A ROMOTOP

A ROMOTOP spol. s r.o. 1992. augusztus 31-én alakult. Már a következő években alapvetően átformálta a cseh kandallópiacot. Az első, kis szériás termékek is nagy sikert arattak a Vásárlók körében.

A kisüzemi gyártás hamarosan tarthatatlan maradt, hiszen már egész Európa várta a kedvező árú és kiemelekedő hatékonyságú tüzelőberendezéseket. Ma már a ROMOTOP gyártóüzeme a kontinens legkorszerűbbjei között van számon tartva.

Az üzemcsarnok 30.000 m2-re bővült, megtalálhatók benne a legkomolyabb berendezések. A termelés nagy része robotizált. A folyamatos ellátás érdekében 10.000 m2 raktárterület áll rendelkezésre, a szállítást saját kamion park segíti.

Az 550 alkalmazott mindegyike szívügyének érzi a folyamatos fejlődést. Számtalan újítás és szabadalom dícséri munkájukat, amelyek szebbé és takarékosabbá teszik a Romotop kandallóit.A Romotop készülékei méltán lettek elismertek az egész világon. A gyártási minőségnek, a fejlesztés színvonalának köszönhetően ezek a kandallók néhány év alatt törtek az élvonalba. Lássuk, mit is tudnak, amitől ennyire kedveltek!
 • Szinte minden készülék masszív samott, vagy kerámia béléssel készül. Ez egyfelől megnöveli a berendezések élettartamát, más felől pedig kiemelkedő, akár 84%-os hatásfokot biztosít. Nagyon fontos szerepe van a tiszta, tökéletes égés elérésében, az egyenletes tűztérhőmérséklet biztosításában. Segítségével az égéstér nagyon hamar üzemi hőmérsékletre melegszik, és óránként akár 70 dkg fa elégetésével ott is tartható. Ebből következik, hogy több típus kifejezetten alacsony energiaigényű, vagy akár passzívházba is telepíthető. A bélésanyag begyújtás után, az üzemi hőmérséklet elérésekor kivilágosodik, és a világos háttér előtt a tűz szépsége maradéktalanul élvezhető.
 • A készülékek 100%-ban külső levegő felhasználásával működnek, teljesen függetlenül a lakásunk légterétől. Az elsődleges, másodlagos és a harmadlagos légbevezetés is lakáson kívülről érkezik, és előmelegítve lép be az égéstérbe. Ez az egyetlen megoldás, ami garantálja számunkra a tökéletes biztonságot és a koromszag mentességet a lakásban, bármilyen időjárási viszonyok közepette. A kandalló gyakorlatilag nincs összeköttetésben a lakás légterével. Ellentétben sok készülékkel, a Romotop kandallóinál az üvegöblítő levegő is lakáson kívülről, előmelegítve érkezik.
 • A speciális kiképzésű légmennyiség szabályozó garantálja, hogy több éves használat során is tökéletesen megmarad a szabályozhatóság. Különleges szerkezete révén nincsenek egymáson elcsúszó felületek, amelyek kopása, lazulása, esetleg szennyeződése fals levegő szívásához vezetne.
 • A szabadalmaztatott  (kettős égés) technológia kiemelkedően magas hatásfokot (akár 84%) és e mellett kiemelkedően alacsony kilépő füstgázhőmérsékletet is biztosít (akár 150o C). Ez utóbbi adat a tervezés során fokozott elővigyázatosságot kíván!
 • A legtöbb készülék fekete dekor, teliüveges változatban kerül gyártásra. Ez kivételes eleganciát ad a berendezéseknek.
 • A különleges, öntvényből készített örvény kamra lényegesen egyszerűbbé teszi a berendezések kéményre csatlakoztatását, és a füstgázok terelésével növeli a hőleadást. Az alacsony kilépő füstgázhőmérséklet elérésében az örvény kamra nagy szerepet játszik.
 • Több kandalló dupla, esetleg tripla üvegezéssel készül. Ilyenkor a belső üveg reflexiós, aminek nagy szerepe van a készülék által sugárzó hő tartományban leadott meleg csökkentésében. Az eddig ismert kandallók legnagyobb hátránya, hogy a helység, ahol áll a kandalló, iszonyatosan túl van fűtve. Ezt nagymértékben csökkenti a dupla/tripla üvegezés. Egyben hozzájárul az égéstér hőmérsékletének emelkedéséhez, ami tisztábbá, takarékosabbá teszi az égést. Mindezek mellett jelentősen nő a légtechnikával elszállítható meleg mennyisége, ami lehetővé teszi akár egy ventillátoros rendszer kiépítését is, a teljes lakás fűtésére. Kisgyermekes családoknál szempont lehet, hogy az üveg külső felülete lényegesen kevésbé jelent égésveszélyt.
 • A két pontos zárszerkezet biztosítja a tökéletes ajtózáródást és a hosszú élettartamot. Legyen bármekkora az ajtó felülete, a tömítettsége biztosított hosszú évekre.
 • A készülékek többségénél felhasznált COR-TEN szerkezeti acél elemek szokatlanul hosszú élettartamot biztosítanak. Ez a speciális összetételű acél eddig főként hídépítések, nagy szilárdságú acél szerkezetek anyaga volt. Tartóssága, fizikai tulajdonságai ideális kandalló alapanyaggá teszik.
 • Az alkalmazott egyszeres, kétszeres, esetleg háromszoros lángterelés igazán hatékony fűtőberendezést varázsol a legnagyobb és legkisebb készülékből egyaránt. A lángterelők általában kerámiából készülnek, ami biztosítja hosszú élettartamukat.
 • A készülékek többsége alapáron tartalmazza az 5-6 cm magasságállítást is lehetővé tevő lábszerkezetet.  Nem kell mm pontosan aláépíteni, pillanatok alatt beállítható, kiszintezhető.
 • A pormentes hamuzó edény lehetővé teszi a gyors, és valóban tiszta hamuürítést. Ez a figyelmesség jelenleg a készülékek többségénél már elérhető.
 • A felhasznált anyagok minősége, a gyártási technológia szigora, az összeszerelésben résztvevők hozzáállása lehetővé teszi a gyártó számára, hogy a készülékekre 3-5 év garanciát biztosítson. Garanciát, ami Önnek tényleges nyugalmat jelent. Ez ugyanis kiterjed a készülék minden egyes elemére, az üveg mechanikai sérülését leszámítva. Nincsenek apróbetűk, kivételek. Feltételek azért vannak: igazolható szakszerű beüzemelés, és rendeltetésszerű használat.
 • Az  Önök teljes nyugalma érdekében a Romotop saját szervízautóval és szakemberekkel áll rendelkezésre. Indokolt esetben a kiszállás teljesen ingyenes. Önnek nem kell várnia, míg kandallójának építőjét eléri, mire kimegy Önhöz, mire megállapítja a hibát, majd jelzi a gyár felé, az reagál, ….. Önnek egy tenni valója van: a garanciális bejelentések telefonszámát felhívni. Innen kezdve 48 órán belül a hibaelhárítást szakembereink megkezdik. 
Referenciák
Modern kandallók
Kőkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenő fotók illusztrációk!