahol a temporisról nyomozgattam, egy elvezető rendszert mutat, aminél az ajtók fölé vezeti a meleget, ráadásul körjáratot képez, tehát a két kivezetés a végén körré zárul. Nekem most ezzel ellentétben úgy van kialakítva, hogy a cső egyik vége a Temporis konvekciós kivezetésén, másik (két) vége anemosztátokban végződik. Nem rossz, de én hatékonyabbat vártam volna egy 60 E forintos ventillátortól. Úgyhogy elégedett vagyok, de én olyan fajta ember vagyok, akit mindig hajt a "paranoia", hogy biztos, hogy mindent kihoztam a rendelkezésre álló lehetőségekből?
Csabás   2009-12-06 19:04:02
Üdv SuperTempo!
Csak egy kérdés,h egy szintes a ház?S ha igen akkor ventillátor nélkül milyen hatásfokú a fűtés?Vagy csak másodlagos?Mi az,h elégedett vagy a "fűtési oldalával"???
bocs az off-ért Mesterek...
Köszönöm!
SuperTempo   2009-12-06 15:51:21
Kedves Kandallós!

Látszik túl hosszú voltam, a vége lemaradt. Tehát annyi még, hogy küldhetek-e e-mailban képet a kormosodás mértékéről?


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó


Bejelentkezés


Regisztráció

Írjon Ön is a kandallós üzenőfalra! Regisztráljon és kérdezzen tőlünk!
Regisztráció 
Referenciák
Modern kandallók
Kőkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenő fotók illusztrációk!